Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 9. 2022,
19.18

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Sandi Ogrinec Žan Rogelj Tomi Horvat avstrijska bundesliga Red Bull Salzburg Benjamin Šeško Benjamin Šeško WSG Tirol Nik Prelec

Nedelja, 18. 9. 2022, 19.18

1 leto, 7 mesecev

Slovenci v avstrijski bundesligi

Po hat-tricku Prelca še gol Šeška v 17. sekundi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Salzburg Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je v prvi akciji tekme že zabil v mrežo Rapida. | Foto Guliver Image

Benjamin Šeško je v prvi akciji tekme že zabil v mrežo Rapida.

Foto: Guliver Image

V prvi avstrijski ligi se je med strelce vpisal že peti Slovenec. Prvič je za Tirol zabil Nik Prelec. Za zmago s 4:1 nad Laskom je v soboto dosegel kar tri gole! Na nedeljski tekmi devetega kroga pa je Benjamin Šeško ob remiju Salzburga 1:1 z Rapidom zadel že v 17. sekundi tekme, kar je njegov najhitrejši gol v karieri.

Slovenija : Švedska, slovenska nogometna reprezentanca, Matjaž Kek
Sportal Eksplozija slovenskih golov v Evropi

Veselje Nika Prelca, potem ko je zabil tri gole v avstrijski ligi. | Foto: AP / Guliverimage Veselje Nika Prelca, potem ko je zabil tri gole v avstrijski ligi. Foto: AP / Guliverimage Nik Prelec, ki se je nekaj sezon kalil v italijanski Sampdorii, je del prejšnje sezone kot posojeni nogometaš igral za ljubljansko Olimpijo, a v prvi ligi na 11 tekmah zabil en sam gol. Julija je 21-letnik dokončno zapustil Sampdorio in podpisal za avstrijski WSG Tirol.

Na sedmi tekmi je zanj zabil prvi gol oziroma kar tri. Vsi trije njegovi streli na tekmi so končali v mreži Laska. Tirol je tako zmagal s 4:1. Zanj je to na devetih tekmah šele tretja zmaga, ekipa pa na lestvici zaseda deveto mesto. Tirol zaostaja 11 točk za vodilnim Salzburgom, ki je v nedeljski tekmi devetega kroga remiziral z dunajskim Rapidom 1:1. Začetek tekme je bil za Salzburg sicer sanjski − v prvi akciji, v 17. sekundi je za 1:0 zabil Benjamin Šeško. Odigral je celotno tekmo.

Veselje 19-letnika po njegovem najhitrejšem golu v karieri. | Foto: AP / Guliverimage Veselje 19-letnika po njegovem najhitrejšem golu v karieri. Foto: AP / Guliverimage

Šeško je tako v letošnji avstrijski bundesligi pri štirih golih, dva gola sta zabila Sandi Ogrinec in Žan Rogelj (tokrat ju ni bilo v postavi Tirola), en gol pa je v prvih osmih krogih dal Tomi Horvat (Sturm). Slednji se je skupaj z Jonom Gorencem Stankovičem v nedeljo veselil zmage z 2:0 nad ekipo Lustenau. Sturm je štiri točke za Salzburgom.

Ne spreglejte