Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
4. 8. 2018,
9.15

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

1

Natisni članek

Arturo Vidal Barcelona poletni prestopni rok Bayern München

Sobota, 4. 8. 2018, 9.15

5 let, 8 mesecev

Arturo Vidal

Barcelona segla v roke z Bayernom in kupila veliko okrepitev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

1

Arturo Vidal | Arturo Vidal je za Čile zbral okroglih sto nastopov in dosegel 24 zadetkov. | Foto Guliver/Getty Images

Arturo Vidal je za Čile zbral okroglih sto nastopov in dosegel 24 zadetkov.

Foto: Guliver/Getty Images

Čilski nogometni zvezdnik Arturo Vidal se seli v Španijo. Katalonski velikan Barcelona je našel skupni jezik z Bayernom, 31-letni zvezni igralec pa bo po zdravniškem pregledu podpisal triletno pogodbo. Barcelona bo nemškemu prvaku plačala 18 milijonov evrov.

Čeprav se je pred dnevi namigovali, da bo Arturo Vidal nadaljeval kariero v Italiji, kjer se je zanj zanimal milanski Inter, sta Bayern in Barcelona v petek potrdila, da se Čilenec seli na Camp Nou.

Higuain
Sportal Prestopna rošada leta med Milanom in Juventusom

Barcelona je tako po Brazilcih Malcomu (Bordeaux), Arthurju (Gremio) in Francozu Clementu Lengletu (Sevilla) pripeljala še četrto okrepitev, s katero bo skušala ubraniti naslov španskega prvaka, hkrati pa poskrbeti za vrhunski rezultat v ligi prvakov. Katalonci so trenutno na pripravah v ZDA, kjer bodo v noči na nedeljo odigrali pripravljalno tekmo proti Milanu.

Naslove osvajal v Münchnu in Torinu

"Hvala Bayernu in vsem njegovim navijačem. Zelo sem užival v Münchnu. Rad bi se zahvalil klubu, da mi je omogočil nov izziv v karieri pri Barceloni," se je Čilenec zahvalil Bayernu, s katerim je osvojil tri naslove nemškega prvaka, dvakrat je osvojil superpokal, enkrat pa postal pokalni zmagovalec. "Radi bi se mu zahvalili za vse, kar je storil za nas," so sporočili iz vrst Bayerna, direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge pa je poudaril, da so se lahko pri bavarskem velikanu vedno zanesli nanj na najpomembnejših tekmah.

Vidal je v bogati karieri osvajal lovorike tudi pri torinskem Juventusu in mu pomagal do štirih naslovov italijanskih prvakov. Leta 2015 je zaigral v finalu lige prvakov, a v Berlinu priznal premoč ravno novopečenemu delodajalcu, saj je Juventus izgubil proti Barceloni (1:3). V Torino se je leta 2011 odpravil iz Leverkusna, kjer je opozarjal nase pri Bayerju, pred tem je v Čilu igral za Colo Colo.

Real Madrid, Roma
Sportal Real Madrid v New Jerseyju boljši od Rome

Čilenec bo nadaljeval kariero v Španiji. Se bo na el clasicih meril z Luko Modrićem, ki ga snubi milanski Inter? | Foto: Reuters Čilenec bo nadaljeval kariero v Španiji. Se bo na el clasicih meril z Luko Modrićem, ki ga snubi milanski Inter? Foto: Reuters

Za Vidala so se poleti zanimali nekateri vodilni angleški klubi, pa tudi milanski Inter, ki je po poročanju italijanskih medijev v zadnjih dneh vrgel lovke na hrvaškega zvezdnika Luko Modrića. Na San Siro želi pripeljati najboljšega nogometaša nedavnega SP 2018 v Rusiji. Čile, aktualni južnoameriški prvak (2015), je presenetljivo obstal v kvalifikacijah, tako da ni nastopil na največjem tekmovanju.

Lucas Digne
Sportal Everton predstavil Francoza, Barceloni bogat zaslužek
Arturo Vidal Bayern
Sportal Inter še z eno odmevno okrepitvijo
Ne spreglejte