Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2024,
21.13

Osveženo pred

2 dneva, 13 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,29
Tainan TSG GhostHawks Tajvan Žiga Dimec

Natisni članek

Sobota, 17. 8. 2024, 21.13

2 dneva, 13 ur

Žiga Dimec

Slovenski orjak se vrača v Azijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,29
slovenska košarkarska reprezentanca trening Žiga Dimec | Slovenski reprezentant Žiga Dimec je v Sloveniji nazadnje branil barve Cedevite Olimpije (2020/21), pred tem pa je bil tudi član Sixt Primorske, Krke, Rogaške in Laškega. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Slovenski reprezentant Žiga Dimec je v Sloveniji nazadnje branil barve Cedevite Olimpije (2020/21), pred tem pa je bil tudi član Sixt Primorske, Krke, Rogaške in Laškega.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenski košarkarski reprezentant Žiga Dimec, eden izmed nepozabnih varovancev Igorja Kokoškova, ki so leta 2017 postali evropski prvaki, se vrača v Azijo. V klubski sezoni 2022/23 je nastopal na Japonskem, v tej pa bo nosil dres tajvanskega kluba Tainan TSG GhostHawks.

Orhan Špago
Sportal Škofjeloški LTH Castings pripeljal tujo okrepitev

Slovenski košarkarski center Žiga Dimec ima nov klub. Pri 31 letih se je odločil, da se bo še enkrat preizkusil v Aziji. Na Japonskem je nastopal za Nishinomiya Storks, se nato lani preselil v Turčijo, letos pa si služil košarkarski kruh na Poljskem. Zdaj se vrača v Azijo, kjer bo nadaljeval košarkarsko pot na Tajvanu.

Tainan TSG GhostHawks nastopajo v prvi ligi od leta 2021, trener pa je Avstrijec Raoul Korner, ki je v Evropi nazadnje vodil Hamburg Towers (2022/23). "Žiga je tipični center, ki je v dresu slovenske reprezentance igral proti izjemnim igralcem in pridobil veliko izkušenj. Je močan in visok, hkrati pa tudi delaven igralec, pravi profesionalec, ki nam lahko zagotovi potrebno višino v napadu in obrambi," je ob prihodu Slovenca izpostavil avstrijski strateg. 

V tajvanski ekipi prevladujejo domači košarkarji, med legionarji pa je največ Američanov (štirje), Dimec pa si bo delil slačilnico tudi z igralci iz Litve, Hrvaške in Mongolije.

Ne spreglejte