Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 10. 2013,
6.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Carlo Ancelotti Gerardo Martino Neymar Alexis Sanchez Sergio Ramos

Nedelja, 27. 10. 2013, 6.48

8 let

Ancelotti ne razume: Kako se lahko kaj takega pripeti sodniku? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Katalonija proslavlja. Navijači Barcelone so po vedno sladki zmagi nad Realom nazdravljali Neymarjevemu prvencu in fantastičnemu golu Sancheza, privrženci Reala pa bentili nad sodniškimi odločitvami.

Derbi vseh derbijev je nepričakovano minil brez zadetkov najboljših strelcev na obeh straneh, Lionela Messija in Cristiana Ronalda, a vseeno ponudil obilico zabave in nepozabnih trenutkov, o katerih se bo govorilo še mesece. Žal so med njimi tudi nekateri, ki so povezani z delivci pravice, o katerih po srečanju v madridskem taboru niso imeli povedati nič dobrega.

Čustveni Neymar je pri evrogolu Sancheza ostal brez besed

Pojdimo lepo po vrsti. Skoraj 100 tisoč gledalcev na štadionu Camp Nou, ki so pred srečanjem poskrbeli za vrhunsko koreografijo v znak zahvale bolnemu nekdanjemu trenerju Titu Vilanovi, je skočilo na noge v 19. minuti. Žoga se je prvič pojavila za hrbtom vratarja Diega Lopeza, Barcelona pa prevzela v vodstvo. "Zelo je bilo čustveno doseči zadetek na tekmi, ki jo vsi želijo igrati. Zelo sem vesel za gol, še bolj pa naše zmage in treh točk," je povedal 21-letni Neymar da Silva, ki je odigral prvi el clasico in ga krstil z zadetkom, skupno tretjim v prvenstvu.

Mreža belih baletnikov se je zatresla tudi v drugem polčasu. Znova po mojstrovini, za katero pa je tokrat poskrbel drugi Južnoameričan. "Zelo sem srečen. Opazil sem, da se je Diego Lopez (vratar Reala, op. p.) pomaknil iz vrat, zato sem ga želel presenetiti z lobom," je pojasnjeval presrečni Alexis Sanchez, zlati rezervist, ki je povišal vodstvo Kataloncev in postavil temelje za pomembno zmago. "Ostal sem brez besed. To je bil izjemen zadetek," je Neymar pohvalil dosežek čilskega soigralca in njegov zadetek opisal kot "golazo".

Ramos: Sodnik nas je oškodoval in odločil tekmo

Neymar ni skrival navdušenja niti nad predstavo Cristiana Ronalda. Portugalec je nekajkrat nevarno zapretil vratom Barcelone, a se ni vpisal med strelce. Ali je njegov strel ubranil Victor Valdes (mnogi so prepričani, da je bil to njegov zadnji el clasico, odigran v Barceloni, saj bo po koncu sezone skoraj zagotovo zapustil klub) ali pa sodnik ni pokazal na belo točko. Najbolj sporen je bil trenutek sredi drugega polčasa, v 71. minuti, ko je Ronalda v naletu ustavil Argentinec Javier Mascherano. Prvi as Reala je padel kot pokošen, sodnik Alberto Undiano Mallencopa le odmahnil z roko. Ronaldo se ni mogel sprijazniti s tem, da ni pokazal na belo točko, kar mu je očital vse do konca srečanja in na ta račun prejel rumeni karton. "To je bila čista enajstmetrovka, sodnik nas je oškodoval in odločil tekmo. So stvari, proti katerim se ne moremo boriti. Real se je zelo dobro zoperstavil močnemu tekmecu, že dolgo nismo videli, kako se Barcelona muči in krade sekunde," je bil brez dlake na jeziku Sergio Ramos.

Ancelotti: Vsi so videli enajstmetrovko razen sodnika

O sodniku in presenečenju, ker ni dosodil vsaj enega kazenskega strela za Real (sporna je bila tudi akcija ob koncu prvega polčasa, ko je Adriano igral z roko, kar bi lahko bil njegov drugi rumeni karton), je spregovoril tudi Carlo Ancelotti. Prvi el clasico, v katerem je sodeloval v trenerski karieri, bo pomnil po porazu. "To bi morala biti enajstmetrovka. To so videli vsi razen sodnika. Preprosto ne razumem, kako se to lahko pripeti sodniku, ki sodi na mednarodnih tekmah," se je čudil Italijan, ki kar ni mogel verjeti, da je Real kljub dobri igri v drugem polčasu ostal brez nagrade v obliki točk. "V drugem delu smo pritisnili tekmeca in igrali odlično. Nadzorovali smo potek srečanja. Barcelona ni igrala napadalno, naprej sta šla le Neymar in Messi," je dejal Ancelotti, ki se je odločil za Ramosa (dokler se ni preselil na klop) v zvezni vrsti in s tem dodatno onemogočal kreacijo Barceloninih napadov.

Martino je Neymarja videl že boljše igrati

Tudi na klopi katalonskega ponosa je sedel trenerski debitant v derbiju vseh derbijev. Argentinec Gerardo Martino odločno pelje Barcelono k novemu naslovu. V desetih nastopih je izgubil le dve točki, pred Realom ima že šest točk prednosti. "To je bolj psihološka kot pa matematična prednost. Do konca je ostalo še ogromno tekem, tako Real kot Atletico sta zmožna zmanjšati zaostanek," opozarja Tata, ki je nekaj besed namenil tudi strelcema: "Neymar je odigral dobro, a sem videl že njegove boljše predstave. Alexis je poln samozavesti in pripravljen na vse. To je dokazal tudi na zadnji tekmi lige prvakov v Glasgowu." Trener Barcelone je še priznal, da so njegovi izbranci v obdobju, ko je igro vodil Real, izgubili ogromno moči, zato je moral ukrepati, tudi s tem, da je v ekipo vključil bolj defenzivno naravnanega zveznega igralca. Tako je Andresa Iniesto v polju zamenjal Alex Song.

Ancelotti stopil v bran Balu

Pri Realu je Gareth Bale odigral le 60 minut. Iz začetne enajsterice je iztisnil Karima Benzemaja, čeprav se je videlo, da še ni povsem fizično pripravljen za vrhunske napore. Nato ga je zamenjal Francoz in bil kmalu zelo blizu zadetka. Verjetno se prečka po njegovem silovitem strelu, ko je stresel okvir vrat, v Barceloni še vedno trese. "To so šele njegove prve tekme. Mora se še uigrati s soigralci," trener Ancelotti brani Valižana, ki so ga pred el clasicom pestile tudi zdravstvene težave. Častni zadetek za Real je v sodnikovem podaljšku dosegel Jese Rodriguez. Tisto, kar ni uspelo zvezdnikom v belem dresu, je uspelo rezervistu, a je bilo to premalo vsaj za točko.

Real pa je doživel še eno ponižanje. Ko je Dani Alves v izdihljajih srečanja potisnil žogo med noge Ronaldu in ga mojstrsko preigral, nato pa zapravil izvrstno priložnost za zadetek, je občinstvo na Camp Nouu prišlo na svoj račun. Portugalec zagotovo že snuje maščevanje. A naslednji el clasico je še daleč, saj bo v Madridu odigran šele 23. marca 2014 …

Ne spreglejte