Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2022,
9.20

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

5

Natisni članek

Harry Kane Jordan Pickford Katar 2022 angleška nogometna reprezentanca

Nedelja, 11. 12. 2022, 9.20

1 leto, 4 mesece

Angleški vratar po drami zabrusil snemalcu: Malo spoštovanja, prosim #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

5

Harry Kane | Angleški vratar Jordan Pickford je kapetana Harryja Kanea, ki je po porazu razočarano jokal na zelenici, skušal zaščititi pred kamero.  | Foto Guliverimage

Angleški vratar Jordan Pickford je kapetana Harryja Kanea, ki je po porazu razočarano jokal na zelenici, skušal zaščititi pred kamero.

Foto: Guliverimage

Po porazu angleške reprezentance, ki na tekmi četrtfinala ni uspela premagati svetovnih prvakov Francozov, je na zelenici stadiona Al Bajt še posebej izstopal prizor, v katerem vratar angleške izbrane vrste Jordan Pickford skuša pred kamero zaščititi kapetana Harryja Kanea, ki je po zapravljeni priložnosti neutolažljivo jokal na igrišču. Vsak potrebuje prijatelja kot je Pickford, se strinjate? 

Angleška nogometna reprezentanca ni uspela ponoviti uspeha iz svetovnega prvenstva v Rusiji leta 2018, ko se je uvrstila v polfinale mundiala. Na tekmi četrtfinala so z 1:2 izgubili proti Francozom, branilcem naslova, ki se bodo za finalno vstopnico udarili z največjim presenečenjem letošnjega prvenstva, Marokom. 

Eden od tragičnih junakov srečanja je bil kapetan treh levov Harry Kane, ki je sicer s strelom z bele točke v 54. minuti zadel za izenačenje Anglije (1:1), nato pa šest minut pred koncem rednega dela zapravil novo najstrožjo kazen za izenačenje, ko je žogo poslal visoko nad mrežo francoskega vratarja Huga Llorisa.

Kane je zapravil najstrožjo kazen šest minut pred koncem rednega dela.  | Foto: Reuters Kane je zapravil najstrožjo kazen šest minut pred koncem rednega dela. Foto: Reuters

Pickford kamermanu: Malo spoštovanja, prosim

Kane je po tekmi, ki je pomenila tudi konec angleške zgodbe na prvenstvu v Katarju, neutolažljivo jokal na zelenici, pred vsiljivimi kamerami pa ga je skušal zaščititi vratar Jordan Pickford, ki si je s to potezo prislužil simpatije širom sveta. "Malo spoštovanja, prosim," je zabrusil smnemalcu, ki je iskal najboljši kader. "Vsak potrebuje prijatelja, kot je Picford," so ob tem zapisali pri Match of the Day.

Angleški selektor ostaja na položaju

Selektor angleške reprezentance Gareth Soutghate po tekmi ni ponudil odpovedi, kar so nekateri pričakovali, a je izpostavil, da bi si angleški nogometaši s svojo igro zaslužili več. "Pravkar sem povedal igralcem, da ne morejo iz sebe iztisniti več, kot so. Odločajo detajli. Ponosen sem na način, na katerega smo odigrali tekme na prvenstvu. Čestitke Franciji, ničesar več ne bi mogli storiti."

O kapetanu Kaneu pa: "Zmagujemo in izgubljamo kot ekipa. Dobili smo dva zadetka in zgrešili nekaj priložnosti. Harry Kane je bil za reprezentanco neverjeten. Tako zanesljiv. Brez golov, ki jih je dosegel za nas, sploh ne bi bili tukaj," je dejal selektor.

Selektor Gareth Southgate tolaži Harryja Kanea.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Selektor Gareth Southgate tolaži Harryja Kanea. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kane dohitel Rooneya

Harry Kane se je z golom z bele črte v 54. minuti izenačil z angleškim rekorderjem Waynom Rooneyem, ki je za tri leve dosegel 53 golov, postal pa je rekorder med nogometaši, ki so v rednem delu tekem svetovnih prvenstev streljali največ enajstmetrovk.

Kane je bil pripravljen na dve enajstmetrovki

Na novinarsko vprašanje, ali je prvi strel z bele črte vplival na njegov način razmišljanja na preostalem delu tekme, je Kane dejal, da ne, da je vedno pripravljen na to, da bo z 11 metrov streljal enkrat ali celo dvakrat na eni tekmi.

"Vedno imam idejo, kaj želim storiti. Prva enajstmetrovka je bila odlična, pri drugi pa žoge nisem uspel udariti tako, kot bi si želel. Za to ne morem kriviti moje priprave, enostavno taka izvedba, da se ni izšlo in to moram sprejeti. Nekaj časa bo še bolelo, cela tekma me bo bolela. Kot kapetan to sprejemam, bi pa rad povedal, da ne bi mogel biti bolj ponosen na fante, kot sem. Za ekipo me ne skrbi, kako bo to vplivalo nanje. Imamo nekaj res velikih talentov," je dejal 29-letni Kane, ki si želi, da Southgate ostane na položaju selektorja. Želi si njegovega vodstva tudi na evropskem prvenstvu leta 2024.

Harry Kane | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Francija, ki je v polfinale napredovala po zaslugi zadetkov Aureliena Tchouamenija v 17. minuti in Oliverja Girouda v 78. minuti, se bo za finale pomerila z Marokom, ki je iz prvenstva izločil Portugalsko. Tekma bo v sredo, 14. 12. ob 20. uri.

Dan prej, v torek ob 20. uri, bo na sporedu polfinalni obračun med Hrvaško in Argentino. 

Preberite še:

Kylian Mbappe
Sportal Znano je, kdaj in kdo se bo boril za finalno vstopnico
Pepe El Yamiq
Sportal Maročan poljubil Pepeja in postal spletna atrakcija #video
Francija Katar 2022 Olivier Giroud
Sportal Francozi po novi veliki drami in poslastici končali angleške sanje
Maroko navijači
Sportal Portugalca besno nad sodnike, neutolažljiv jok Ronalda in norija v Bruslju #video
Argentina - Nizozemska, karton
Sportal Z rumenimi kartoni rekordna tekma pod drobnogledom Fife
Ne spreglejte