Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 11. 2014,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Neymar

Četrtek, 20. 11. 2014, 10.20

8 let

Barcelona razmišlja o prodaji Messija, ki je ljubosumen na Neymarja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Argentinski kapetan in najboljši strelec Barcelone Lionel Messi je v Katalonijo prispel kot deček, na Camp Nouu pa vztraja že 14 let. Bi lahko vendarle napočil trenutek, ko bi zapustil Barcelono?

Štirikratni dobitnik zlate žoge, ki jo prejemajo le najboljši nogometaši na svetu, je v torek v pogovoru za argentinski časnik Ole namignil, da bi lahko nekoč zapustil katalonsko prestolnico in se podal novim izzivom naproti. To bi bil velik udarec za navijače Barcelone, ki so privilegirano željo Lionela Messija, da bo katalonskemu ponosu ostal zvest do konca kariere, hitro vzeli za svojo.

Nogometni čarovnik iz Rosaria pa si je očitno premislil. Ko je dejal, da obstaja možnost, da bi zaigral še kje drugje, se je hitro oglasil tudi njegov oče Jorge Messi. Časniku La Vanguardia je dejal, da si resda prizadeva, da bi njegov sin ostal v Barceloni. Je pa tudi razkril, da bi resno preučil ponudbo snubcev, če bi ta seveda prispela na Camp Nou.

Za zdaj še ni. Zaradi neverjetno visoke odkupne klavzule bi se lahko argentinskega velezvezdnika polastili le najbolj bogati klubski veljaki, zaradi spoštovanja evropskega finančnega fair-playa, ki je prek Evropske nogometne zveze (UEFA) po prstih že udaril Manchester City in PSG, nogometni igrački v rokah arabskih mogotcev, pa je vprašanje, ali bi se sploh našel junak, ki bi za Messija odštel vratolomnih 250 milijonov evrov. Verjetno bi se klub s snubcem pogodil za veliko manjšo ceno, ki pa bi lahko kot prva uradno presegla magičnih sto milijonov evrov in nogometno industrijo z rekorderjem Messijem popeljala v novo dimenzijo.

Neymar z naslovnic počasi izriva Messija

V četrtek je španska radijska postaja Cope, ki ponavadi razpolaga z zanesljivimi viri in pogosto zadane žebljico na glavo mnogim govoricam, poročal o tem, da se je klubsko vodstvo Barcelone že sestalo in odločilo, da bo Messi kmalu na prodaj. Še več, trenutek, ko bi se lahko argentinski virtuoz poslovil od katalonske nogometne družine, bi se lahko pripetil že čez dve leti. Leta 2016. Takrat, ko bo Francija gostila najboljše evropske reprezentance, bi se lahko Messi s kovčki odpravil drugam in se nogometni javnosti razkazoval v novem dresu. Istega leta bodo v največjem katalonskem klubu opravljene predsedniške volitve, Messi pa naj bi si želel, da bi se prestop opravil še pred njimi. Radijska postaja je poročala še o tem, da se Messi počuti izigranega, saj naj bi nekdanji predsednik Sandro Rosell vnesel nemir v slačilnico, kot osrednji junak Barcelone pa se vedno večkrat omenja le Neymar.

Želi le spodbuditi klubsko vodstvo, da dobi večjo plačo?

Katalonski mediji naj bi imeli že zdaj nalogo, da bolj izpostavljajo Neymarja kot Messija, s tem pa se že počasi pripravljajo na obdobje, ko na Camp Nouu ne bo več najboljšega strelca v zgodovini lige prvakov. Po drugi strani so nekateri njegove poteze prepoznali kot predrzen način, kako prepričati klubsko vodstvo, da mu ponudi višje prejemke in še bolj donosno pogodbo. Njegov pogled namreč pogosto uhaja v Madrid, kjer se Cristianu Ronaldu pri Realu cedita med in mleko.

Messi je star 27 let in še ni rekel zadnje v nogometnem svetu. Pred njim je še ogromno vrhunskih sezon, še vedno pa ostaja eden izmed osrednjih ciljev, da z Argentino postane svetovni prvak. Naslednjo priložnost ima leta 2018, ko se bo svetovna nogometna elita ustavila v Rusiji.

Ne spreglejte