Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2017,
9.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

UEFA liga prvakov PSG Anderlecht Layvin Kurzawa

Sreda, 1. 11. 2017, 9.00

12 mesecev

Fant z japonskim priimkom se je v zgodovino zapisal z zlatimi črkami #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
PSG | Foto Reuters

Foto: Reuters

PSG tako v francoskih tekmovanjih kot v ligi prvakov melje vse pred seboj. V 4. krogu najmočnejšega klubskega tekmovanja na svetu je s kar 5:0 premagal še Anderlecht in si ob Bayernu že zagotovil napredovanje v izločilne boje.

Parižani so na prvih štirih tekmah v ligi prvakov v mrežo nasprotnikov spravili 17 žog, prejeli pa niso niti enega zadetka. Glede na to, da je v skupini B tudi nemški prvak Bayern, je to zastrašujoč podatek in za mnoge je PSG v tem trenutku glavni kandidat za osvojitev evropske krone.

Lahko PSG osvoji ligo prvakov?

  • Da.
    62,18 %
    120 glasov
  • Ne.
    37,82 %
    73 glasov
Oddanih 193 glasov

Belgijcem zabili pet golov

Francoskega podprvaka sta v vodstvo v prvem delu popeljala Marco Verratti in Neymar, v drugem pa je svoj šov uprizoril Layvin Kurzawa.

Francoz z japonskim priimkom je postal prvi branilec v zgodovini lige prvakov, ki mu je uspelo zabiti tri zadetke, in šele drugi nogometaš v vrstah PSG, ki je v Evropi zabil hat-trick. Prvemu je to uspelo Zlatanu Ibrahimoviću.

Layvin Kurzawa je postal prvi branilec, ki je zabil hat-trick v ligi prvakov. | Foto: Reuters Layvin Kurzawa je postal prvi branilec, ki je zabil hat-trick v ligi prvakov. Foto: Reuters

Kurzawa ob bok Ibrahimoviću

"To je moj prvi hat-trick v profesionalni karieri in res dobre dene. Velikokrat sem se že vpisal med strelce, a da bom zadel trikrat, res nisem pričakoval. Zahvala gre mojim soigralcem, brez njih mi to ne bi uspelo. Uživali smo na igrišču in navijačem spet dali veliko razlogov za veselje," je takoj po tekmi novinarjem razlagal junak PSG.

Vsi trije zadetki francoskega branilca:

Parižani so si z novo zmago že zagotovili napredovanje v osmino finala, ne pa še prvega mesta v skupini. Če bodo čez 14 dni premagali Celtic, bodo morali za ta dosežek v zadnjem krogu na Allianz Areni izgubiti z manj kot tremi zadetki razlike.

Pred tedni so namreč tudi Bayern premagali s 3:0.

Ne spreglejte