Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
16.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

2

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Sebastjan Cimirotić Miran Pavlin Anton Žlogar škotska nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 16.30

6 let, 6 mesecev

Po porazu Slovenije na Škotskem (anketa)

Nekdanji asi slovenskega nogometa ne delajo drame

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

2

Slovenska nogometna reprezentanca Škotska | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca v kvalifikacijah za SP 2018 ni več neporažena. Na Škotskem je prikazala drugačen obraz od tistega v jesenskem delu, izgubila z 0:1 in na lestvici zdrsnila na tretje mesto. "Nič še ni izgubljenega,'' sporočajo nekdanji reprezentanti Sebastjan Cimirotić, Miran Pavlin in Anton Žlogar, ki iz poraza v Glasgowu nočejo delati drame.

Sebastjan Cimirotić: Pametovali bomo takrat, ko bo konec

Sebastjan Cimirotić je nekdanji slovenski reprezentant, ki deluje pri NK Olimpija. Je tudi član izvršnega odbora zmajev. | Foto: Vid Ponikvar Sebastjan Cimirotić je nekdanji slovenski reprezentant, ki deluje pri NK Olimpija. Je tudi član izvršnega odbora zmajev. Foto: Vid Ponikvar ''Škoti nam niso nikoli ležali. Podobno je bilo še v časih, ko sem igral za reprezentanco. Tak tip nogometa nam pač ne leži. Škoda, saj se nam je nasmihala lepa priložnost za dober rezultat. Na žalost nismo pokazali nič. Škoti so bili boljši v vseh pogledih."

"Naši fantje so vedeli, da jih čaka zahtevna tekma z agresivnim tekmecem, ki ne bo puščal veliko prostora. To se je tudi pokazalo. Škoti nam niso dovolili, da se obrnemo na igrišču, kaj šele, da bi prišli v igro ena na ena. Jojota (Josipa Iličića, op. p.) so povsem izključili iz igre. Vedeli so, da je najbolj nevaren slovenski igralec. Niso pa več to Škoti, ki bi igrali le na dolge predložke in se zanašali na borbenost. Dobro igrajo po tleh. Moram priznati, da so dosegli lep zadetek. Lahko bi jih še več, a smo imeli na vratih razpoloženega Oblaka." 

"Bi lahko Oblak ustavil strel Škota, ki je odločil tekmo? Zdaj smo lahko vsi pametni, da bi lahko opravil bolje. Dejstvo pa je, da bi moral kateri izmed branilcev pred tem napraviti prekršek in ustaviti Škote. Veliko je dejavnikov, da je prišlo do zadetka."

Jan Oblak je v teh kvalifikacijah prejel tri zadetke. Dva v Litvi in enega na Škotskem. | Foto: Reuters Jan Oblak je v teh kvalifikacijah prejel tri zadetke. Dva v Litvi in enega na Škotskem. Foto: Reuters

"Lahko se še uvrstimo na SP 2018, nič še ni izgubljenega. Do konca moramo verjeti v naše fante. Čaka nas še pet tekem, odločilna pa bo na Slovaškem. Tam se bo odločalo o drugem mestu. Ne smemo pa seveda podcenjevati tudi druge. Nekako razmišljamo le o Slovakih, a so tu seveda še Škoti. Veliko točk je še v igri. Ne smemo obupati. Trdno verjamem v fante in selektorja. Pametovali bomo takrat, ko bo konec.''

Miran Pavlin: Razen Oblaka ni bil nobeden pravi

Miran Pavlin je nekdanji slovenski reprezentant, danes pa pomočnik športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahovića. | Foto: Vid Ponikvar Miran Pavlin je nekdanji slovenski reprezentant, danes pa pomočnik športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahovića. Foto: Vid Ponikvar ''Prvič lahko po slabši tekmi slovenske reprezentance rečem, da krivde selektorja ni. Tu ni mogel veliko narediti. Igralci na žalost niso bili prisotni na tekmi, tako kot bi bilo treba. In to že od prve minute. Nismo spustili žoge na tla, ampak Škotom dovolili, da nadzirajo ritem in igrajo agresivno. V dvobojih nismo bili dovolj čvrsti. Nismo znali zadržati žoge. Škoti so na koncu zmagali srečno, a povsem zasluženo. Po videnem so si zaslužili tri točke. Slovenski nogometaši niso bili pravi. Zelo žal mi je, da bom to rekel, a sem dobil občutek, da ni bil razen vratarja Oblaka nobeden pravi. Če se ti zgodi to, si kot selektor nemočen. Takšne tekme se zgodijo."

"Je temu botrovalo presenečenje s starši in so zaradi tega pregoreli v želji? Ne bi rekel. Saj so vendarle profesionalci. Saj jih v Ljubljani tudi gledajo starši (smeh). Bila je zanimiva akcija, a je verjetno ne bodo več ponovili."

"Odpovedala je igra v zvezni vrsti. Škoti niso bili stoodstotno prepričani vase, nahajali so se v rezultatski krizi. Če bi znali zadržali žogo, bi lahko umrtvili Škote in zmagali. Škoda, saj bi nam točka prišla prav. Vsaka točka v kvalifikacijah je pomembna, ker bi bili izenačeni s Slovaki. Le v tem se ne strinjam s selektorjem, ki je po tekmi rekel, da bi bilo povsem vseeno, ali bi remizirali ali izgubili."

Škoti so si zmago zagotovili s poznim zadetkom v 88. minuti. | Foto: Reuters Škoti so si zmago zagotovili s poznim zadetkom v 88. minuti. Foto: Reuters

"Čaka nas še pet tekem. Odločilna tekma bo na Slovaškem. Tam igramo ponavadi dobro, tako da ni še nič izgubljenega. Bo pa morala zvezna vrsta na prihodnjih tekmah pokazati bistveno več."

Katero mesto bo osvojila Slovenija v skupini F

  • Prvo
    1,97 %
    7 glasov
  • Drugo
    36,06 %
    128 glasov
  • Tretje
    35,49 %
    126 glasov
  • Četrto
    23,38 %
    83 glasov
  • Slabše od četrtega
    3,10 %
    11 glasov
Oddanih 355 glasov

Anton Žlogar: Če bi s Škotsko igrali jeseni, bi jo verjetno premagali

Anton Tonči Žlogar je nekdanji slovenski reprezentant, danes pa trener drugoligaškega kluba Brda. | Foto: Vid Ponikvar Anton Tonči Žlogar je nekdanji slovenski reprezentant, danes pa trener drugoligaškega kluba Brda. Foto: Vid Ponikvar ''Škoti so glede na prikazano zasluženo zmagali. Bili so boljši, prevladovali v hitrosti in agresivnosti. Ni pa še nič izgubljenega. Kvalifikacije so še dolge. Kot vedno bo o tem, kdo bo napredoval, odločal jesenski del. Če bomo vstopili v jesen po zmagi nad Malto, v kar ne dvomim, bomo sami odločali o svoji usodi. Na Slovaškem ponavadi igramo dobro."

"Kaj se je zgodilo v Glasgowu? V reprezentanci se vedno gleda, kateri izmed igralcev je v danem trenutku, v določenem ciklusu v formi. Če bi jeseni po tekmah s Slovaško (1:0) in Anglijo (0:0) igrali tri dni pozneje še s Škotsko, bi jo verjetno premagali. Tako pa je od takrat minilo veliko časa, vmes pa se je nabralo toliko novega, od poškodb do menjave forme. Nekateri igrajo tudi manj v klubih, tako da smo prišli do tega, kar smo spremljali."

Slovenija bo kvalifikacijski ciklus nadaljevala junija, ko bo doma pričakala Malto. | Foto: Reuters Slovenija bo kvalifikacijski ciklus nadaljevala junija, ko bo doma pričakala Malto. Foto: Reuters

"Žal mi je, da smo zapravili priložnost na Škotskem, saj bi jo lahko že izločili iz boja za drugo mesto v skupini. Tako pa so Škoti spet živi. Slovaki bodo še gostovali pri njih, tako da bo imel boj za drugo mesto v tej skupini še dodatno draž."  

"Kot navijač sem bil v nedeljo razočaran, kot športnik pa na to gledam z malce drugačnega vidika in vem, da je prišlo do spleta različnih okoliščin. Na srečo nismo igrali zadnje in odločilne tekme za napredovanje. Te bodo šele jeseni."

Ne spreglejte