Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2014,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mario Balotelli Claudio Marchisio

Nedelja, 15. 6. 2014, 13.02

8 let

Balotelli zadetek posvetil bodoči ženi in zagrozil: Bojte se Italije!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mario Balotelli, junak obračuna med Italijo in Anglijo (2:1), je bil po zmagi nad tremi levi zelo čustven, saj je bil zmagoviti zadetek njegov sploh prvi na svetovnih prvenstvih.

Balotelli je v izjemni vročini po natančni podaji Antonia Candreve z glavo zadel v 50. minuti tekme, zadetek pa se je na koncu izkazal za odločilnega. Italija je vknjižila prve tri točke, Anglija pa bo moral iskati priložnost proti Urugvaju in Kostariki.

"To je bilo zame zelo čustveno, saj sem že na svojem debiju na svetovnih prvenstvih dosegel tako pomemben zadetek. Tega posvečam moji bodoči ženi, moji družini in vsem prijateljem, ki so me spodbujali na tribunah," so bile prve besede napadalca AC Milana.

"Svetovno prvenstvo je turnir, kjer moraš iti korak za korakom. Anglija je odlična ekipa, a igrali smo fenomenalno, dobro kljubovali vročini in se na koncu veselili zmage. Vse ekipe na prvenstvu je treba spoštovati, a nekaj vam povem, najbolj se bojte Italije in jo spoštujte," je v svojem slogu zabrusil 23-letni nogometaš.

Zdi se mi, da sem haluciniral

Nekaj besed je po tekmi za sedmo silo povedal še drugi strelec za Italijo, Claudio Marchisio, ki je z izjemnim projektilom s 25 metrov preluknjal mrežo Joeja Harta za vodstvo Azzurrov z 1:0. "Zmaga za nas pomeni začetek, ki smo si ga le želeli. Še posebej me veseli, da smo osvojili tri točke v nečloveških razmerah, razmerah, v katerih se skorajda ne da igrati nogometa. Če malce pretiravam, se mi zdi, da sem kar malce haluciniral," se je malce pošalil Marchsio, ki opozarja, da zmaga nad tremi levi ne bo pomenila veliko, če ne bodo tudi v nadaljevanju skupinskega dela pokazali vsega, kar znajo. "Čaka naš še dolga pot. Videli smo, kaj je Kostarika naredila z Urugvajem, kar pomeni, da bomo morali v igro osredotočeno kot proti Angliji, če se nočemo opeči. Nismo se še uvrstili iz skupine."

Ne spreglejte