Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2017,
11.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

UEFA liga prvakov Antonio Conte Chelsea Roma

Sreda, 1. 11. 2017, 11.30

1 leto

Po zaušnici sredi Rima

Antonio Conte v skrbeh: Pogledati se bomo morali v ogledalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Antonio Conte | Foto Reuters

Foto: Reuters

V najzanimivejšem obračunu torkovega večera lige prvakov je Roma s 3:0 premagala Chelsea in v taboru modrih prižgala alarm. "Ko izgubiš s tako razliko, to pomeni, da nekaj ni v redu," je bil po porazu jasen trener Londončanov Antonio Conte.

Chelsea si je že v prvem polčasu nabral zaostanek dveh zadetkov, a imel tudi sam nekaj lepih priložnosti, ki jih ni izkoristil. "V prvem polčasu smo igrali dobro, imeli smo veliko priložnosti, ki pa jih nismo znali izkoristiti. Rezultat 0:2 ob polčasu ni kazal realne slike," je iskal pozitivne stvari italijanski strateg na klopi angleškega velikana.

Čeprav je od svojih izbrancev pričakoval, da bodo v drugem polčasu stopili na plin in morda ujeli Rimljane, se to ni zgodilo. Njegova četa je povsem odpovedala in na koncu izgubila s 3:0. Poraz bi bil glede na izjemne priložnosti sinov volkulje lahko še mnogo višji.

Stephan El Shaarawy je že v prvi minuti prerezal medlo obrambo gostov. | Foto: Reuters Stephan El Shaarawy je že v prvi minuti prerezal medlo obrambo gostov. Foto: Reuters

"Ne vem, kaj se je zgodilo"

"V drugem polčasu smo bili res slabi in brez energije. Ne vem, kaj se je zgodilo, a za tako igro moramo vsi prevzeti odgovornost. Ko prejmeš tri zadetke, te mora začeti skrbeti. To le govori, da nekaj ni v redu," je razloge za težek poraz sredi Rima iskal Conte.

"Težko je reči, kaj je razlog za tako predstavo. Treba bo narediti analizo. Treba se bo pogledati v ogledalo. Za nami je resnično slaba noč. Upam, da edina v tej sezoni," je sklenil Conte. Modre že v nedeljo čaka nov velik preizkus. Na Stamford Bridge prihajata Jose Mourinho in njegov Manchester United.

Napadalci Rome so se v drugem polčasu sprehajali skozi obrambo modrih kot na treningu. David Luiz, Gary Cahill in Antonio Rüdiger, obrambni trojček Chelseaja, so na trenutke delovali kot pionirji.  | Foto: Reuters Napadalci Rome so se v drugem polčasu sprehajali skozi obrambo modrih kot na treningu. David Luiz, Gary Cahill in Antonio Rüdiger, obrambni trojček Chelseaja, so na trenutke delovali kot pionirji. Foto: Reuters

Chelsea je kljub porazu zadržal drugo mesto v skupini C, saj mu je z dvema remijema proti odpisanemu Qarabagu pomagal tudi Oblakov Atletico.

Ta bo ob razpoloženi Romi in londonskem velikanu v zadnjih dveh krogih potreboval čudež, če bo želel nadoknaditi štiri točke zaostanka. Tako Roma kot Chelsea igrata še s Qarabagom. Če zmagata, se bosta oba uvrstila v izločilne boje, Atletico pa bo najverjetneje evropsko pot nadaljeval v ligi Europa.

Lestvica v skupini C lige prvakov:

1. Roma 4 tekme – 8 točk
2. Chelsea 4  - 7

-----------------
3. Atletico 4  - 3
4. Qarabag 4 - 2

Ne spreglejte