Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2013,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Philipp Lahm Arjen Robben

Sobota, 6. 4. 2013, 20.43

8 let

Bayern ''bruha'' rekorde: zvečer na pivo ali dve, nato že Juventus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 50-letni zgodovini nemške bundeslige se to še ni pripetilo. Nogometaši Bayerna so si državni naslov zagotovili šest krogov pred koncem in izboljšali rekord. Slavje zaradi Juventusa ne bo dolgo.

Bavarski velikan je osvojil že 23. naslov nemškega prvaka. Dvakrat si ga je zagotovil v 30. krogu, kar je do sobotnega gostovanja v Frankfurtu veljalo za najhitrejši dosežek. Zdaj, ko si je Heynckesova četa z zmago pri Eintrachtu tudi matematično zagotovila naslov, saj je ohranila prednost 20 točk pred Borussio Dortmund (do konca pa je le še šest krogov), je postavljen novi mejnik. In težka naloga za Heynckesovega naslednika, saj bo Josep Guardiola v nemškem prvenstvu zaigral z uigranim moštvom, ki je v tej sezoni izkusil le en poraz. Pa še ta, zanimivo, na domačem igrišču, kjer ga je ugnal Bayer. ''Zvečer bo priložnost za slavje. Popili bomo pivo ali dve, to pa bo tudi vse, saj nas kmalu čaka povratno srečanje z Juventusom v Torinu. Čaka nas še ogromno dela, imamo še velike cilje,'' poudarja kapetan Philipp Lahm. Bayern je že petič v klubski zgodovini vodil na lestvici bundeslige od začetka do konca. Edini klub, ki mu je to uspelo na nemških zelenicah. To je bila že enajsta zaporedna zmaga Bayerna v tej sezoni, kar je nov absolutni rekord bundeslige. In celo trinajsta zaporedna zmaga v gosteh. Seveda še eden izmed rekordnih dosežkov, ki ga lahko novopečeni nemški prvaki še izboljšajo, saj bodo prihodnji teden v bavarskem obračunu pričakali Nürnberg.

Robben: Želimo osvojiti vse tri lovorike

Nogometaši Bayerna si bodo tako drevi privoščili zabavo, že od nedelje pa jim bo v mislih odmeval nov izziv. Zagotovitev polfinala lige prvakov. V sredo bodo gostovali pri Juventusu, kjer bodo branili lepo prednost s prvega četrtfinalnega srečanja, ko so ''staro damo'' premagali z 2:0. ''Naš cilj je osvojitev treh lovorik. Želimo osvojiti vse, kar je možno. Imamo vse, kar je potrebno za kaj takšnega,'' je prepričan Nizozemec Arjen Robben, ki podobno kot soigralci verjame, da lahko Bayern po nemškem naslovu v vitrine pospravi tudi lovoriki za najboljši klub v Evropi ter zmagovalca nemškega pokalnega tekmovanja. Bayern je po dveletnem postu prekinil nadvlado Borussie Dortmund in se vrnil na nemški vrh. ''V zadnjih dveh sezonah nismo osvojili nobene lovorike. To se takemu klubu kot je Bayern ne bi smelo dogajati. Zato smo zelo odločni, da se tokrat oddolžimo navijačem,'' pojasnjuje ''rezervist'' Robben, ki bo po poškodbi Tonija Kroosa deležen večje minutaže. Tudi to po svoje priča o tem, kako kakovosten klub je Bayern. V tej sezoni je izgubil le trikrat. V prvenstvu doma z Bayerjem, v ligi prvakov z BATE Borisovom in Arsenalom. Morda ostane pri tem vse do konca sezone ...

Ne spreglejte