Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 9. 2021,
22.55

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

Natisni članek

Tottenham Liverpool Chelsea Manchester United Manchester City Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Premier League

Ponedeljek, 13. 9. 2021, 22.55

2 leti, 7 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 4. KROG

Liverpool z novo zanesljivo zmago, sanjska vrnitev Ronalda, Everton ostaja neporažen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je zadel v polno že na prvi tekmi na Old Traffordu po vrnitvi na Otok. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je zadel v polno že na prvi tekmi na Old Traffordu po vrnitvi na Otok.

Foto: Reuters

V edini nedeljski tekmi 4. kroga angleške premier lige je Liverpool gladko s 3:0 odpravil Leeds in se po točkah izenačil z vodilnima Manchester Unitedom in Chelseajem. Za Liverpool so se med strelce vpisali Mohamed Salah, ki je dosegel svoj stoti zadetek v angleški ligi, Fabinho in Sadio Mane. Enako število točk ima po ponedeljkovi zmagi nad Burnleyjem Everton, ki je v šestih minutah trikrat zadel. Za vrhunec kroga je sicer že v soboto poskrbel portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo je v soboto po 12 letih zaigral v dresu Manchester Uniteda in se izkazal že v prvem nastopu. Rdeče vrage je v vodstvo popeljal kar dvakrat!  To je bila sobota, polna čustev in nostalgije. V Manchestru je na zelenico Old Trafforda po 12 letih v rdečem dresu zakorakal portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo. Trener Ole Gunnar Solksjaer ga je uvrstil v začetno enajsterico, 36-letni ljubljenec navijačev rdečih vragov pa se mu je za zaupanje zahvalil z zadetkom še pred koncem prvega polčasa. V polno je zadel v sodnikovem podaljšku prvega dela, ko je zatresel mrežo Newcastla z neposredne bližine. Pred tem je njegov soigralec Mason Greenwood s strelom namučil vratarja Newcastla, ta pa je žogo odbil le do še kako motiviranega Portugalca. 

Zanimivo je, da je bil to edini zadetek, dosežen v prvem polčasu na tekmah, ki so se začele ob 16. uri. Takšnih je bilo kar šest. Srake so v 56. minute izenačile na 1:1, a je bilo veselje gostov kratkotrajno, saj je CR7 le šest minut pozneje znova poskrbel za delirij navijačev. Freddieja Woodmana je premagal še enkrat, s tem pa poskrbel za sanjsko vrnitev na Old Trafford. Njegov rojak Bruno Fernandes je z imenitnim zadetkom, neubranljivim udarcem z okrog 20 metrov, poskrbel za povišanje vodstva, končnih 4:1 pa je izdihljajih srečanja postavil rezervist Jesse Lingard. Rdeči vragi so se po visoki zmagi nad Newcastlom prebili na vrh razpredelnice.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo pri Unitedu vendarle s sedmico

Tottenham prvič klonil, Cityju derbi z Leicesterjem

V uvodnem dejanju 3. kroga angleškega prvenstva je Crystal Palace prekrižal načrte vodilnemu Tottenhamu. Po treh zmagah na prvih treh tekmah so tokrat varovanci Nuna Espirita Santa doživeli hladen tuš, saj so pri mestnih tekmecih izgubili s kar 3:0. Ko so v 58. minuti ostali z igralcem manj, je bil rezultat še 0:0, nato pa so gostitelji v zadnjih 15 minutah izkoristili številčno prednost in dosegli kar tri zadetke.

Veselje Bernarda Silve in soigralcev po zadetku na gostovanju pri Leicester Cityju. | Foto: Reuters Veselje Bernarda Silve in soigralcev po zadetku na gostovanju pri Leicester Cityju. Foto: Reuters

Da je sobota na Otoku še bolj minila v znamenju Portugalcev, je poskrbel Bernardo Silva in z zadetkom odločil derbi kroga med Leicester Cityjem in Manchester Cityjem. Branilci naslova so z novo zmago na lestvici na četrtem mestu. Zaostajajo za mestnim tekmecem Unitedom, pa evropskim prvakom Chelseajem, ki je v soboto s 3:0 v Londonu ugnal Aston Villo, in Liverpoolom. Dvakrat je v polno zadel povratnik Romelu Lukaku.

Arsenal se prebuja. V derbiju začelja je vzel mero Norwichu in dočakal sploh prve točke v tej sezoni. Prvi zadetek za topničarje sploh v tej prvenstveni sezoni je dosegel Pierre-Emerick Aubameyang

Angleško prvenstvo, 4. krog

Sobota, 11. september:
Crystal Palace : Tottenham 3:0 (0:0)
Zaha 75./11-m, Edouard 84., 90.+3. R.K.: Tanganga 58./Tottenham

Manchester United : Newcastle United 4:1 (1:0)
Ronaldo 45.+2, 62., Fernandes 80., Lingaard 90.+2; Manquillo 56.

Leicester City : Manchester City 0:1 (0:0)
Silva 62.

Arsenal : Norwich City 1:0 (0:0)
Aubameyang 66.

Watford : Wolverhampton 0:2 (0:0)
Sierralta 74./ag., Hwang 83.

Brentford : Brighton 0:1 (0:0)
Trossard 90.

Southampton : West Ham United 0:0
R.K.: Antonio 90.+5/West Ham

Chelsea : Aston Villa 3:0 (1:0)
Lukaku 15., 90.+3, Kovačić 49.

Nedelja, 12. september:
Leeds United : Liverpool 0:3 (0:1)
Salah 20., Fabinho 50., Mane 90.+2. R. K.: Struijk 60./Leeds.

Ponedeljek, 13. september:
Everton : Burnley 3:1 (0:0)
Keane 60., Townsend 65., Gray 66.; Mee 53.

Lestvica strelcev:

– Antonio (West Ham), Fernandes (Manchester United), 
– Calvert-Lewin (Everton), Greenwood (Manchester United), Lukaku (Chelsea), Salah (Liverpool), Gray (Everton),
– Benrahma (West Ham), Fornals (West Ham), Edouard (Crystal Palace), Gallagher (Crystal Palace),  Heung-Min (Tottenham), Ings (Aston Villa), Jota (Liverpool), Mane (Liverpool), Maupay (Brighton), Ronaldo (Man United), Torres (Man City), Vardy (Leicester), Wilson (Newcastle)
...

Cristiano Ronaldo
Sportal Konec sage, Ronaldo presrečen: Komaj čakam, da pozdravim navijače
Gianni Infantino
Sportal "Ronaldo je nacionalni junak in mednarodna ikona"
 
Ne spreglejte