Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 8. 2021,
20.22

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Leicester City Chelsea Manchester United Manchester City Tottenham Premier League angleško prvenstvo Arsenal Liverpool

Nedelja, 29. 8. 2021, 20.22

2 leti, 8 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 3. KROG

Manchester United osrečil navijače, Tottenham najboljši na Otoku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Gabriel Jesus (Man City - Arsenal) | Gabriel Jesus je po podaji Jacka Graelisha poskrbel za vodstvo Manchester Cityja s 3:0, do konca tekme sta v mreži Arsenala pristali še dve žogi. | Foto Guliverimage

Gabriel Jesus je po podaji Jacka Graelisha poskrbel za vodstvo Manchester Cityja s 3:0, do konca tekme sta v mreži Arsenala pristali še dve žogi.

Foto: Guliverimage

Liverpool in Chelsea sta v 3. krogu angleškega prvenstva remizirala (1:1). Evropski prvaki so drugi polčas odigrali z igralcem manj. Prvak Manchester City je do tal potolkel londonski Arsenal (5:0). V nedeljo je Tottenham, bodoči tekmec Mure v konferenčni ligi, doma premagal Watford z 1:0 in prevzel vodstvo na lestvici, Manchester United pa je še brez Cristiana Ronalda v gosteh premagal Wolverhampton.

Navijači Arsenala imajo dodobra pokvarjeno soboto, njihovi ljubljenci so namreč doživeli pravo lekcijo na gostovanju v Manchestru. City jih je premagal kar s 4:0, že po prvem polčasu so topničarji zaostajali z 0:3, za nameček pa so ostali še z igralcem manj. Po tem, ko je že v sedmi minuti tekme mrežo gostujočega vratarja Bernda Lena zatresel Ilkay Gündogan, vodstvo domačih pa pet minut kasneje podvojil Ferran Torres, je moral zaradi spotikanja igrišče z rdečim kartonom zapustiti še Arsenalov vezist Granit Xhaka.

Pred koncem prvega polčasa je City zabil še tretji gol, ki sta ga zrežirala Jack Graelish s podajo in Gabriel Jesus z zadetkom, v drugem polčasu pa se je kalvarija Londončanov le še nadaljevala. Rodri je v 53. minuti poskrbel za 4:0, zadnji žebelj v krsto topničarjev pa je v 84. minuti zabil Torres, s svojim drugim golom na tekmi.

Ekipa iz Manchestra je imela v svoji posesti žogo kar 81 odstotkov igralnega časa, sprožila 25 strelov, od tega deset v okvir vrat, Arsenal pa je le enkrat streljal na gol, niti enkrat pa v okvir vrat. V kotih je bilo 14:0.

Na Anfieldu bolj zadovoljni gostje

Na drugem sobotnem derbiju 3. kroga angleškega prvenstva sta se Liverpool in Chelsea, ki sta bila pred tekmo z dvema zmagama in razliko v golih 5:0 izenačena, razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Nemška stratega Jürgen Klopp in Thomas Tuchel sta se razšla brez zmagovalca. | Foto: Reuters Nemška stratega Jürgen Klopp in Thomas Tuchel sta se razšla brez zmagovalca. Foto: Reuters

S tem so lahko bolj zadovoljni gosti, ki so ves drugi polčas igrali z igralcem manj, saj je bil v sodniškem dodatku prvega zaradi igranja z roko na golovi črti izključen Reece James, podajalec za prvi gol modrih. Pred tem je sodnik po ogledu posnetka dosodil tudi enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Mohamed Salah. S tem je izenačil izid, gol za Chelsea pa je v 22. minuti po kotu z glavo dosegel Kai Havertz.

Liverpoolčani so imeli v drugem delu veliko premoč, tudi nekaj priložnosti, a je bil na vrati aktualnih evropskih prvakov razpoložen Edouard Mendy.

Tottenham, ki bo v konferenčni ligi nasprotnik Mure, je v nedeljo doma ugnal Watford (1:0). To je bila že njegova tretja zmaga v tej sezoni, kar mu v zgodovini angleške premierlige še ni uspelo. Dvoboj je v korist Londončanov v 42. minuti s prostega strela odločil Južnokorejec Heung-Min Son.

Navijači Manchester Uniteda so na stadionu Molineux skandirali povratniku med rdeče vrage. | Foto: Reuters Navijači Manchester Uniteda so na stadionu Molineux skandirali povratniku med rdeče vrage. Foto: Reuters

Manchester United, ki ga bo kmalu tudi uradno okrepil Cristiano Ronaldo, je v nedeljo v gosteh premagal Wolverhampton, zmagoviti zadetek pa je v 80. minuti dosegel Mason Greenwood. V tej sezoni je dosegel že tri zadetke.

Premier League
Sportal Angleški klubi z odločnim ne nogometašem in igranju za reprezentanco

Angleško prvenstvo, 3. krog

Sobota, 28. avgust:
Manchester City : Arsenal 5:0 (3:0)
Gündogan 7., Torres 12., 84., Gabriel Jesus 43., Rodri 53.; R.K.: Xhaka 35./Arsenal    

Aston Villa : Brentford 1:1 (1:1)
Buendia 13.; Toney 7.

Brighton : Everton 0:2 (0:1)
Gray 41., Calvert-Lewin 57.

Newcastle : Southampton 2:2 (0:0)
Wilson 55., Saint-Maximin 90.+1; Elyounoussi 74., Ward-Prowse 90.+6/11-m

Norwich : Leicester 1:2 (1:1)
Pukki 44./11-m; Vardy 8., Albrighton 76.

West Ham : Crystal Palace 2:2 (1:0)
Fornals 39., Antonio 68.; Gallagher 58., 70.

Liverpool : Chelsea 1:1 (1:1)
Salah 45.+5; Havertz 22.; R.K.: James 45.+3

Nedelja, 29. avgust:
Burnley : Leeds 1:1 (0:0)
Wood 61.; Bamford 86.

Tottenham : Watford 1:0 (1:0)
Son 42.

Wolverhampton : Manchester United 0:1 (0:0)
Greenwood 80.

Lestvica strelcev:

– Antonio (West Ham)
3 – Calvert-Lewin (Everton), Fernandes (Manchester United), Greenwood (Manchester United),
2 - Benrahma (West Ham), Fornals (West Ham), Gallagher (Crystal Palace), Gray (Everton),  Ings (Aston Villa), Jota (Liverpool), Maupay (Brighton), Salah (Liverpool), Son (Tottenham), Torres (Manchester City), Vardy (Leicester), Wilson (Newcastle)
...

Andy Robertson, Liverpool
Sportal Škot v dresu Liverpoola vsaj še nekaj sezon
Ramsdale
Sportal Ganljiva zgodba iz Londona. Novi vratar Arsenala prinesel pepel dedka.
 
Ne spreglejte