Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2022,
19.15

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Natisni članek

Arsenal Leicester City Brendan Rodgers Manchester City angleško prvenstvo Premier League

Nedelja, 30. 10. 2022, 19.15

1 leto, 5 mesecev

Angleško prvenstvo, 14. krog

Petarda Arsenala z nenadejanim junakom, senzacija na Anfieldu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Arsenal Reiss Nelson | Reiss Nelson je za Arsenal zabil svoja prva dva gola v letošnji premier ligi. | Foto Reuters

Reiss Nelson je za Arsenal zabil svoja prva dva gola v letošnji premier ligi.

Foto: Reuters

Branilec angleškega naslova Manchester City je v gosteh brez Erlinga Haalanda premagal Leicester City (1:0), a Arsenal tudi po 14. krogu ostaja vodilni, saj je s kar 5:0 odpravil zadnji Nottingham. Chelsea je doživel prvi poraz pod vodstvom Grahama Potterja. Modri so izgubili v Brightonu (1:4). Liverpool je priredil navijačem novo razočaranje, saj je na Anfieldu izgubil proti Leedsu z 1:2.

Manchester City Erling Haaland
Sportal Haaland zadel dvakrat, Casemiro rešil United, le točka za vodilni Arsenal

Londonski Arsenal je na svoji 12. tekmi sezone zmagal še desetič (en remi, en poraz). Nottingham so premagali s 5:0, tako so to sezono skupaj zabili že 30 golov. Več jih je dal samo Manchester City, in sicer 37. A City ima Erlinga Haalanda, ki je dal že 17 golov, pri Arsenalu pa sta s po petimi najbolj učinkovita Gabriel Jesus in Gabriel Martinelli. Zadnji je tokrat zabil za 1:0, prvi pa ni dal gola. Z dvema goloma in asistenco je navdušil 22-letni britanski krilni nogometaš Reiss Nelson. To je bila njegova sploh prva ligaška tekma v sezoni (tri je igral v evropski ligi), saj je imel v začetku prvenstva precej težav s poškodbo mečne mišice. Zadela sta še Thomas Partey in Martin Odegaard

Zadnja tekma kroga med Manchester Unitedom in West Hamom je z 1:0 pripadla prvemu za peto mesto na razpredelnici. Dvoboj je odločil Marcus Rashford v 38. minut. Cristiano Ronaldo je začel v prvi postavi in odigral vso tekmo. Trener Erik ten Hag pravi, da nanj še naprej resno računa. Zadnji Portugalčev incident je pozabljen.

City brez Haalanda do minimalne zmage

Branilci naslova iz Manchestra niso mogli računati na pomoč vročega kralja strelcev Haalanda (poškodba stopala), a so vseeno uresničili cilj in prekrižali načrte Leicester Cityju. Angleški prvak iz leta 2016 je v krizi, pod vodstvom Brendana Rodgersa se oklepa zadnjih mest na razpredelnici, proti Cityju pa je izgubil z 0:1.

Zmagoviti zadetek za varovance Josepa Guardiole je dosegel Kevin De Bruyne v 49. minuti. Gostitelji so v zadnji tretjini srečanja pritisnili na vrata gostov, a je City ohranil tesno prednost in se vsaj do nedelje zavihtel na prvo mesto.

Po Chelseaju izgubil še Liverpool

Brighton je presenetil Chelsea in ga doma odpravil kar s 4:1. | Foto: Reuters Brighton je presenetil Chelsea in ga doma odpravil kar s 4:1. Foto: Reuters Nogometaši Tottenhama so priredili preobrat. Na gostovanju pri Bournemouthu so bili že v izgubljenem položaju, saj so zaostajali z 0:2, a je nato sledil preobrat londonskega velikana. V polno so zadeli Ryan Sessegnon, Ben Davies in Rodrigo Bentancur, ta je osrečil navijače gostov v drugi minuti sodnikovega dodatka. Tokrat so bile tako zadnje minute srečanja v primerjavi z dramatičnim srečanjem lige prvakov, ko je bil zadetek kapetana Harryja Kana za 2:1 proti Sportingu v ligi prvakov razveljavljen zaradi spornega "milimetrskega" nedovoljenega položaja, srečne za izbrance Antonia Conteja.

Nizozemec Crysencio Summerville je zadel v polno v 89. minuti in poskrbel za senzacionalno zmago Leedsa na Anfieldu. | Foto: Reuters Nizozemec Crysencio Summerville je zadel v polno v 89. minuti in poskrbel za senzacionalno zmago Leedsa na Anfieldu. Foto: Reuters Chelsea je še tretjič zapored ostal brez zmage, tokrat pa doživel prvi poraz, odkar ga vodi Graham Potter. Ta je pred prihodom v London uspešno vodil Brighton & Hove Albion. Galebi, pri katerih se je v preteklosti dokazoval slovenski reprezentant Jan Mlakar, so nadigrali angleškega velikana in zadali boleč poraz nekdanjemu strategu. Na četrto mesto se je zavihtel Newcastle, ki je napolnil mrežo Aston Villi. Moštvo iz Birminghama bo čez nekaj dni prevzel Španec Unai Emery.

Zadnja sobotna tekma je postregla z velikim presenečenjem. Liverpool v tej sezoni v angleškem prvenstvu izgublja veliko točk. Na Anfieldu je ostal brez njih proti Leeds Unitedu. Dolgo je kazalo, da se bo dvoboj končal brez zmagovalca, nato pa je Nizozemec Crysencio Summerville v 89. minuti popeljal goste do pomembne zmage, s katero so se povzdignili na 15. mesto.

Angleško prvenstvo, 14. krog:

Sobota, 29. oktober:
Leicester City : Manchester City 0:1 (0:0)
Bournemouth : Tottenham 2:3 (1:0)
Brighton : Chelsea 4:1 (3:0)
Crystal Palace : Southampton 1:0 (1:0)
Brentford : Wolverhampton 1:1 (0:0)
Newcastle : Aston Villa 4:0 (1:0)
Fulham : Everton 0:0
Liverpool : Leeds 1:2 (1:1)

Nedelja, 30. oktober:
Arsenal : Nottingham Forest 5:0 (1:0)
Manchester United : West Ham 1:0 (1:0)

Najboljši strelci:

17 - Haaland (Man City),
10 - Kane (Tottenham),
- Mitrović (Fulham), 
- Toney (Brentford), 
7 - Almiron (Newcastle), Trossard (Brighton),
6 - Firmino (Liverpool), Foden (Man City), Maddison (Leicester), Rodrigo (Leeds), Wilson (Newcastle)

Ne spreglejte