Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Juventus Barcelona Real Madrid Bayern München liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Barcelona z norim zaključkom na pragu finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Barcelone so na prvi polfinalni tekmi lige prvakov na Camp Nouu v samem zaključku tekme visoko s 3:0 premagali Bayern. Mož odločitve je bil spet Lionel Messi.

Tekma na Camp Nouu se je začela odprto, saj so se na obeh straneh vrstile številne priložnosti. Dve še posebej lepi sta na samem začetku zapravila Barcelonina napadalca Luis Suarez in Neymar. Prvega je v dvoboju ena na ena ukanil vratar Manuel Neuer, Brazilec pa je pri strelu z nekaj metrov od golove črte zadel Rafinho in žoga je šla le v kot. Le nekaj minut kasneje je na drugi strani neslavno vajo njegovih predhodnikov ponovil še Robert Lewandowski. Po izjemni podaji Thomasa Müllerja se je Poljak znašel povsem sam pred vrati Nemca Marc-Andréja ter Stegena, a na nesrečo bavarskih navijačev povsem zgrešil žogo.

Tik pred koncem prvega dela so si domači priigrali še eno lepo priložnost. Tokrat sta bila v akciji Andres Iniesta in Dani Alves. Španec je z izjemno podajo poiskal Brazilca, ki pa je iz neposredne bližine, a sicer težkega položaja, lepo streljal, a znova je bil na mestu junak prvega polčasa Neuer, ki je zbral štiri obrambe. Bayern v prvem polčasu ni sprožil v okvir Barceloninih vrat.

V drugem polčasu smo spremljali zaspano predstavo, brez večjih priložnosti, tako na eni kot drugi strani, vseeno pa je nato v Barceloni zahrumelo v 77. minuti, ko je prvič, ko je dobil malce več prostora, sicer izvrstnega Neuerja premagal kdo drug kot Lionel Messi. Le tri minute kasneje je argentinski čarovnik zadel še enkrat. Messi je najprej v prodoru "hrbtenico zlomil" Jeromu Boatengu, potem pa še lobal nemškega vratarja. To je bil njegov 77. gol v ligi prvakov, s čimer je na vrhu strelcev spet prehitel Cristiana Ronalda (76).

Ko smo že mislili, da se bo tekma končala z 2:0, je v sodnikovem podaljšku po podaji Messija piko na i postavil še Neymar, kar pomeni, da bo na povratni tekmi na Allianz Areni potreben pravi čudež, če se želijo Bavarci uvrstiti v veliki finale.

Stara dama presenetile vse, tudi branilce naslova

Tekmo v Torinu so bolj pogumno začeli domači, ki so kar nekajkrat zapretili z globinskimi podajami in se znašli v nevarnih situacijah, medtem ko Real v uvodnih minutah ni pokazal nič. Juventus je nadaljeval z napadalno igro in bil tudi nagrajen v 9. minuti. Nevarno je sprožil razpoloženi Carlos Tevez, njegov strel je s skrajnimi močmi še odbil Iker Casillas, a le do Alvara Morate, ki je žogo le potisnil v prazno mrežo. Španec, otrok Reala, ki je v Torinu prišel lansko poletje ravno iz vrst madridskega velikana, se zadetka ni veselil.

Čeprav je Juventus nadaljeval z všečno igro in zapiral vse poti do vrat Gianluigija Buffona, pa se je v drugem delu prvega polčasa potegnil nazaj in se osredotočil le na branjenje. Real je pasivno "staro damo" hitro kaznoval prek Cristiana Ronalda, ki je dosegel že svoj 76. zadetek v ligi prvakov.

Izenačujoči zadetek je dokončno prebudil goste, ki so bili proti koncu prvega dela tudi nevarnejši. Po drugem zadetku in vodstvu je najbolj zadišalo v 41. minuti, ko je akcijo začel Marcelo, v ogenj poslal Isca, ta pa je z ostro podajo v kazenski prostor našel osamljenega Jamesa Rodrigueza. Kolumbijec je z dveh metrov neovirano poskušal z glavo, a žoga ni hotela v mrežo in zadela le prečko. Ostalo je pri 1:1, to pa je bil tudi izid prvega dela.

Tako kot v prvem polčasu so tudi drugega bolje začel domači, ki so v 56. minuti spet prešli v vodstvo. V izjemnem protinapadu je kot blisk potegnil Tevez, tega pa je v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Dani Carvajal. Sodnik Martin Atkinson je pokazal na belo točko, ki jo je uspešno izvedel kar sam Argentinec.

Do konca se izid ni več spremenil, kar pomeni, da Torinčani pred domačimi gledalci niso izgubili že 13. zapored v evropskih tekmovanjih in se v Madrid odpravljajo s prednostjo zadetka. Vseeno branilce naslova ne gre odpisati, saj bi jim na povratni tekmi zadostovala že zmaga z 1:0.

Povratni tekmi bosta prihodnji teden, finale lige prvakov pa bo 6. junija v Berlinu.

Ne spreglejte