SiolNET. Sportal Košarka
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Žreb skupin tekmovanja 7Days EuroCup

Zmajem v Evropi ne bo dolgčas, žreb je bil zelo pester!

0,53

termometer

Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar
Košarkarji Cedevite Olimpije bodo imeli v Evropi opravka z atraktivnimi tekmeci. Foto: Grega Valančič/Sportida

V Barceloni je v petek potekal žreb skupin tekmovanja 7Days EuroCup v tekmovalni sezoni 2020/21. Ples žogic je Cedeviti Olimpiji za tekmece v skupini D namenil Promitheas Patras (Grčija), Gran Canario (Španija), Dolomiti Energio (Italija), Frutti Extra Bursaspor (Turčija) in Nanterre 92 (Francija). "Znašli smo se v sila zanimivi skupini, zato lahko že zdaj rečemo, da nas v novi sezoni evropskega pokala čakajo izredno zanimive tekme," sporoča športni direktor Olimpije Sani Bečirović.

Dan Duščak Sportal Nadarjeni Slovenec z razlogom iz Real Madrida v Slovenijo

Slovenski košarkarski klub Cedevita Olimpija je s petkovim žrebom v Barceloni dobil tekmece v skupinskem delu 7Days EuroCupa. Zmaji se bodo v skupini D pomerili z ekipami Promitheas Patras (Grčija), Gran Canaria (Španija), Dolomiti Energia Trento (Italija), Frutti Extra Bursaspor (Turčija) in Nanterre 92 (Francija).

Redni del sezone Evropskega pokala bo potekal med 30. septembrom in 16. decembrom. Drugi del sezone, v katerega se bo prebilo najboljših 16 moštev skupinskega dela sezone, se bo začel 30. decembra, potekal pa bo do 3. februarja prihodnje leto. Končnica tekmovanja se bo začela 2. marca, najkasneje 10. aprila prihodnje leto pa bomo dobili novega prvaka 7Days EuroCupa.

Kdo so tekmeci Olimpije?

Nanterre 92 je v Ljubljani gostoval že v prejšnji sezoni. Nanterre 92 je v Ljubljani gostoval že v prejšnji sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida Promitheas je stari znanec Zmajev še iz časov, ko sta obe moštvi nastopali v Fibini Ligi prvakov, v pretekli sezoni pa se je moštvu iz grškega Patrasa uspelo prebiti vse do četrtfinala 7Days EuroCupa. Stari znanci so tudi francoski košarkarji Nanterrja 92, ki so v pretekli sezoni skupaj s Cedevito Olimpijo nastopali v skupini C, a se Parižanom – tako kot Ljubljančanom – ni uspelo prebiti v drugi del tekmovanja.

Košarkarji Dolomiti Energie so v pretekli sezoni nastopali v evropskem pokalu in skupinski del sklenili na četrtem mestu skupine D, nato pa v drugem delu sezone doživeli šest porazov. Zmaje v skupinskem delu čaka tudi pot na Kanarske otoke, kjer jih bodo pričakali košarkarji Gran Canarie, ki se po sezoni odmora vračajo v mednarodna tekmovanja. Precejšnja neznanka je turška ekipa Bursaspor, ki je v pretekli sezoni nastopala zgolj v turškem državnem prvenstvu in na 23 tekmah zabeležila 11 zmag.

Odmevi iz tabora Cedevite Olimpije:

Direktor Davor Užbinec upa, da se bodo do začetka nove sezone uredile razmere v zvezi s pandemijo koronavirusa. Direktor Davor Užbinec upa, da se bodo do začetka nove sezone uredile razmere v zvezi s pandemijo koronavirusa. Foto: Grega Valančič/Sportida Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija: "Žreb za novo sezono 7Days EuroCupa je za nami. Nastopali bomo v zelo zanimivi skupini, čakajo pa nas atraktivni tekmeci iz Grčije, Italije, Turčije ter Španije. Prav gostovanje pri Gran Canarii, s katero smo se kot zagrebška Cedevita v preteklosti večkrat srečevali, bo za nas tudi najdaljše in najzahtevnejše, saj so Kanarski otoki že zelo blizu afriški celini. Pri vseh preostalih gostovanjih bomo zagotovo veliko lažje prišli do dvoran. Pred žrebom namreč nismo preveč razmišljali o moči naših tekmecev, bolj smo gledali, kako bomo čim bolj poenostavili zahtevna potovanja. Iskreno upamo, da se bodo do začetka nove sezone po svetu do neke mere uredile tudi razmere v zvezi s pandemijo koronavirusa in da bomo našli način, kako odigrati tekme. Tekmeci, s katerimi se bomo pomerili, so atraktivni in zanimivi, nekatere izmed njih pa smo lahko v bližnji preteklosti že spremljali v Ljubljani. Seveda upamo, da bodo naši tekmeci privabili navijače v dvorano, mi pa bomo napravili vse, da z borbenimi igrami popravimo vtis z evropskega tekmovanja prejšnje sezone. Naš prvotni cilj je, da smo z rezultatskega vidika boljši kot v sezoni 2019/20 ter da igramo atraktivno košarko, da bodo vsi, ki bodo prišli v Stožice, uživali v igri Cedevite Olimpije."

Sanir Bečirović in Jurica Golemac poudarjata, kako bo Olimpija tekmovala v zelo zanimivi skupini. Sanir Bečirović in Jurica Golemac poudarjata, kako bo Olimpija tekmovala v zelo zanimivi skupini. Foto: Sportida

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija: "Znašli smo se v sila zanimivi skupini, zato lahko že zdaj rečemo, da nas v novi sezoni Evropskega pokala čakajo izredno zanimive tekme. Zagotovo si želimo v novi sezoni napraviti korak naprej in izboljšati našo uvrstitev iz prejšnje sezone. V tem trenutku pa je težko karkoli napovedovati, saj še nismo zaključili sestavljanja ekipe, enako pa velja za večino moštev po celotni Evropi. Vse do zbora moštva v Stožicah bomo napravili vse, da kar se da smiselno dopolnimo ekipo z manjkajočimi členi, ko pa se bomo enkrat zbrali, nas čaka trdo delo, saj si resnično želimo prikazati boljše predstave kot v pretekli sezoni."

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija: "Znašli smo se v zanimivi skupini z resnimi tekmeci, ki iz sezone v sezono dokazujejo, da gre za odlične ekipe. O razmerju moči posameznih moštev je ta trenutek težko govoriti, saj ekipe še niso dokončno sestavljene. Prepričan sem, da v tej skupini nismo nekonkurenčni in da bomo sestavili kakovostno ekipo, ki se bo enakovredno kosala z vsakim tekmecem. Komaj čakam, da se znova zberemo in začnemo delati."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin