Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
5. 7. 2016,
12.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Stephen Curry Oklahoma CIty Thunder Golden State Warriors Kevin Durant

Torek, 5. 7. 2016, 12.59

6 let, 6 mesecev

Zvezdnik prestopa v središču pozornosti, a trgovali so tudi drugi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Kevin Durant je s prestopom iz Oklahome City Thunder v Golden State Warriors dvignil ogromno prahu. Nekateri so njegovo odločitev sprejeli z odobravanjem, spet drugi izrazili razočaranje. A to ni bil edini prestop onstran luže.

Stephen Curry in Kevin Durant bosta v prihodnji sezoni soigralca. | Foto: Stephen Curry in Kevin Durant bosta v prihodnji sezoni soigralca. Kevin Durant, Stephen Curry in Klay Thompson je osrednji napadalni trojček, ki bo v prihodnji sezoni košarkarske lige NBA spravljal nasprotnike v obup. Durant je namreč v ponedeljek objavil, da zapušča Oklahomo in se seli k Golden State Warriors (v dveh sezonah naj bi zaslužil dobrih 48 milijonov evrov), ki so morali v letošnjem finalu priznati premoč Clevelandu na čelu z LeBronom Jamesom.

Bojevniki so trdno odločeni, da zagospodarijo na parketu v ZDA in popeljejo moštvo do naslova prvakov. V svoje vrste so zvabili tudi izkušenega gruzijskega košarkarja Zazo Pačuljo, s katerim so sklenili enoletno pogodbo.

Odločitev Duranta je mnoge pretresla, kar smo lahko nemudoma videli na družbenih omrežjih. Veliko zadovoljstvo pa vlada v taboru navijačev Golden Stata, ki so v pretekli sezoni pričakovali, da bodo njihovi ljubljenci še drugič zapored stopili na vrh, potem ko so v rednem delu s 73 zmagami postavili nov rekord lige NBA.

V noči na torek se je zgodilo kar nekaj prestopov, zelo zanimiv pa je odhod Španca Paua Gasola iz Chicago Bulls k San Antonio Spurs. Izkušeni španski košarkar bo za dve leti igranja prejel 27 milijonov evrov. Z njegovim prihodom se poraja vprašanje, ali bo legendarni Tim Duncan po 19 letih igranja v ligi NBA končal kariero.

Reprezentančni kolega Gasola Sergio Rodriguez pa se bo šestih letih igranja za Real Madrid spet podal onstran luže in zaigral za Philadelphio – v preteklosti je že bil član Portlanda, Sacramenta in New York Knicks.

Ne spreglejte