Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2017,
22.44

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

2

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Jürgen Klopp Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Robert Berić Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak Liverpool Darko Milanič NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov

Sreda, 1. 11. 2017, 22.44

12 mesecev

Liga prvakov, skupinski del (4. krog)

Znosen poraz Maribora v Liverpoolu, polom Reala v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

2

Anfield | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Maribora so v četrtem krogu skupinskega dela lige prvakov v Liverpoolu doživeli znosen poraz, izgubili so z 0:3. Evropski prvak Real je v Londonu proti Tottenhamu doživel boleč poraz z 1:3. Kevin Kampl je z RB Leipzig ostal praznih rok na gostovanju pri Portu.

Na prvi tekmi proti Liverpoolu v Ljudskem vrtu je Maribor doživel polom. Izgubil je z 0:7, kar je najvišji domači evropski poraz slovenskega prvaka, zato so se njegovi navijači gostovanja na kultnem Anfieldu upravičeno bali. Trener slovenskega prvaka Darko Milanič je tokrat zaigral veliko previdneje, tekmo je začel s kar petimi branilci, kar se je Mariborčanom obrestovalo.

Liverpool v prvem polčasu ni mogel streti trdega obrambnega zidu slovenskega prvaka, ki se je dobro upiral tudi v drugem delu igre. Liverpoolčani so tekmo odločili v prvi polovici drugega polčasa, ko je najprej v 49. minuti sijajno zadel Mohamed Salah, in v 64. minuti, ko je izjemno akcijo v gol spremenil Emre Can. Rezervist Daniel Sturridge je v zadnji minuti le potrdil zmago Liverpoolčanov.



Liverpool je po tej zmagi z osmimi točkami skočil na vrh skupine E, v kateri je druga Sevilla, ki je tokrat doma odpravila moskovski Spartak. Ruski prvak ima po štirih tekmah pet točk in je še v igri za preboj v osmino finala. Maribor je s točko prikovan na zadnje mesto in močno oddaljen od nadaljevanja evropske sezone.

Naslednjo tekmo v ligi prvakov bo odigral 21. novembra, ko bo gostoval pri Spartaku.

Mladinci še drugič izgubili proti Liverpoolu

Mladinci vijoličastih so v mladinski ligi prvakov doživeli tretji zaporedni poraz. Varovance Muamerja Vugdalića je Liverpool premagal s 3:0. Maribor tako ostaja pri treh točkah, ki jih je osvojil v prvem krogu, ko je doma z 1:0 odpravil moskovski Spartak. Prvo tekmo proti Liverpoolu je na domačih tleh izgubil z 1:4, proti Sevilli je klonil z 0:1.

Kevin Kampl zdrsnil na tretje mesto

Boleč poraz Cristiana Ronalda in Reala. | Foto: Reuters Boleč poraz Cristiana Ronalda in Reala. Foto: Reuters V skupini G je RB Leipzig s Kevinom Kamplom, ki je igral vso tekmo, izgubil v Portu z 1:3 in padel na tretje mesto. Bešiktaš je remiziral v Istanbulu proti Monacu in je zdaj povsem blizu napredovanja, saj ima na vrhu skupine že deset točk.

V skupini F je Manchester Cityju, pri katerem je zadel tudi Sergio Agüero in postal najboljši strelec v zgodovini kluba, pripadel derbi v Neaplju. Napoli je premagal s 4:2 in je zdaj že v osmini finala, saj je štirikrat zmagal. Veliko slabše kaže Napoliju, ki za drugouvrščenim Šahtarjem, ta je tokrat zlahka odpravil Feyenoord, zaostaja že za šest točk.

Na derbiju večera je Real gostoval pri Tottenhamu in v Londonu izgubil z 1:3. Evropski prvaki so se razveselili vsaj vesti, ki je prišla iz Dortmunda. Tam Borussii ni uspelo premagati Apoela, tako da imajo Madridčani še vedno pet točk prednosti pred Nemci in Ciprčani, medtem ko so nogometaši Tottenhama že po štirih odigranih tekmah v osmini finala.

Takole so Azerbajdžanci v Madridu premagali Jana Oblaka v vratih Atletica. | Foto: Reuters Takole so Azerbajdžanci v Madridu premagali Jana Oblaka v vratih Atletica. Foto: Reuters

Jan Oblak v hudih težavah

Atletico je v Madridu še drugič zapored remiziral proti Qarabagu in je zdaj v skupini C v zelo neprijetnem položaju. Azerbajdžanci so ob polčasu celo vodili, potem ko je po kotu s strelom z glavo Jana Oblaka premagal Španec Michel. Na začetku drugega dela igre je Atletico izenačil, a več kot to ni zmogel, tako da je pred zadnjima dvema krogoma v težavah. Na preostalih tekmah proti Romi in Chelseaju mora zmagati, ob tem pa upati na ugoden razplet na drugih tekmah, saj se po njegovih željah ni izšla niti druga torkova tekma v skupini. Roma je namreč v Rimu s 3:0 razbila Chelsea.

Roberta Berića ni bilo niti na klopi Anderlechta, ki je v Parizu proti PSG izgubil z 0:5. Parižani so si tako že zagotovili nastop v osmini finala. Layvin Kurzawa je v drugem polčasu dosegel kar tri zadetke. Zelo blizu napredovanju je tudi Bayern, ki je tokrat z 2:1 premagal Celtic v Glasgowu.

V skupini D je Barcelona brez zadetkov remizirala proti Olympiakosu v gosteh, z remijem se je končala tudi tekma med Juventusom in Sportingom v Lizboni.

V skupini A je Manchester United z minimalnih 1:0 doma premagal Benfico in je še vedno stoodstoten. CSKA je z 2:1 premagal Basel v gosteh in se z njim izenačil na drugem mestu lestvice.


Liga prvakov, skupinski del, 4. krog:

Lestvica:

1. Manchester United 4 tekme - 12 točk
2. Basel 4 - 6
3. CSKA Moskva 4 - 6
4. Benfica Lizbona 4 - 0

 

Lestvica:

1. PSG 4 tekme - 12 točk
2. Bayern München 4 - 9
3. Celtic 4 - 3
4. Anderlecht 4 - 0

 

Lestvica:

1. Roma 4 tekme - 8 točk
2. Chelsea 4 - 7
3. Atletico Madrid 4 - 3
4. Qarabag 4 - 2

 

Lestvica:

1. Barcelona 4 tekme - 10 točk
2. Juventus 4 - 7
3. Sporting Lizbona 4 - 4
4. Olympiakos Pirej 4 - 1

 

Lestvica:

1. Liverpool 4 tekme - 8 točk
2. Sevilla 4 - 7
3. Spartak Moskva 4 - 5
4. Maribor 4 - 1

 

Lestvica:

1. Manchester City 4 tekme - 12 točk
2. Šahtar Doneck 4 - 9
3. Napoli 4 - 3
4. Feyenoord 4 - 0

 

Lestvica:

1. Bešiktaš 4 tekme - 10 točk
2. Porto 4 - 6
3. RB Leipzig 4 - 4
4. Monaco 4 - 2

 

Lestvica:

1. Tottenham 4 tekme - 10 točk
2. Real Madrid 4 - 7
3. Borussia Dortmund 4 - 2
4. APOEL Nikozija 4 - 2

Liverpool : Maribor 3:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Salah 49., 2:0 Can 64.

Postavi:
Liverpool: Karius; Moreno, Klavan, Matip, Alexander-Arnold; Wijnaldum (od 17. Henderson), Milner, Can; Salah (od 73. Sturridge), Firminho (od 85. Grujić), Oxlade-Chamberlain;
Maribor: Handanović; Šuler, Rajčević, Billong, Milec, Viler; Pihler, Kabha; Hotić (od 81. Ahmedi), Bohar (od 69. Bajde), Mešanović (od 58. Tavares).

Rumeni karton: Bohar 22. (Maribor), Rajčević 52. (Maribor).
------------------------

Konec tekme! Liverpool je pričakovano prišel do zmage, Maribor pa se tokrat še zdaleč ni osramotil. S tem, kar so pokazali, so Mariborčani lahko zadovoljni.

Gol! Še tretji gol Liverpoola, v zadnji minuti je na 3:0 povišal rezervist Daniel Sturridge.

69. minuta: Spet je poizkusil Martin Milec, po njegovem strelu se je moral vratar Liverpoola pošteno potruditi, da ni prejel gola.

Gol! Po sijajni akciji Jamesa Milnerja in Emreja Cana, izmenjala sta dvojno podajo, je drugi v 64. minuti prišel do strela v kazenskem prostoru in z natančnim strelom premagal Jasmina Handanovića. Liverpool vodi z 2:0.

62. minuta: Maribor je spet poizkušal. Z desne strani je streljal Martin Milec, žoga je zletela mimo gola.

57. minuta: Zdaj je bil nevaren Maribor. Po kotu je z glavo poizkusil Jean-Claude Billong, a žal ni zadel.

55. minuta: Tokrat je od blizu spet poizkusil Firmino, a se je z novo izjemno obrambo izkazal Jasmin Handanović.

53. minuta: Po izjemnem preigravanju Firminha mimo Aleksandra Rajčevića je Brazilca branilec Maribora nepravilno zaustavil v svojem kazenskem prostoru in sodniku ni preostalo drugega, kot da pokaže na enajstmetrovko. K najstrožji kazni je pristopil James Milner, a se je Jasmin Handanović izkazal z obrambo in poskrbel, da je rezultat ostal nespremenjen.

Gol! Po podaji Trenra Alexander-Arnolda z desne strani se je pred golom Maribora v 49. minuti izjemno dobro znašel Mohamed Salah in premagal vratarja Maribora.

Začetek drugega polčasa! Trenerja ob polčasu nista menjala. Lahko Maribor tudi v drugih 45 minutah odbije napade Liverpoola in domov prinese veliko točko ali pa celo preseneti in na Otoku pride do senzacionalne zmage?

Polčas! Medtem ko je Maribor pred domačimi navijači po prvih 45 minutah zaostajal že z 0:4, je zgodba tokrat povsem drugačna. Izid je še vedno 0:0, kar je še bolj pomembno, pa je to, da Liverpool niti ni imel prav veliko priložnosti za vodstvo. V prvem polčasu je sprožil šest strelov proti vratom Maribora, le dva v okvir vrat. Mariborčani za zdaj niso streljali niti enkrat.

33. minuta: Še ena priložnost za Liverpool. Z glavo je poizkusil Emre Can, a na srečo Maribora ni bil dovolj natančen.

30. minuta: Kakšna obramba Jasmina Handanovića. Po poizkusu Firmina se je žoga odbila od branilca Maribora Jeana-Clauda Billonga in skoraj končala v mreži. Vratar Maribora je z izjemnim posredovanjem žogo odbil toliko, da je ta končala v prečki.

Po prve pol ure je izid na Anfieldu še vedno 0:0. Spomnimo, v Ljudskem vrtu je Liverpool že po 20 minutah vodil s 3:0. Liverpool ima premoč, a si za zdaj razen ene ni priigral drugih izrazitejših priložnosti.

21. minuta: Prva priložnost za Liverpool. Po podaji z desne strani je pred vrati Maribora do strela prišel Alex Oxlade-Chamberlain, ki pa ni bil dovolj natančen.

17. minuta: Zaradi poškodbe je moral predčasno z igrišča nizozemski vezist Georginio Wijnaldum. Nadomestil ga je kapetan Liverpoola Jordan Henderson.

15. minuta: Na uvodu tekme na Anfieldu je pričakovano boljši Liverpool, ki pa si za zdaj ni priigral nobene priložnosti. Maribor se dobro drži v obrambi, medtem ko je v napadu nenevaren.

Tekma se je začela! S sredine igrišča so tekmo začeli nogometaši Maribora. Medtem v skupini

19:30: Znani sta začetni postavi! Po porazu z 0:7, ki ga je proti Liverpoolu doživel v Ljudskem vrtu, se je trener Maribora Darko Milanič očitno prestrašil, zato bo tokrat zaigral z veliko bolj obrambmo postavitvijo. Na igrišče bo od prve minute poslal kar pet branilcev in dva defenzivna vezista ter tako skušal Liverpoolu zapreti dostop do gola Jasmina Handanovića.

Sploh prvič v ligi prvakov bo od prve minute zaigral bosanski napadalec Jasmin Mešanović, ki je najboljši strelec vijoličastih v tej sezoni in je zadel na zadnjih treh prvenstvenih tekmah. Na klopi tekmo začenja kapetan in najboljši strelec v zgodovini Maribora Marcos Tavares.

Pri Liverpoolu v napadu ni Philippa Coutinha, kar je za Maribor prav gotovo dobra novica.

Ne spreglejte