Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
22. 5. 2015,
11.43

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ante Šimundža Hajduk Split NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Petek, 22. 5. 2015, 11.43

7 let, 11 mesecev

Alarm v Mariboru ugasnil: Ante Šimundža ne bo odšel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Negotovost navijačev Maribora o trenerski prihodnosti njihovega ljubljenega moštva ni trajala dolgo. Ante Šimundža je danes potrdil, da ostaja v Ljudskem vrtu.

V četrtek je po Sloveniji zaokrožila novica, da se splitski Hajduk zanima za usluge Anteja Šimundže, ki je bila resnična. To je potrdil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović in tudi v pogovoru za Sportal dejal, da zdajšnjega trenerja članske ekipe ne bo oviral, če si želi drugam. "To lahko stori že jutri," je povedal, a očitno do takšnega scenarija ne bo prišlo.

Njegove misli so le pri Mariboru

Glavni akter zgodbe je zdaj uradno naznanil, da ostaja v Ljudskem vrtu. "Od svojega agenta sem dobil informacijo o zanimanju Hajduka zame. Dejal sem mu, naj se obrnejo na klub in da me ta zadeva ne zanima. Šli so po pravilih in najprej poklicali našega športnega direktorja, ki se je odzval, kot se odziva velik klub. Z mnenjem, da se nikogar ne zadržuje v klubu na silo. Enak odgovor so dobili z moje strani," je v izjavi za klubsko spletno stran Maribora dejal 43-letni trener.

"Bil sem presenečen ob ideji, da bi zamenjal klub, saj so moje misli le pri Mariboru. Razmišljam le o zadnjih dveh tekmah v letošnjem prvenstvu in pripravah na novo sezono, ko bomo želeli biti še hitrejši, močnejši. Želje so eno, realnost je pa drugo. V nobenem trenutku nisem razmišljal o tem, da bi zapustil mesto trenerja Maribora. Imamo dovolj dela, ambicij, prostora za napredovanje. Naloga še ni opravljena," je dodal.

V dveh letih poskrbel za številne uspehe

Šimundža, sicer tudi igralska legenda Maribora, je na klop vijoličastih sedel konec septembra 2013, ko je nasledil Hrvata Anteja Čačića in do zdaj nanizal številne uspehe. Dvakrat je osvojil naslov državnega prvaka, dvakrat je z Mariborom navdušil tudi v Evropi. V sezoni 2013/14 je postal prvi trener, ki je na klopi slovenskega kluba prezimil v Evropi, uvrstil se je v 1/16 finala evropske lige. V tej sezoni pa je Maribor prvič po letu 1999 zaigral v ligi prvakov.

Ne spreglejte