Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2012,
23.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aaron Ramsey Lukas Podolski

Sreda, 3. 10. 2012, 23.58

8 let

Arsenal izpolnil cilj, Montpellier pokazal zobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
''Topničarji'' so se po drugem krogu zasidrali na vrh. Odpor grških prvakov so strli v drugem polčasu. Schalke je izpustil iz rok pomembno zmago nad Montpellierjem. Se mu to lahko maščuje?

Arsenal : Olympiakos 3:1 (1:1)

''Topničarji'' so izpolnili cilj. Osvojili so nove tri točke in ušli tekmecem v skupini B. Čeprav občinstvo na štadionu Emirates z uvodnim delom ni moglo biti zadovoljno, pa je gledalce v 42. minuti na noge spravil Gervinho. Reprezentant Slonokoščene obale le popeljal Londončane v vodstvo, ki pa začuda ni trajalo dolgo. Če je bilo prvih 42 minut bolj ali manj nerazburljivih, več priložnosti pa si je ustvaril Olympiakos, pa je bil zaključek prvega dela imeniten, saj so gostje iz Pireja hitro vrnili udarec. Z odličnim strelom z glavo je v pravem otoškem slogu izenačil Kostas Mitroglou. V nadaljevanju so Grkom počasi pošle moči, za razliko od izbrancev Arsena Wengerja pa so bili tudi nezbrani pred vrati. Streljali so večkrat na gol kot gostitelji (13:9 za Olympiakos), a je bila to le slaba tolažba. Arsenal je v 56. minuti po podaji Gervinha v vodstvo popeljal Nemec Lukas Podolski (oba sta bila strelca tudi na prvi tekmi lige prvakov v Franciji), v sodnikovem podaljšku pa je podajo Olivierja Girouda v zadetek pretopil Aaron Ramsey.

Schalke : Montpellier 2:2 (1:1)

''Rudarju'' niso izkoristili priložnosti, da bi dokončno matirali francoskega prvaka. Imeli so vodstvo z 2:1 ter igralca več na igrišču, a vseeno ostali le z eno točko, saj je Schalkeju v zadnji minuti zabavo pokvaril Souleymane Camara. Senegalčan je priigral Montpellierju prvo točko v tej sezoni, a toliko bolj pomembno, saj je bila dosežena na zahtevnem gostovanju v Nemčiji. Da bo večer naklonjen gostom, je v 13. minuti nakazal Karim Aït-Fana. Mladi Francoz je s pravcato mojstrovino poskrbel za nepričakovano vodstvo gostov, ki pa ni zmedlo izbrancev Huuba Stevensa. Kmalu je po krasnem prodoru izenačil Julian Draxler. Zasluženo. V ogenj ga je poslal Klaas-Jan Huntelaar, ki se je drugem polčasu vpisal še med strelce. Zadel je z bele točke, francoski klub pa je od 52. minute zaigral brez izključenega Garryja Bocalyja. A klub iz Gelsenkirchna prednosti ni znal izkoristiti, čeprav je bil boljši in si je priigral več priložnosti (19:4 v strelih na gol), je v zadnjih sekundah ostal nagrade. Junak srečanja je postal vratar gostov Geoffrey Jourden. Ponovila se je zgodba s tekme nemškega prvenstva, ko je remiziral pri Fortuni. Bilo je 2:2, Schalke pa je dvakrat zapravil vodstvo. Športni direktor Horst Heldt je po srečanju dejal, da se počuti, kot da so izgubili z 0:5. Kaj bo pripomnil po šokantnem remiju s Francozi?

Ne spreglejte