Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2018,
16.30

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Natisni članek

Naj planinska koča pohodništvo

Torek, 19. 6. 2018, 16.30

5 let, 9 mesecev

NAJ PLANINSKA KOČA 2018

Naj koča 2018: tokrat izbiramo naj planinsko in naj visokogorsko planinsko kočo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Sredi junija se v slovenskih hribih že tradicionalno začenja poletna planinska sezona, kar pomeni, da boste gostoljublja planinskih koč deležni vse dni v tednu. Vabimo vas, da nam že četrto leto zapored pomagate izbrati najljubšo planinsko kočo. Kot novost dodajamo izbor za naj visokogorsko planinsko kočo.

Naj koča 2018 nosilna uvodna prava logo | Foto:

V izboru za naj planinsko kočo 2018 letos sodeluje rekordnih 158 koč, od tega je 29 visokogorskih, ki smo jim letos namenili samostojno kategorijo, saj menimo, da si zaradi oteženega dostopa in težjih razmer za delo to zaslužijo. To pomeni, da boste letos lahko izbirali naj planinsko in naj visokogorsko planinsko kočo.

Akcijo tudi tokrat pripravljamo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, krovno organizacijo slovenskega planinstva.

Lani ste za zmagovalko izbrali Roblekov dom na Begunjščici, za katerega letos zaradi pravil izbora ne boste mogli glasovati. Boste pa svoj glas spet lahko oddali za Valvasorjev dom pod Stolom, zmagovalca izbora naj planinska koča 2016.

Iščemo tisto, ki vas je prepričala s svojo gostoljubnostjo, urejenostjo, inovativnostjo, posluhom za vaše želje, kočo, kjer so vas najbolj razvajali in kjer so na vas naredili največji vtis.

Zdenka in Rok Podpečan imata levji delež zaslug pri tem, da ste Roblekov dom prepoznali kot najboljšo planinsko kočo leta 2017. | Foto: Bojan Puhek Zdenka in Rok Podpečan imata levji delež zaslug pri tem, da ste Roblekov dom prepoznali kot najboljšo planinsko kočo leta 2017. Foto: Bojan Puhek

Izbiramo naj planinsko kočo 2018. Seznam koč si lahko ogledate TUKAJ. Za vseh 158 koč se pomaknite z drsnikom navzdol.

Glasovali boste lahko do sredine septembra

Akcija Naj planinska koča 2018 se bo začela 18. junija, trajala pa bo do vključno 11. septembra 2018.

Prvi krog izbora bo potekal od 18. 6. 2018 do 6. 8. 2018, drugi krog pa od 7. 8. 2018 do 11. 9. 2018.

Ker brez vaše pomoči seveda ne bo šlo, vas vabimo, da glasujete za svojo najljubšo planinsko postojanko, s to razliko, da boste letos za sodelovanje v izboru oddali dva glasova.

planinska koča finalisti
Sportal Pravila sodelovanja v izboru Naj planinska koča 2018

Leta 2016 ste za naj planinsko kočo izbrali Valvasorjev dom pod Stolom. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Leta 2016 ste za naj planinsko kočo izbrali Valvasorjev dom pod Stolom. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Glasova oddate tako, da na glasovnici (najdete jo spodaj) označite najljubšo kočo (naj planinska in naj visokogorska koča) in v posebnem obrazcu oddate želene podatke.

V prvem krogu (od 18. junija do 6. avgusta 2018) boste lahko izbirali med 158 različnimi planinskimi kočami, v drugem krogu (od 7. avgusta do vključno 11. septembra 2018) pa boste svoj glas lahko namenili le eni od finalistk v obeh kategorijah, ki bodo v prvem krogu glasovanja zbrale največ glasov.

Roblekov dom
Sportal Legendarni Roblekov dom ste izbrali za Naj planinsko kočo 2017 #foto #video

V prvi sezoni izbora Naj planinska koča na Siol.net ste za naj kočo ustoličili Planinski dom na Kumu. | Foto: Vid Ponikvar V prvi sezoni izbora Naj planinska koča na Siol.net ste za naj kočo ustoličili Planinski dom na Kumu. Foto: Vid Ponikvar

Lani je slavil Roblekov dom na Begunjščici

Naj planinska koča leta 2018 bo postala tista, ki bo zbrala največ glasov. Lani ste z naskokom največ glasov namenili Roblekovemu domu na Begunjščici, ki kot zmagovalna koča letos zaradi pravil izbora ne bo sodelovala v konkurenci, bomo pa seveda preverili, kaj je oskrbnikom prinesel laskavi naziv.

Predlani ste na prestol postavili Valvasorjev dom pod Stolom, leta 2015 pa ste največ glasov namenili Planinskemu domu na Kumu.

Ekipa Roblekovega doma, naj koče 2017, ki so ga v skladbi Na Roblek opevali že Avseniki, in ekipa Planinskega društva Radovljica, pod katero okrilje planinska postojanka spada. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ekipa Roblekovega doma, naj koče 2017, ki so ga v skladbi Na Roblek opevali že Avseniki, in ekipa Planinskega društva Radovljica, pod katero okrilje planinska postojanka spada. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

 

Izmed vseh prispelih glasov bomo v prvem krogu glasovanja vsak teden izžrebali naslednje nagrade:

V drugem krogu pa:

 

Vsi sodelujoči v prvem in drugem krogu boste sodelovali tudi v žrebanju za glavne nagrade:

  • 1x nočitev z zajtrkom za 2 osebi v Vili Planinka na Jezerskem
  • 10 x športna majica Craft
  • 6 x multifunkcionalna rutka Buff
  • 8 x flaška Nalgene

Ves ta čas vas bomo na digitalnem mediju Siol.net razvajali z zgodbami iz slovenskih gora in sprejemali vaše predloge na elektronski naslov: rekreacija@tsmedia.si.

Spremljate nas boste lahko tudi na posebni strani Naj planinska koča na Facebooku.

 

Ne spreglejte