Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 8. 2021,
16.01

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

angleško prvenstvo poletni prestopni rok Aaron Ramsdale Arsenal

Sobota, 21. 8. 2021, 16.01

2 leti, 8 mesecev

Aaron Ramsdale

Ganljiva zgodba iz Londona. Novi vratar Arsenala prinesel pepel dedka.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Ramsdale | Aaron Ramsdale je bil standardni vratar mlade angleške reprezentance.  | Foto Guliverimage

Aaron Ramsdale je bil standardni vratar mlade angleške reprezentance.

Foto: Guliverimage

Londonski Arsenal je v poletnem prestopnem roku poskrbel za kar nekaj odmevnih okrepitev. Med njih spada tudi 23-letni angleški vratar Aaron Ramsdale, ki je pred tem branil za Sheffield United, topničarji pa so zanj odšteli 28 milijonov evrov. Mladi Otočan ob petkovem podpisu pogodbe ni skrival sreče, na slovesnost pa je prinesel vrečko s pepelom pokojnega dedka, velikega ljubitelja nogometa.

West Ham Leicester
Sportal West Ham prerešetal Leicester in skočil na vrh

Arsenal spada med največje angleške nogometne klube, v zadnjih sezonah pa ne more biti zadovoljen z marsičem. Če je v preteklosti še spadal med evropsko smetano in vsakoletno sodeloval v ligi prvakov, je v zadnjih letih drugače. Rezultati v domačem prvenstvu so vedno slabši, evropske tekme je podoživljal le še s pomočjo lige Europa, v tej sezoni (2021/22) pa izkuša bolečo realnost, saj sploh ne nastopa v Evropi. Osmo mesto v prejšnji sezoni ni bilo dovolj za preboj v Evropo, svojo priložnost je zapravil tudi v polfinalu evropske lige.

Za mladega Angleža odšteli 28 milijonov evrov

Ob podpisu pogodbe je poziral z vrečko s pepelom pokojnega dedka. | Foto: Instagram & Imdb Ob podpisu pogodbe je poziral z vrečko s pepelom pokojnega dedka. Foto: Instagram & Imdb V tej sezoni načrtuje boljše predstave v domačem prvenstvu, a se mu je zalomilo že v uvodnem krogu, ko je v gosteh pri Brentfordu izgubil z 0:2. V nedeljo ga čaka zelo zahteven spopad, londonski derbi proti evropskemu prvaku Chelseaju. To bo dvoboj, na katerem bi lahko prvič za nastop med vratnicama Arsenala kandidiral Aaron Ramsdale.

Na odgovornem položaju bi lahko zamenjal Nemca Bernda Lena, topničarji pa so zanj odšteli 28 milijonov evrov. Tako predstavlja tretjo najdražjo poletno okrepitev (za Bena Whita so Brightonu odšteli 54, za Martina Odegaarda pa madridskemu Realu 35 milijonov evrov), pri 23 letih pa predstavlja sklenitev sodelovanja z londonskim velikanom vrhunec njegove kariere.

Ob podpisu pogodbe, z Arsenalom jo je sklenil do 30. junija 2025, je poskrbel za nenavaden vložek. Na slovesni dogodek je prišel z majhno vrečko, polno pepela pokojnega dedka Rona. Pojasnil je, da je umrl ravno na dan, ko je njegova mama izvedela, da je noseča. Tako ga ni nikoli spoznal, saj je umrl pred njegovim rojstvom. Novi vratar Arsenala je bil poimenovan prav po dedku. Postal je Aaron kot spomin na "Our Ron" (po slovensko "naš Ron").

Njegov oče je ob raztrosu pepela zadržal del zase. S pepelom Aaronovega dedka namerava obiskati vseh 92 angleških ligaških klubov (ekipe, ki nastopajo v štirih najmočnejših klubskih razredih) in se na vsakem izmed stadionov omenjenih klubov slikati z vrečko, polno pepela.

Iz Sheffield Uniteda se je preselil v severni del Londona. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Iz Sheffield Uniteda se je preselil v severni del Londona. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nanj se je spomnil tudi Aaron in v petek, ko je sklenil štiriletni dogovor z Arsenalom, poziral tudi z vrečko, polno dedkovega pepela. Spremlja ga že celotno kariero. Mu bo prinesel srečo v londonskem klubu, ki je postal v zadnjih letih navkljub visokim vložkom in dragim okrepitvah predmet javnega posmeha zaradi zgolj povprečnih rezultatov?

Karim Benzema
Sportal Benzema pri Realu vsaj do 2023, Odegaard uradno pri Arsenalu
Ne spreglejte