Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2017,
13.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,60

2

Natisni članek

Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo UEFA liga prvakov

Četrtek, 2. 11. 2017, 13.00

1 leto

Po porazu na Wembleyju

Real drugič zapored na kolenih, Zidane pa miren: Niti malo me ne skrbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,60

2

Tottenham | Foto Reuters

Foto: Reuters

Aktualni evropski klubski prvak Real je v rezultatski krizi, o tem ni dvoma. Vse skupaj se je začelo z nedeljskim porazom pri katalonskem palčku Gironi v španskem prvenstvu (1:2), v sredo pa je beli balet drugo zaporedno ničlo vknjižil še v ligi prvakov na slovitem Wembleyju. Tam je moral stisniti desnico razigranemu Tottenhamu (1:3).

Real v španskem prvenstvu zdaj že osem točk zaostaja za vodilno Barcelono. Ko je bilo v preteklosti tako, beli balet nikoli ni osvojil španskega prvenstva.

Tako črno kljub ničli in slabi igri ni v ligi prvakov, saj je bil to sploh prvi poraz galaktikov po 31 tekmah v skupinskem delu. Najbrž poraz na Wembleyju pomeni, da se bo Real mora zadovoljiti z drugim mestom in slabšim izhodiščem pred žrebom izločilnih bojev. Samo izjemno slabi Borussii se lahko zahvali, da poraz ni tako tragičen, kot bi bil sicer.

Zidane: Zmagala je boljša ekipa

Zinedine Zidane ne dela panike: "Tekem je še veliko." | Foto: Reuters Zinedine Zidane ne dela panike: "Tekem je še veliko." Foto: Reuters

Tako razmišlja tudi trener belega baleta Zinedine Zidane. "Nismo v krizi," je s povišanim tonom dejal senzacije lačnim novinarjem.

"Nisem zaskrbljen in tako bo tudi v nadaljnjem poteku sezone, ne glede na to, kaj se bo zgodilo. Seveda to, da izgubiš dvakrat zapored, ni nekaj, na čemer bi lahko gradil, a zdaj imamo nekaj časa, da se spočijemo in si zbistrimo glave. Vse, kar lahko rečem po tej tekmi, je, da je zmagala boljša ekipa," je nadaljeval francoski strateg, ki po januarju 2016, ko se je usedel na klop Reala, prvič čuti malce pritiska.

To se zgodi, če pustiš preveč prostora

Madridčani so razpoloženi trojki Dele Alli, Harry Kane in Christian Eriksen pustili preveč prostora, ta pa jih je kaznovala in poskočila na vrh lestvice. Glede na to, da oba kluba čakata le še tekmi proti Borussii in Apoelu, bo tako najbrž ostalo do konca.

Realu manjka svežina v napadu. Sprožil je celo tri strele več v okvir vrat kot domači, a prek Cristiana Ronalda zadel le enkrat. "Nismo igrali slabo. Imeli smo svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili. Izgubili smo, a sezona je še dolga. Čestitke nasprotnikom, zdaj je na nas, da dvignemo glavo in začnemo igrati tako, kot je treba," je sklenil Zidane.

Učinkovitost BBC v tej sezoni:

Cristiano Ronaldo je polovico vseh zadetkov v tej sezoni dosegel proti Apoelu in Borussii. Samo enega je dal v španskem prvenstvu, Lionel Messi pa je že pri številki 12. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je polovico vseh zadetkov v tej sezoni dosegel proti Apoelu in Borussii. Samo enega je dal v španskem prvenstvu, Lionel Messi pa je že pri številki 12. Foto: Reuters Pri Realu skrbi napadalni učinek trojčka, ki je v preteklosti podiral rekorde. Do zdaj je v tej sezoni skupaj v vseh tekmovanjih dosegel le 13 zadetkov, od tega Ronaldo osem.

Portugalec je po dva zadetka zabil Apoelu in Borussii, na preostalih tekmah pa je bil kot druga dva zvezdnika bolj kot ne strelsko zadržan.

V nasprotju s Portugalcem je Gareth Bale več kot na zelenici zaradi poškodb na domačen kavču, Karim Benzema pa je povsem zunaj forme. Navijači Reala se sprašujejo, zakaj za vraga je bilo treba prodati Alvara Morato.

Bale: 

9 tekem - 3 zadetki, 4 podaje

Benzema:

11 tekem - 2 zadetka, 2 podaji

Cristiano:

12 tekem - 8 zadetkov, 1 podaja

Ronaldo: Ljudje imajo slab spomin

Slaba volja se je naselila tudi v garderobo Reala. Še posebej težko poraze prenaša prvi zvezdnik in zadnji prejemnik zlate žoge Ronaldo. "Bistvo nogometa so zmage. Ko teh ni, začnejo ljudje govoriti o krizi in formi igralcev. Hitro se pozabi, kaj je ta ekipa storila pred le dvema mesecema, ko je osvojila dve zelo pomembni lovoriki (špansko prvenstvo in ligo prvakov, op. p.). Kdo je dvakrat zapored zmagal v ligi prvakov? Real. Še vedno smo aktualni prvaki," je po drugem zaporednem porazu dejal Portugalec, ki je v tej sezoni zabil le osem zadetkov.

Cristiano Ronaldo je okaral navijače in medije: "Slab spomin imate." | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je okaral navijače in medije: "Slab spomin imate." Foto: Reuters

Po tekmi v Londonu so ga novinarji vprašali tudi o njegovi prihodnosti. Z Realom ne bo podaljšal pogodbe. "V redu sem. Ostala so mi še štiri leta pogodbe (op. p. do junija 2021), te pa ne bom podaljšal," je postregel z zanimivim odgovorom v intervjuju za BeIN Sport.

Čeprav so svetovni mediji iz tega naredili potres, vse skupaj ni nič takega. Ronaldo je zdaj star 32 let, čez štiri leta jih bo imel že 36. Kdo ve, ali bo Cristiano takrat še tako dober igralec, da bi lahko vlekel klub, kot je Real. Ni vsak Zlatan Ibrahimović.

Ne spreglejte