Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 12. 2012,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Carlo Ancelotti PSG Zlatan Ibrahimović

Četrtek, 27. 12. 2012, 13.00

8 let

Ancelotti ''nadrl'' Ibrahimovića: Zakaj nisi dal 20 golov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijanski strateg Carlo Ancelotti je bil po petkovi tekmi v Brestu jezen na Zlatana Ibrahimovića. ''Obljubil si 20 golov, a si jih dosegel le 18,'' mu je zabičal v šali. Šved mu ni zameril.

Švedski napadalec je jesenski del francoskega prvenstva zaključil z 18 zadetki, ki so mu zagotovili prestol na seznamu najboljših strelcev. Paris SG se je po krajši krizi vrnil na vrh, odlično popotnico si je priigral tudi v ligi prvakov, kjer se bo v osmini finala srečal z Valencio. Splošnega vtisa odličnosti Zlatana Ibrahimovića nista pokvarili niti aferi, ki ju je zakuhal z nič kaj nedolžnima prekrškoma na tekmah s St. Etiennom in Lyonom. ''V petek zvečer sem bil v Brestu jezen na Zlatana. V slačilnici sem mu dejal, da mi je po prihodu obljubil, da bo dal 20 zadetkov, nato pa dodal, da je še vedno pri 18,'' je Carlo Ancelotti v pogovoru za Corsport opisal šaljivo pripombo, ki jo je namenil najboljšemu strelcu francoskega prvenstva. Spretni, a tudi samosvoji Skandinavec s koreninami iz BiH in Hrvaške, se je med strelce vpisal 18-krat. Če bo nadaljeval v podobnem ritmu, bo mejnik 20 zadetkov presegel že v uvodu leta 2013.

Ancelotti: Mourinho? To ni moja težava

Zadetek je dosegel tudi na zadnjem srečanju v tem koledarskem letu, ko so Parižani gostovali pri Brestu in osvojili tri točke (3:1). ''Hvala šef, srečen sem, ko vas lahko tako razburim,'' ni ostal dolžan ''Ibra'', ki mu je trener v nadaljevanju pogovora namenil kopico pohval. ''Je prava žival. Želja po zmagi je nepopisna in nikoli vprašljiva. V karieri sem spoznal veliko napadalcev, ki so bili z zmago zadovoljni le takrat, ko so dosegli zadetek. Zlatan ni tak,'' je povedal Ancelotti. Parižani z bogato katarsko denarnico naj januarja ne bi sklepali odmevnih prestopov. Tako se po besedah nekdanjega trenerja Milana in Chelseaja koloniji zvezdnikov na Parku princev ne bosta pridružila Daniele Rossi oziroma Wesley Sneijder. To, da bi ga lahko po koncu sezone zamenjal Jose Mourinho, ga ne skrbi: ''To ni moja težava,'' je odgovoril na namigovanja, da bi lahko prišlo celo do trenerske rošade med pariškim in madridskim klubom.

Ne spreglejte