Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 1. 2019,
22.51

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

1

Natisni članek

Jon Gorenc Stanković Tottenham Liverpool Manchester United Manchester City Chelsea

Ponedeljek, 14. 1. 2019, 22.51

5 let, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 22. krog

Vroči Brazilec Man City vrnil na minus štiri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

1

Gabriel Jesus | Gabriel Jesus, ki je na zadnjih treh tekmah Man Cityja zabil kar sedem golov, se je tudi tokrat dvakrat vpisal med strelce. | Foto Reuters

Gabriel Jesus, ki je na zadnjih treh tekmah Man Cityja zabil kar sedem golov, se je tudi tokrat dvakrat vpisal med strelce.

Foto: Reuters

Prvak Manchester City je v zadnji tekmi 22. kroga angleške premier lige z novima goloma Brazilca Gabriela Jesusa in avtogolom s 3:0 premagal Wolverhampton. Prvaki so se tako vrnili na štiri točke zaostanka, kolikor so jih imeli za vodilnim Liverpoolom pred začetkom tega kroga.

V nedeljo so bile vse oči usmerjene proti Wembleyju, kjer se je odvila poslastica med Tottenhamom in Manchester Unitedom. Za zmago rdečih vragov je z golom v 44. minuti poskrbel Marcus Rashford. Manchester United je pod vodstvom novega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja na šestih tekmah šestkrat zmagal. 

Derbi na Wembleyju, ki si ga je ogledalo več kot 80 tisoč ljudi, je ob koncu prvega polčasa odločil Marcus Rashford in zadel v protinapadu po podaji Paula Pogbaja. V drugem polčasu so domači silovito pritisnili, a v vratih Manchester Untiteda se je s številnimi obrambami izkazal vratar David de Gea.

Rdeči vragi pod vodstvom novega trenerja še ne poznajo poraza, dobili so kar šest tekem zapored. Ole Gunnar Solskjaer je s tem dosežkom postavil klubski rekord, saj noben trener na klopi Uniteda v vsej zgodovini ni dobil uvodnih šest tekem. Manchester United je zdaj z 41 točkami na prvenstveni lestvici ujel Arsenal, Tottenham ostaja na tretjem mestu z 48 točkami.

Ena od številnih obramb de Gee:

Liverpool in Chelsea uspešna, Arsenal poražen

Za uvod v 22. krog je West Ham porazil Arsenal (1:0). Vodilni Liverpool, ki je v prejšnjem krogu doživel prvi prvenstveni poraz v sezoni, med tednom pa klonil tudi v pokalu, se je na gostovanju pri Brighton & Hoveju vrnil v zmagovito formo.

Navijači Liverpoola so si oddahnili, ko je egiptovski ostrostrelec Mohamed Salah v 49. minuti obračuna v Brightonu zatresel mrežo domačega vratarja Davida Buttona. Salah je streljal z 11 metrov, to pa je bila kazen za prekršek Martina Montoyje, ki je minuto pred tem prodor najnevarnejšega strelca Liverpoola ustavil z vlečenjem za dres. Pri 1:0 za goste je ostalo do konca tekme, Liverpool ostaja trdno na prvem mestu premier lige. Salah se je s 14. golom v sezoni na vrhu lestvice strelcev pridružil Pierru-Emericku Aubameyangu in Harryju Kanu.

Huddersfield Town Jona Gorenca Stankovića je prišel do točke v Cardiffu. Slovenec je spet obsedel na klopi za rezerviste. Chelsea je z 2:1 odpravil Newcastle.

Najboljši strelci:

14 - Aubameyang (Arsenal), Kane (Tottenham), Salah (Liverpool),
10 - Hazard (Chelsea), Agüero (Man City),
9 - Richarlison (Everton), Sterling (Manchester City), Wilson (Bournemouth),
...
1 - Jon Gorenc Stanković (Huddersfield)

Ne spreglejte