Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2017,
19.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica Olimpija

Nedelja, 1. 10. 2017, 19.12

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Gorica

Alves zapravil izenačenje, pa nato pristreljal zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Olimpija Gorica PrvaLiga TS | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Olimpije so v tekmi 11. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (1:1).

Potem ko so v soboto Mariborčani na domačem igrišču izgubili dve točki po neodločenem izidu s Triglavom, je imela Olimpija priložnost, da se največjim tekmecem spet oddalji na lestvici za dve točki.

A za kaj takega bi morali zeleno-beli proti trdnim Goričanom, četrti ekipi na lestvici, dobiti vse tri točke. Čeprav je dolgo kazalo, da se bodo morali zadovoljiti z eno in izenačenjem na vrhu lestvice, so v finišu tekme vendarle poskrbeli za vse tri in imajo zdaj dve točki več kot Štajerci.

V začetku nevarnejši gostje

V vratih Olimpije je tekmo tokrat začel Aljaž Ivačič, na zelenici pa so imeli v začetnem obdobju pobudo gostje. Še posebej nevaren za domače je bil Bede Osuji, ki je v četrti minuti prodrl v kazenski prostor, a so njegovo podajo pred gol domači branilci v zadnjem hipu preprečili, minuto zatem pa je še nevarno streljal, Ivačič pa je strel ubranil.

Domači so si prvi priložnosti priigrali v 13. in 16. minuti, a po prostem strelu Ricarda Alvesa in poskusu Stefana Savića vratar gostov Grega Sorčan ni bil preveč ogrožen.

Zato pa so na drugi strani hitro udarili Goričani. V 23. minuti so izpeljali akcijo po sredini, žogo je nato na levi strani na robu kazenskega prostora dobil Kyrian Nwabueze. Njegov močan udarec je bil za Ivačiča neubranljiv in žoga je pod prečko končala v mreži.

Alves najprej zadel prečko ...

Ljubljančani bi lahko hitro izenačili, saj je sodnik v 29. minuti pokazal na belo točko, potem ko je v kazenskem prostoru Dejan Žigon zbil Dejana Čanađijo. Enajstmetrovko je izvajal Alves, toda zadel le prečko.

Vseeno so domači še pred koncem prvega dela prišli do izenačenja. Alves se je odkupil za napako ob strelu z bele točke in v 41. minuti poslal natančen predložek s prostega strela pred vrata, kjer so gostje zamudili pri pokrivanju Kenana Bajrića, ta pa je z glavo z nekaj metrov žogo ob vratnici porinil v mrežo.

... nato poskrbel za veselje Ljubljančanov

Nadaljevanje je postreglo z manj razburljivo predstavo, v kateri so imeli trenersko prednost sicer domači, niso pa je znali spremeniti v še kakšen zadetek. Gorica se je dobro branila in do 81. minute je kazalo, da si bosta ekipi razdelili plen.

A v zadnjih desetih minutah je Gorica igrala z igralcem manj, drugi rumeni karton je dobil Matija Škarabot. Kazen je prišla skoraj takoj. Že v naslednjem napadu je namreč Štiglec natančno podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil precej neoviran Alves, po skoku pa je z glavo zadel za 2:1. To pa je bil tudi končni izid dvoboja.

Po reprezentančnem premoru bodo Goričani 14. oktobra gostili Celjane, isti dan pa bodo Ljubljančani igrali v gosteh z Aluminijem.

Olimpija : Gorica 2:1 (1:1)

Stadion Stožice, gledalcev 2.000, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Vidali (Gradišče), Brezar (Kranj).

Strelci: 0:1 Nwabueze (23.), 1:1 Bajrić (43.), 2:1 Alves (82.).

Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Kapun, Čanađija, Boateng (od 56. Oduwa), Alves, Savić, Vombergar (od 73. Benko).

Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Jogan, Škarabot, Kapić, Kolenc, Grudina (od 85. Gulič), Žigon (od 89. Humar), Nwabueze (od 71. Filipović), Osuji.

Rumeni kartoni: Alves, Ivačič; Škarabot, Kapić, Osuji.

Rdeč karton: Škarabot (81.).

Ne spreglejte