Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
26. 10. 2012,
17.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Mejač Slaviša Stojanović

Petek, 26. 10. 2012, 17.35

8 let

Aleš Mejač: ko je zdrav, je v reprezentančni formi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
''Lahko le potrkam na les,'' pravi Aleš Mejač, ki je imel doslej nemalo težav s poškodbo. Zdaj jih ni več, kar se pozna na formi. Vrnil se je v staro, lahko bi rekli reprezentančno formo.

Pri 29 letih je še vedno v slovenski ligi, če ne bi imel nemalo težav s poškodbami, bi bil verjetno že nekaj časa v tujini. Tako pa so težave z zdravjem zavrle njegov razvoj. Ko igra redno in je zdrav, je brez konkurence eden izmed najboljših, če ne kar najboljši bočni igralec v slovenski ligi. ''Od novega leta naprej je vse tako, kot si lahko le želim. Nimam niti najmanjših težav, praktično nisem izpustil niti enega treninga, kaj šele tekme. Seveda upam, da bo tako tudi v prihodnosti,'' pravi Aleš Mejač. Ta je bil tudi proti Tottenhamu je izmed najboljših Mariborčanov, po tekmi pa Ljudski vrt zapustil kot zadnji. Debeli dve uri po koncu tekme, ko njegovih soigralcev že zdavnaj ni bilo v bližini štadiona, je osamljen odhajal domov. Razlog? Moral je opraviti doping testiranje. Ob njem je bil izbran tudi Nikola Komazec, ki je opravil hitro, pri Kranjčanu se je malce zavleklo. A bolj kot to nas je seveda zanimalo, kaj je imel za povedati o tekmi s Tottenhamom. ''Lahko smo zadovoljni s tem, kar smo dosegli. Spet smo odigrali na visokem, evropskem nivoju. Res je škoda, da smo prejeli zadetek po spletu čudnih okoliščin, a če potegnemo črto, moramo biti zadovoljni,'' pravi nogometaš, ki je član Maribora že več kot štiri leta. Prav on je bil tisti, ki je pri prejetem zadetku na črti blokiral drugi poizkus Londončanov. ''Zadela me je žoga, v tistem trenutku niti nisem vedel, kam se je odbila. Na našo nesrečo je padla ravno na nogo nasprotnika, ki mu seveda ni bilo težko zadeti. Škoda, saj si Tottenham sicer ni pripravil prav veliko priložnosti za zadetek. Dobro smo se mu postavili po robu,'' je povedal Mejač in v isti sapi dodal: ''Zahvalil bi se tudi občinstvu, mimo navijanja ne moremo. Navijači so bili spet fenomenalni!''

Tiho upanje ni bilo uslišano

Najbolj ponosen je, ker je njemu in soigralcem uspelo zaustaviti nekatere zvezdnike moštva. Ti so najmočnejši prav na igralnem položaju, ki ga je moral pokrivati on. ''Vsi vemo, od kod pri Tottenhamu preti največja nevarnost. Predvsem s strani hitrih igralcev ob avt liniji, ki pa smo jih mi zelo dobro ustavili. Tudi v Angliji imajo ekipe težave z njimi, mi pa smo jih ustavili. Tako kot ekipa kot tudi posamično smo odigrali zelo dobro,'' je z zadovoljstvom ugotovil Mejač. Nato smo se dotaknili druge teme. Pred leti, ko je bil selektor Matjaž Kek, je bil reprezentant Slovenije. Zbral je pet nastopov. Zdaj že nekaj časa igra na visoki ravni, izbrana vrsta je najslabše zastopana ravno na bočnih položajih, a vpoklica s strani Slaviše Stojanovića še ni dočakal. ''Jaz igram najbolje, kot znam. Če to zadovolji določene ljudi ali ne, pa ni moja stvar. Mene zanima predvsem, da moja ekipa zmaguje. Če je tako, potem v ospredje pridejo tudi posamezniki. Lahko rečem le to, da sem s svojimi igrami trenutno zadovoljen,'' je sprva diplomatsko dogovoril nogometaš, ki lahko igra tako na levi kot na desni strani obrambe. Na vprašanje, ali je razočaran, ker ni dočakal nobenega vpoklica selektorja v zadnjem času, pa odgovoril: ''No, če iskreno priznam, sem na klic selektorja potihoma upal. Malce sem bil razočara, ker vabila ni bilo. A tako pač je, s tem se moram sprijazniti. Sam bom skušal narediti vse, da se spet vrnem v reprezentanco. Bomo videli, ali mi bo uspelo.'' Odgovor na to vprašanje pozna le selektor, dobili pa ga bomo kaj kmalu. Že sredi novembra Slovenijo čaka zadnja tekma v letu 2012. V prijateljski tekmi se bo pomerila proti Makedoniji.

Ne spreglejte