Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
2. 11. 2017,
1.09

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Aleks Pihler Martin Milec Jürgen Klopp UEFA liga prvakov Liverpool Emre Can

Četrtek, 2. 11. 2017, 1.09

12 mesecev

Po gostovanju Maribora na Anfieldu

V Liverpoolu vsi zadovoljni, vsi nasmejani

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

3

Liverpoolčani so po zmagi nad Mariborom s 3:0 na Anfieldu, ki jim je na široko odprla vrata osmine fPihler: inala lige prvakov, zadovoljni. Pričakovano slabe volje niso niti Mariborčani, ki so se tokrat predstavili v precej boljši luči kot pred dvema tednoma pred domačimi navijači.

Zadovoljna Darko Milanič in Jürgen Klopp sta si po tekmi segla v roke. | Foto: Reuters Zadovoljna Darko Milanič in Jürgen Klopp sta si po tekmi segla v roke. Foto: Reuters

Ne glede na vse je bil poraz z 0:7, ki ga je Maribor pred dvema tednoma doživel proti Liverpoolu v Ljudskem vrtu, preveč in je bolel. Zato so Mariborčani na enega izmed evropskih nogometnih svetišč, Anfield, prišli tudi zato, da operejo svoje ime in dokažejo, da niso tako slabi.

Po tekmi so lahko zadovoljno ugotovili, da jim je, sploh v prvem polčasu, uspelo. To gre razbrati tudi iz besed, ki so po tekmi, ta je bla ob polčasu celo izenačena, prihajale iz ust nasprotnikov.

Vedeli so, da bo Maribor drugačen

Piko na i je postavil Daniel Sturridge. | Foto: Reuters Piko na i je postavil Daniel Sturridge. Foto: Reuters "Vedeli smo, da bo Maribor igral tako. To za nas ni bilo presenečenje. Zadovoljen sem, kako smo se odzvali. Rezultat je dober. Za nami ni perfektna tekma, a dosegli smo tri gole, ohranili nedotaknjeno mrežo in smo na vrhu svoje skupine. Sijajno," je bil nasmejan Jürgen Klopp, ki je zdaj z Liverpoolom z osmimi točkami na vrhu skupine E. Sevilla na drugem mestu zaostaja za točko, Spartak, ki je tretji, jih ima pet.

"Bili smo potrpežljivi. Treba je biti in opraviti svoje delo v pravem trenutku. Dobro smo igrali, Maribor je imel nekaj priložnosti, a to je običajno. Nasprotnik je spremenil način igre v primerjavi s prvo tekmo, zato nam je bilo težko," je še povedal Nemec.

Takole energično se je trener Liverpoola razveselil prvega gola na tekmi. | Foto: Reuters Takole energično se je trener Liverpoola razveselil prvega gola na tekmi. Foto: Reuters

Nemec, ki je prelomil tekmo: Ni bilo lahko

Njegov rojak, ki je v 64. minuti zadel za vodstvo Liverpoola z 2:0 in dokončno prelomil tekmo, je govoril podobno. "Ni bilo lahko. Maribor je igral zelo obrambno in nam otežil delo. Čeprav v prvem polčasu nismo zadeli, smo ostali potrpežljivi in potem dosegli gol, ki smo ga potrebovali. Zelo smo zadovoljni, ker smo zmagali," je povedal nemški reprezentant Emre Can.

"Vesel sem, da sem zadel. Prejel sem lepo podajo in uspelo mi je premagati nasprotnikovega vratarja. Najpomembneje je, da smo zmagali. Na osmino finala še ne mislimo, saj nas čakata še dve tekmi, na katerih si moramo zagotoviti napredovanje," je dodal 23-letni vezist.

Liverpool je imel tudi tokrat veliko premoč

Maribor je na prvi tekmi proti Liverpoolu prejel kar sedem golov, tokrat le tri. Kaj pa pravijo preostali statistični podatki? Liverpool je imel tudi tokrat v vseh veliko premoč.

Liverpool : Maribor (prva/druga tekma):
Goli: 7:0/3:0
Streli skupaj: 21:7/17:4
Streli v okvir vrat: 15:2/8:1
Koti: 9:0/17:2
Posest žoge: 66:34/68:32

Trener Maribora zelo zadovoljen

Zadovoljen je bil kljub tretjemu porazu v nizu v ligi prvakov, ki Mariboru ne daje več realnih možnosti za tretje mesto in nadaljevanje evropske sezone, tudi njegov trener.

"Na igrišču smo stali povsem drugače, kot smo pred dvema tednoma. Zelo sem zadovoljen. Fantom bi rad čestital, ker so veliko tekli in bili v obrambi zelo disciplinirani. Škoda, da smo na začetku drugega polčasa tako hitro prejeli gol. Tudi tokrat smo lahko videli, da je Liverpool sijajna ekipa," je povedal Darko Milanič, ki se je naučil iz napak s prve tekme in tokrat na igrišče poslal precej bolj čvrsto, obrambno naravnano moštvo.

Darko Milanič je v ligi prvakov na zadnjih treh tekmah trikrat izgubil. Prejel je 13 golov, dosegel je enega. | Foto: Reuters Darko Milanič je v ligi prvakov na zadnjih treh tekmah trikrat izgubil. Prejel je 13 golov, dosegel je enega. Foto: Reuters

Anfield je res nekaj posebnega

Eden izmed najbolj borbenih in najboljših na igrišču je bil pri Mariboru prav gotovo Martin Milec. "Zgodba je bila drugačna, kot je bila na prvi tekmi. Liverpool je spet pokazal svojo kakovost, a vseeno smo igrali veliko bolje. Izjemno je bilo igrati na Anfieldu. To je za nas nagrada, čeprav je res, da nihče ni zadovoljen, ker smo izgubili," je povedal povratnik v Maribor, ki se je v Slovenijo vrnil pred začetkom sezone.

Zadovoljen je bil tudi Aleks Pihler. "Igrali smo dobro. Bili smo disciplinirani skozi celoten prvi polčas. Toda Liverpool je tako kakovostna ekipa, da te kaznuje za vsako napako. Lepo je bilo videti 2.500 navijačev Maribora, ki so nas spodbujali s tribun. Igrati na Anfieldu je bilo nekaj posebnega," je nogometaš, za katerim je še četrti nastop v ligi prvakov, govoril podobno kot vsi pri Mariboru.

Pet tekem, pet porazov, razlika v zadetkih 2:16

Mariborčani so v sredo v Evropi petič gostovali na angleških tleh in še petič izgubili. Prvič so igrali leta 2011, ko so v skupinskem delu lige Europa gostovali pri Birmingham Cityju in izgubili z 0:1. V istem tekmovanju so nastopali tudi v letih 2012 in 2013. Najprej so klonili v Londonu proti Tottenhamu z 1:3, z istim rezultatom so se vrnili tudi iz Wigana leto pozneje.

Leta 2014 so ob zadnjem nastopu v ligi prvakov igrali proti Chelseaju v Londonu in izgubili z 0:6. Zdaj so v najboljši evropski nogometni ligi izgubili še v Liverpoolu proti tamkajšnjemu petkratnemu evropskemu prvaku.

Nogometaše Maribora po Anfieldu čaka štadion Matije Gubca v Krškem. | Foto: Reuters Nogometaše Maribora po Anfieldu čaka štadion Matije Gubca v Krškem. Foto: Reuters

Hitro bo treba pozabiti na Evropo

Slovenski prvak bo moral že takoj po četrtkovem prihodu domov pozabiti na Evropo in misliti na nadaljevanje maratona za prvenstveno krono.

V soboto ga namreč čaka gostovanje v Krškem, kjer trenerski stolček greje legenda Maribora in pred obdobjem Marcosa Tavaresa najbolj priljubljen tuji nogometaš v zgodovini kluba Stipe Balajić.

Maribor, ki je na vrhu lestvice izenačen z Olimpijo, bo v Krškem lovil četrto zaporedno prvenstveno zmago.

Ne spreglejte