Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2021,
13.36

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije Aleksander Sekulić

Sreda, 10. 2. 2021, 13.36

3 leta, 2 meseca

Znano je, kateri košarkarji bodo nastopili v kvalifikacijah za EuroBasket 2022

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Aleksander Sekulić | Selektor Aleksander Sekulić je razkril seznam dvanajsterice reprezentantov, ki se bo v ponedeljek zbrala v Kijevu. | Foto Vid Ponikvar

Selektor Aleksander Sekulić je razkril seznam dvanajsterice reprezentantov, ki se bo v ponedeljek zbrala v Kijevu.

Foto: Vid Ponikvar

Pred slovensko moško člansko košarkarsko reprezentanco je še zadnji cikel kvalifikacij za EuroBasket 2022. Slovenci se bodo v mehurčku v Kijevu v četrtek, 18. februarja, pomerili z Madžarsko in dva dni pozneje še z Ukrajino. Selektor Aleksander Sekulić je razkril seznam dvanajsterice reprezentantov, ki se bo v ponedeljek zbrala v Kijevu.

V primerjavi z novembrskim ciklom, ko je bilo v ljubljanskem mehurčku 15 igralcev, bo v Kijev odpotovala dvanajsterica reprezentantov, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Na seznamu so: Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Žiga Dimec (Cedevita Olimpija), Gregor Glas (Dynamic, Srbija), Alen Hodžić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (Cholet, Francija), Jan Kosi (Krka), Luka Laporni (Krka), Jurij Macura (FMP Beograd, Srbija), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Luka Rupnik (Cedevita Olimpija) in Jan Špan (Delteco Gipuzkoa, Španija).

V strokovnem štabu bosta ob Daliborju Damjanoviću selektorjeva pomočnika še Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak.

Še drugo PCR-testiranje, prvi trening v ponedeljek zvečer

Pred odhodom v Ukrajino po protokolih Fibe člane reprezentančne odprave v soboto čaka še drugo PCR-testiranje na novi koronavirus. Del reprezentance, ki potuje iz Slovenije, se bo na pot podal v nedeljskih popoldanskih urah. V Kijev bo prispel v noči na ponedeljek, čez dan pa bo slovenska zasedba postala popolna. Prvi trening bodo košarkarji opravili v ponedeljkovih večernih urah.

Jaka Blažič bo pomemben člen slovenske reprezentance.  | Foto: ABA liga Jaka Blažič bo pomemben člen slovenske reprezentance. Foto: ABA liga

Selektor Aleksander Sekulić je za tokratni kvalifikacijski cikel sestavil podobno ekipo kot novembra, saj imajo do tekme proti Madžarski za pripravo na voljo le dobra dva dneva.

"Tako bodo do izraza še posebej prišli uigranost ekipe in pa karakter ter pristop igralcev. Verjamem, da bo ta znova pravi in da se bomo zbrali v dobrem vzdušju z veliko želje po dokazovanju. Vsekakor želimo z igro potrditi dobri novembrski predstavi. Ne glede na to, da smo na prvenstvo že uvrščeni, sta tekmi z vidika pridobivanja točk na Fibini jakostni lestvici zelo pomembni. Zahvalil bi se vsem klubom, ki so kljub natrpanim urnikom in situaciji glede koronavirusa igralcem prižgali zeleno luč za prihod v reprezentanco. Še posebej Cedeviti Olimpiji, ki ima v tokratni zasedbi kar pet igralcev."

Nastop na EuroBasketu je že zagotovljen, a ni še konec

Sekulić je novembrski krst na položaju selektorja slovenske reprezentance dobro prestal. Slovenski košarkarji so na parketu dvorane Stožice s 84:73 najprej ugnali Ukrajino in nato s 77:64 še Avstrijo. Z novima dvema zmagama so si Slovenci že zagotovili nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto, ki ga bodo gostile Nemčija, Italija, Češka in Gruzija.

Ne glede na to pa bosta tudi zaključni tekmi kvalifikacij proti Madžarski in Ukrajini zelo pomembni. Vsaka zmaga namreč prinaša točke za Fibino lestvico, po kateri se nato določajo nosilci oziroma kakovostni razredi za žreb skupin za samo prvenstvo.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022, SKUPINA F3.
KVALIFIKACIJSKI CIKEL – UKRAJINA, KIJEV


Preložena tekma 4. kola:
Četrtek, 18. februar 2021, ob 20. uri po slovenskem času
SLOVENIJA : MADŽARSKA

Redna tekma 6. kola:
Sobota, 20. februar 2021, ob 15. uri po slovenskem času
UKRAJINA : SLOVENIJA 

V kvalifikacijah za EuroBasket 2022 je dvaintrideset ekip, razdeljenih v osem skupin. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake skupine. 

Na prvenstvo so neposredno že uvrščene gostiteljice prvenstva Nemčija, Italija, Češka in Gruzija, ki pa ne glede na to igrajo v kvalifikacijah, kar pomeni, da se iz kvalifikacijske skupine, v kateri igra eden izmed gostiteljev (skupine B, C, E in G), na prvenstvo uvrstita še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.

Poleg štirih gostiteljev si je vozovnico za prvenstvo že priigralo še sedem reprezentanc – Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Grčija, Izrael, Slovenija, Španija in Ukrajina. 

Ne spreglejte