Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 10. 2016,
10.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije naj gol Luka Janžeković Rok Vodišek Bojan Špehonja Luka Elsner NK Aluminij NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 26. 10. 2016, 10.58

6 let, 6 mesecev

Pred pokalno tekmo Aluminij – Olimpija

Pri Olimpiji prižgali alarm, najstnik nad najstnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Luka Elsner | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes ob 14. uri se bosta Aluminij in Olimpija spopadla za vstopnico, ki vodi v polfinale pokalnega tekmovanja. Ljubljančani so v Kidričevo prispeli s prednostjo (2:1). V vratih se ponovno obeta obračun obetavnih najstnikov, saj se bosta pomerila mlada reprezentanta Luka Janžeković in Rok Vodišek. Skupaj imata komaj 36 let.

Nogometaši Olimpije želijo v Kidričevem prekiniti niz neprepričljivih rezultatov. Začel se je v Stožicah, ko so zmaji ostali praznih rok na večnem derbiju proti Mariboru (1:3), nadaljeval pa v Velenju, kjer sta na prvenstvenem srečanju mreži ostali nedotaknjeni (0:0). Zaradi slabih rezultatov je Olimpija ostala brez vodilnega položaja.

Če bi izpadla še iz pokalnega tekmovanja, bi se v zmajevem brlogu naselilo ogromno negativne energije, navijači pa ne bi skoparili z izkazovanjem nezadovoljstva. Zato se je tabor državnih prvakov na Štajersko odpravil trdno odločen, da v pokalu preskoči četrtfinalno oviro in si zagotovi nastop med štirimi najboljšimi klubi.

Pogreša večjo željo po zmagi

Kaznovani Albanec Francesco Tahiraj danes ne bo mogel pomagati soigralcem. Julius Wobay je na prvi tekmi zatresel mrežo Aluminija.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Kaznovani Albanec Francesco Tahiraj danes ne bo mogel pomagati soigralcem. Julius Wobay je na prvi tekmi zatresel mrežo Aluminija. Foto: Grega Valančič/Sportida "Na vsaki tekmi želimo prikazati všečen nogomet z visoko ravnjo učinkovitosti. Od tega nismo in ne bomo odstopali, potrebna pa bo večja želja po zmagi in pravi pristop, kajti v nasprotnem primeru tekmec začuti slabosti in te hitro kaznuje," sporoča trener Luka Elsner in dodaja, da njegovi izbranci ne glede na prednost s prve tekme (2:1) ne bodo branili prednosti, ampak se posvetil napadu. Zanimajo ga zadetki. Če ne bo dočakal zmage, bo razočaran.

"Po tekmi v Velenju smo prižgali alarm in obenem dali jasno vedeti vsem, ki so del članskega moštva, da je vselej, tudi takrat, kadar ne igramo dobro, treba prikazati visoko raven prizadevnosti doslednega izvajanja osnovnih segmentov igre s precej več teka in boja za vsako žogo," 34-letni strateg ni bil zadovoljen s predstavo izbrancev na štadionu Ob jezeru. Danes pričakuje napredek v igri.

Prekratka klop Aluminija

Luka Janžeković je na prvi četrtfinalni tekmi v Ljubljani prejel dva zadetka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Janžeković je na prvi četrtfinalni tekmi v Ljubljani prejel dva zadetka. Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija bo srečanje v Kidričevem pričakala z večjim naborom igralcev od tekmeca, ki se je znašel v težavah. Zaradi poškodb in kartonov je trener Aluminija Bojan Špehonja izgubil kar nekaj kandidatov, dvoboj z Olimpijo, ki lahko podaljša sezono v pokalnem tekmovanju, pa pričakuje le s 15 igralci.

"Pokal prihaja ob napačnem času, saj imamo veliko poškodovanih in kaznovanih igralcev. Morali bomo rotirati in zamenjati nekaj igralcev, saj so mnogi utrujeni. Žal imamo prekratko klop," priznava strateg Aluminija. Zaradi izključitve na zadnji prvenstveni tekmi v Krškem bosta proti Olimpiji manjkala Dejan Krljanović in Francesco Tahiraj, Lovro Bizjak pa je po operaciji kolena že končal nastope v tem koledarskem letu.

Najstnik proti najstniku

Posebna zgodba današnjega dvoboja bosta vratarja. Še drugič v enem tednu se bosta pomerila obetavna najstnika, ki predstavljata svetlo prihodnost slovenskega nogometa. Med vratnicama Aluminija stoji 19-letni Luka Janžeković, pri Olimpiji pa Elsner najbolj zaupa komaj 17-letnemu Roku Vodišku. Najmlajša prva vratarja v Prvi ligi Telekom Slovenije sta reprezentanta.

Vratar Olimpije Rok Vodišek bo v svet polnoletnosti vstopil šele v začetku decembra. | Foto: Vid Ponikvar Vratar Olimpije Rok Vodišek bo v svet polnoletnosti vstopil šele v začetku decembra. Foto: Vid Ponikvar

"To sta vratarska bisera. Lahko smo ponosni na našega vratarja. Janžeković je imel malce krize v začetku sezone. Potreboval je nekaj časa, da se je navadil na prvo ligo, zdaj pa brani res dobro. Vesel sem, ker so ga vpoklicali v reprezentanco. Očitno je Slovenija res dežela dobrih vratarjev. Mladi fantje prihajajo na sceno. Luka se razvija v izvrstnega vratarja, a se zavedam, da ga lahko že kmalu izgubimo," sluti, da bi lahko Kidričane v zimskem prestopnem roku obiskali bolj znani klubi in izkazali zanimanje za mladega vratarja.

Najlepši zadetki 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte