Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2017,
9.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Giorgio Chiellini Leonardo Bonucci Ousmane Dembele Lionel Messi Lionel Messi Ernesto Valverde Massimilano Allegri Juventus Barcelona UEFA liga prvakov

Torek, 12. 9. 2017, 9.30

1 leto

Pred poslastico v Barceloni

Barcelona proti zidu, ki ga je neuspešno poskušala prebiti tudi z Neymarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Chiellini Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Že prvi dan nove sezone lige prvakov bo postregel s pravo nogometno poslastico. Na Camp Nouu pri Barceloni bo ob 20.45 gostoval lanski finalist Juventus, ki ima kljub nekaterim spremembam tudi v tej sezoni velike načrte.

Stara dama, ki je z granitno obrambo in odličnim napadom v pretekli sezoni prišla vse do velikega finala – tam je morala priznati premoč Realu –, je pred novo sezono po sporu s trenerjem Massimilianom Allegrijem prodala enega od stebrov udarne obrambe Leonarda Bonuccija. Izkušeni Italijan je okrepil tekmeca AC Milan, namesto njega pa je v Torino na posojo iz Schalkeja prišel nemški reprezentant Benedikt Höwedes.

Juventus nad Katalonce brez udarnega obrambnega para

Čeprav za zdaj tega še ni občutiti, bi lahko Juventus v tej sezoni zelo pogrešal Leonarda Bonuccija, ki je po sporu z Massimilianom Allegrijem odšel v AC Milan. | Foto: Guliverimage/Getty Images Čeprav za zdaj tega še ni občutiti, bi lahko Juventus v tej sezoni zelo pogrešal Leonarda Bonuccija, ki je po sporu z Massimilianom Allegrijem odšel v AC Milan. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ker se je poškodoval tudi Giorgio Chiellini, trenutno osrčje Juventusove obrambe tvorita Mehdi Benatia in italijanski reprezentant Daniele Rugani, kar bi lahko bila voda na vse bolj razpoložen katalonski mlin.

V tako kratkem času izgubiti navezo Chiellini – Bonucci ni šala, zato se zdi, da je vsaj pred tekmo v manjši prednosti Barcelona.

"Pričakujem novo fantastično nogometno predstavo. Vsaka sezona se med sabo razlikuje. Tudi ta bo naporna in dolga. Pred sezono smo malce premešali vrste in nismo še v optimalnem stanju. Najpomembneje bo, da bomo v formi ob koncu sezone, marca, ko bomo, upam, še vedno v treh tekmovanjih. Težko bo. Barcelona je zame ob Realu prvi favorit za osvojitev lovorike," pred tekmo razmišlja trener Juventusa, ki je s svojimi izbranci Barcelono v pretekli sezoni izločil v četrtfinalu. Juventus je doma zmagal 3:0, na Camp Nouu pa brez težav obdržal prednost (0:0). Sploh na prvi tekmi udarnega napada Barcelone (Messi – Suarez – Neymar) nismo niti videli, kar le govori, kakšno delo sta opravila Chiellini in Bonucci. Danes pri stari dami ne bo ne enega ne drugega.

Kdo bo zmagovalec nocojšnje poslastice?

  • Barcelona.
    66,67 %
    98 glasov
  • Juventus.
    33,33 %
    49 glasov
Oddanih 147 glasov

Po katastrofi Messi in druščina ujeli formo

Real je v španskem superpokalu s skupnim izidom 5:1 razbil Barcelono, ki pa zdaj počasi dviguje formo. | Foto: Reuters Real je v španskem superpokalu s skupnim izidom 5:1 razbil Barcelono, ki pa zdaj počasi dviguje formo. Foto: Reuters

Kaj se je zgodilo lani, se zavedajo tudi pri Barceloni. A Katalonci po šoku v španskem superpokalu, ko jih je Real razbil s skupnim izidom 5:1, zdaj igrajo suvereno.

Na treh tekmah v La Ligi je Barcelona trikrat zmagala in dosegla devet zadetkov. Prejela ni niti enega.

"Dober občutek je, če zmaguješ in ne prejemaš zadetkov. Moram reči, da smo zelo dobro začeli, a Juventus bo nekaj povsem drugega. Ne bomo iskali maščevanja. Kar je bilo, je bilo. To je preteklost. To je nova sezona in želimo priti čim dlje," pa iz katalonskega tabora sporoča vratar Marc-Andre ter Stegen.

Bo 105 milijonov evrov vredna okrepitev v prvi postavi?

Prodaja Neymarja v PSG je, vsaj tako se zdi, že pozabljena, vse pa zanima, kdaj bo trener Ernesto Valverde v prvi plan potisnil več kot sto milijonov evrov vredno okrepitev, Osmaneja Dembeleja.

"Boste videli na tekmi. Če bo igral, bo zato, ker je dovolj dobro pripravljen. Če ga ne bo v prvi postavi, pa se bo to zgodilo kakšno tekmo kasneje," odgovarja Valverde, ki je mlademu Francozu nekaj minut namenil že pri visoki zmagi nad mestnim tekmecem Espanyolom. Dembele je prispeval podajo za končnih 5:0, ko je zadetek pripravil Luisu Suarezu.

Ousmane Dembele | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Za pravico na Camp Nouu bo skrbel Skomina

Tekmo, ki se bo začela ob običajnih 20.45, bo sodil slovenski sodnik Damir Skomina, kar je nov dokaz, da mu Uefa vse bolj zaupa in da dobiva priložnost na vse pomembnejših tekmah. Derbi, kot bo na Camp Nouu, to tudi je.

20.45, Barcelona - Juventus

Verjetni postavi:

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Dembélé, Suárez, Messi.

Manjkajo: Turan, Paco, Rafinha, Vermaelen, Digne, Vidal

Juventus: Buffon; Barzagli, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Matuidi, Pjanić; Douglas Costa, Dybala, Sturaro, Higuaín.

Manjkajo: Cuadrado, Marchisio, Khedira, Chiellini, Mandžukić
Vprašljiv: Alex Sandro

Ne spreglejte