Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
29. 11. 2015,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gašper Potočnik Union Olimpija liga ABA

Nedelja, 29. 11. 2015, 9.23

8 let

Zmaji po več kot mesecu sklenili teden brez poraza

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ljubljanski košarkarji so z zmago proti Metalcu dosegli še drugo zaporedno zmago v tem tednu in prekinili pet zaporednih tekem brez zmage v ligi ABA, kjer so zdaj na petem mestu.

V sredini oktobra, natančneje med 12. in 18., je Olimpija nazadnje v enem tednu slavila tako v EuroCupu kot pozneje tudi v ligi ABA. Zdaj, več kot mesec dni pozneje, ji je po torkovi zmagi proti Nanterru in sobotni proti Metalcu to ponovno uspelo.

Zmaji so bili pred domačimi gledalci praktično celotno tekmo v prednosti, zaostajali so le pri 0:3 in 3:5, najvišjo prednost pa so postavili ob koncu tekme s 76:62.

V zadnji četrtini trojka Rupnika ob pravem trenutku

V zadnji četrtini so gostujoči košarkarji stopili prednost le na tri točke, Olimpijin voz pa je naprej potegnil Luka Rupnik, ki je odigral odlično tekmo in bil s 17 točkami prvi strelec zmajev, k temu pa dodal osem podaj.

"Težko srečanje. Vedeli smo, da je Metalac zelo neugodna ekipa. Ne glede na to, da smo povedli že z desetimi točkami razlike, se niso predali. Vseskozi so nam dihali za ovratnik," je ljubljanski trener Gašper Potočnik opisal trdožive košarkarjev Metalca, ki so bili v Ljubljani brez prvega strelca moštva Đorđeta Majsorovića.

Energija in pristop sta bila prava

Ljubljanski košarkarji so prejeli le 62 točk, kar je tretje najnižje število košev v letošnji sezoni.

"Mislim, da smo tekmo dobili izključno zaradi obrambe. V prvi četrtini smo igrali dobro obrambo, predvsem pritisk po celotnem igrišču jim je povzročal veliko težav. Še enkrat, pohvala za obrambo, bilo je sicer nekaj nesporazumov, ampak energija in pristop sta bila prava skozi celotno srečanje," je bil zadovoljen Potočnik, ki se je v izenačeni sredini lestvice in s tekmo več s peto zmago v ligi ABA zavihtel na peto mesto.

Olimpijo naslednja zelo pomembna preizkušnja čaka v torek, ko bo v gosteh pri Bonnu lovila pomembni dve točki v igri za napredovanje v EuroCupu.

Ne spreglejte