Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
24. 5. 2016,
14.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Zlatorog Union Olimpija Goran Jurak

Torek, 24. 5. 2016, 14.34

6 let, 6 mesecev

GORAN JURAK, KOŠARKAR ZLATOROGA

Želi evropsko Olimpijo, a še pred tem poraženo Olimpijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Goran Jurak o Unionu Olimpiji kot polfinalnem tekmecu državnega prvenstva, s katero se v izenačeni seriji (po dveh tekmah je rezultat 1:1) meri kot član Zlatoroga iz Laškega, govori z izbranimi in čustvenimi besedami, a izpostavlja njeno ranljivost.

39-letni Goran Jurak bo kariero končal kot član Zlatoroga. | Foto: 39-letni Goran Jurak bo kariero končal kot član Zlatoroga.

"Union Olimpija v dozdajšnjem delu polfinalne serije ni boljši tekmec. Tudi v ponedeljek v Stožicah ni bila. Verjamem, da so to videli vsi. Če je res boljša, bo to morala pokazati v četrtek v Laškem," po dveh tretjinah pivovarskega polfinalnega dvoboja med Unionom Olimpijo in Zlatorogom (rezultat je 1:1) razmišlja Goran Jurak. Izkušeni krilni center je bil v soboto eden od junakov zmage Zlatoroga v Laškem, ob ponedeljkovem porazu v Stožicah pa je večji del tekme presedel na klopi za rezervne košarkarje, saj si je že v drugi četrtini priigral štiri osebne napake, peto pa prejel kmalu ob vrnitvi na parket. "Naj rečem, da imam rad osebne napake? Ne bi prav veliko komentiral prenežnega sodniškega kriterija," pravi pregovorno borbeni Celjan.

Olimpija odskočna deska

"Tudi Olimpija je moj klub," pravi Goran Jurak. | Foto: "Tudi Olimpija je moj klub," pravi Goran Jurak. Jurak priznava, da ob igranju proti nekdanjim prvakom iz Ljubljane ne more ostati povsem ravnodušen. "Olimpija je tudi moj klub, do katerega veliko čutim. Nikoli ne bom pozabil, da je bil prav ljubljanski klub moja največja odskočna deska v karieri. Prav zaradi tega s težjim srcem gledam, kaj se dogaja v Ljubljani. Prestolnica in celotna Slovenija potrebujeta močno Olimpijo. Potrebujejo jo tudi mladi igralci, ki se prepogosto prehitro podajajo v tujino. Toda zdaj sem v službi Zlatoroga, svojega matičnega kluba, s katerim želim slaviti zmago na vsaki tekmi in osvojiti, kar se osvojiti da," pripoveduje nekdanji reprezentant, ki je v dresu Olimpije igral v dveh obdobjih (2002/03 in 2006/07).

Mentor na parketu

Ko govori o odskočni deski, ima v mislih pestro mednarodno kariero. Med drugim je bil član evroligaških velikanov Žalgirisa in Olympiacosa, najgloblji pečat pa je pustil v Italiji, kjer so bili njegovi delodajalci Jesi, Cantu, Forittudo iz Bologne, Biella in Teramo. Leta 2013 je znova oblekel dres Zlatoroga iz Laškega, sicer kluba, v katerem se je v obdobju 1996–2002 uveljavil v košarkarskih vodah in si zagotovil prvi reprezentančni poziv. Čeprav je marca vstopil v štirideseto leto življenja, je tudi v tej sezoni kar nekajkrat pokazal, da še zdaleč ni za odpis, ob tem pa priznava, da ga ob vlogi strelca in skakalca vse bolj zanima tudi mentorsko delo.

Kdo v finale?

Jurak bo z Zlatorogom Olimpijo v Krškem gostil v četrtek ob 18.00. Dve uri pozneje se bo v Novem mestu začela tretja polfinalna tekma med Krko in Heliosom. Zmagovalca se bosta nato že v nedeljo pomerila na prvi tekmi velikega finala državnega prvenstva.

Ne spreglejte