Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2023,
19.30

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Raheem Sterling Liverpool Luton Town FC Manchester United Arsenal Manchester City Chelsea Premier League angleško prvenstvo

Nedelja, 27. 8. 2023, 19.30

8 mesecev

Angleško prvenstvo, 3. krog

Haalandu se kaj takšnega še ni zgodilo, Liverpool vstal od mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Manchester City Erling Haaland | Erling Haaland je zapravil prvo enajstmetrovko v premier ligi, nato pa je v drugem polčasu le našel pot do gola. | Foto Reuters

Erling Haaland je zapravil prvo enajstmetrovko v premier ligi, nato pa je v drugem polčasu le našel pot do gola.

Foto: Reuters

V tretjem krogu angleškega prvenstva je vodilni Manchester City z 2:1 slavil na gostovanju pri Sheffield Unitedu in ostal edina stoodstotna ekipa v ligi. Erling Haaland je v 37. minuti zapravil strel z bele pike, potem ko je zadel vratnico, nato pa se je v drugem polčasu le vpisal med strelce. Liverpool je na zadnji nedeljski tekmi z igralcem manj po preobratu prišel do zmage proti Newcastlu (2:1). Arsenal je v soboto prvi gol dobil že v prvi minuti, Manchester United pa dva v prvih štirih minutah. Rdeči vragi so na koncu Nottingham vseeno premagali (3:2), topničarji pa so s Fulhamom igrali 2:2. Prvi poraz sezone je doživel Brighton (1:3 proti West Hamu).

Arsenal Martin Odegaard
Sportal Arsenal se je igral z ognjem, prvaki stoodstotni tudi po derbiju

Na zadnji tekmi kroga sta se v derbiju pomerila Newcastle in Liverpool. Srake so srečanje odprle sanjsko, v 25. minuti je za 1:0 po hudi napaki Trenta Alexandra-Arnolda za 1:0 zadel Anthony Gordon, ob tem pa je za Liverpool tri minute kasneje sledil nov šok, saj je rdeči karton zaradi prekrška prejel kapetan Virgil van Dijk. Newcastle je bil tudi v nadaljevanju z igralcem več na igrišču nevarnejši, a je Liverpool v zaključku skoval veliki preobrat, junak obračuna pa je postal Darwin Nunez, ki je v igro vstopil v 77. minuti. Štiri minute kasneje je zadel za 1:1, globoko v sodnikovem podaljšku v 93. minuti pa je zadel za zmago Redsov z 2:1. Newcastle je na svoji tretji tekmi doživel še drugi poraz, Liverpool pa je vknjižil drugo zmago.

Darwin Nunez je poskrbel za preobrat Liverpoola. | Foto: Reuters Darwin Nunez je poskrbel za preobrat Liverpoola. Foto: Reuters

Manchester City osamljen na vrhu

Stoodstotni Manchester City je v tem krogu vse prej kot enostavno prišel do zmage na gostovanju pri Sheffield Unitedu. Sinjemodri so imeli v v 37. minuti veliko priložnost za vodstvo, saj je sodnik pokazal na belo piko v njihovo korist. Osmič v premier ligi je odgovornost prevzel Erling Haaland, a je bil tokrat prvič neuspešen, njegov poskus pa je zadel desno vratnico. Norvežan se je nato v drugem polčasu svojim soigralcem le oddolžil, ko je v 63. minuti po podaji Jacka Grealisha zadel z glavo. Čeprav je City tudi v nadaljevanju napadal, pa je v 85. minuti sledil velik šok za goste, potem ko je Sheffield v svojem prvem strelu v okvir vrat nasprotnika izid izenačil na 1:1. Med strelce se je vpisal Jayden Bogle. A veselje domačih je bilo zelo kratkotrajno, v 89. minuti je za novo vodstvo in zmago Cityja poskrbel Rodri.

Chelsea jo je dočakal

Tretji krog angleške premier lige sta v petek odprla Chelsea in Luton Town. S 3:0 so prvo zmago sezone dosegli Londončani. Za Chelsea je bil začetek sezone vse prej kot uspešen. V prvem krogu je igral 1:1 z Liverpoolom, v drugem pa doživel boleč poraz z West Hamom z 1:3. In to z igralcem več. Ob tem sta njihovi najdražji okrepitvi, Enzo Fernandez in Moises Caicedo, obe zapravili strel z bele točke. Je pa res, da z novim trenerjem Mauriciom Pochettinom in številnimi novinci še gradijo novo moštvo. 

Ker še prenavljajo Lutonov stadion Kenilworth Road, tekme drugega kroga niso odigrali. Zdaj novinec v premier ligi gostuje na Stamford Bridgeu. | Foto: Reuters Ker še prenavljajo Lutonov stadion Kenilworth Road, tekme drugega kroga niso odigrali. Zdaj novinec v premier ligi gostuje na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters V tretjem krogu je bil nasprotnik vendarle pravi za prvo zmago. To je novinec v premier ligi Luton Town, ki je del priprav na sezono opravil v Kranjski Gori. Premierligaško zgodbo so začeli z visokim porazom proti Brightonu (1:4), a imeli dva tedna za pripravo na Chelsea, saj je bila njihova tekma drugega kroga preložena (prenova stadiona še poteka). Vmes so se okrepili med vratnicama: pripeljali so izkušenega nizozemskega vratarja Tima Krula, ki je nazadnje branil za Norwich. Krul tokrat še ni branil, med vratnicama je bil Thomas Kaminski in dobil je tri gole. Dvakrat ga je premagal Raheem Sterling. Končni izid 3:0 je v 75. minuti postavil Nicolas Jackson.

Man United in Arsenal sta se igrala z ognjem

Casemiro | Foto: Reuters Casemiro Foto: Reuters Dramatično pa je bilo sobotno popoldne v premier ligi. Manchester United je proti Nottinhgamu že v četrti minuti zaostajal z 0:2. A na koncu vseeno osvojil vse tri točke. Preobrat sta v drugem polčasu pristreljala Casemiro in Bruno Fernandes z bele točke (3:2). Zaradi številnih kartonov in prekinitev je imel drugi polčas kar 14 minut sodnikovega dodatka.

Prvi poraz sezone je grozil tudi Arsenalu, ki je dobil gol že v prvi minuti. Za vodstvo Fulhama je zadel Andreas Pereira. Bukayo Saka in Eddie Nketiah sta sredi drugega polčasa topničarje pripeljala do vodstva. A je za delitev točk in končni izid 2:2 zadel Joao Palhinha. In to z igralcem manj.

Tottenham je z 2:0 premagal Bournemouth. | Foto: Reuters Tottenham je z 2:0 premagal Bournemouth. Foto: Reuters

Tottenham je v soboto popoldne z 2:0 premagal Bournemouth. Po zmagah na uvodnih dveh tekmah sezone je zdaj prvi poraz doživel Brighton. S 3:1 ga je premagal West Ham, ki ima zdaj tudi tako kot Tottenham in Arsenal sedem točk. 

stadion Luton Town
Sportal Premierligaš: Hvala, Slovenija. Čudovita si!

Angleško prvenstvo, 3. krog:

Petek, 25. avgust:

Sobota, 26. avgust:

Nedelja, 27. avgust:

Lestvica:

Najboljši strelci:

3 – Awoniyi (Nottingham), Haaland (Man City), March (Brighton), Mbeumo (Brentford)
2 – Antonio (West Ham), Bowen (West Ham), Cash (Aston Villa), Diaby (Aston Villa), Diaz (Liverpool), Isak (Newcastle), Nketiah (Arsenal, Nunez (Liverpool), Rodri (Man City), Saka (Arsenal), Sterling (Chelsea), Wissa (Brentford)
...

Raphael Varane
Sportal Branilci naslova zanesljivi, derbi brez zmagovalca, United se je namučil
Ne spreglejte