Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2022,
7.48

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić NBA MVP Nikola Jokić

Četrtek, 12. 5. 2022, 7.48

1 leto, 2 meseca

V domačem Somborju so mu pripravili presenečenje, ki ga je ganilo do solz

Zdaj tudi uradno: Jokić še drugič zapored najboljši v rednem delu, kaj pa Dončić?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

2

Nikola Jokić | Nikolo Jokića so drugo sezono zapored izbrali za najboljšega igralca rednega dela lige NBA. | Foto Guliverimage

Nikolo Jokića so drugo sezono zapored izbrali za najboljšega igralca rednega dela lige NBA.

Foto: Guliverimage

Srbskega košarkarja Nikolo Jokića so drugo sezono zapored izbrali za najboljšega igralca (MVP) rednega dela sezone severnoameriške lige NBA, slovenski zvezdnik Luka Dončić iz ekipe Dallas Mavericks je bil peti s 146 točkami. 27-letni Jokić je zbral 875 točk, od tega je imel 65 prvih mest v glasovanju stotih športnih novinarjev. Včeraj so mu v domačem Somborju pripravili presenečenje, ki ga je ganilo do solz. 

Nikola Jokić je imel v povprečju 27,1 točke, 13,8 skoka in 7,9 podaje na tekmo. Srb je v tej sezoni postal prvi igralec v zgodovini z najmanj dva tisoč točkami, tisoč skoki in 500 podajami v sezoni, je sporočila NBA.

Poglejte, kako so Jokića presenetili v Somborju:

Podelitev v hlevu. Prvič v zgodovini NBA.

Jokiću so nagrado predali v prostorih njegovega konjeniškega kluba Dream catcher v Somborju v Srbiji, kjer so ga presenetili vsi, ki so mu najbližje.

Poleg njegove družine, žene Natalije in hčerke Ognjene, so ga pričakali še ključni predstavniki Denver Nuggets, od trenerja Mika Malona in člana trenerskega štaba Ognjena Stojakovića do menedžerja Miška Ražnatovića. Slavnostni dogodek so popestrili še člani tamburaškega orkestra.

"Še enkrat bom preveril v arhivih lige NBA, a verjamem, da je to prvič, da so nagrado MVP v ligi NBA podelili v hlevu," je med pogovorom z Jokićem namignil voditelj televizije Ernie Johnson.

Jokić je z Denver Nuggets v rednem delu končal na šestem mestu na zahodnem delu lige. Nuggets so nato v končnici izpadli že v prvem krogu, boljša je bila ekipa Golden State Warriors.

Drugi je bil član Philadelphie 76ers Joel Embiid s 706 točkami (26 prvih mest), tretji Grk Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucks (595 točk, devet prvih mest), pred Dončićem je bil še igralec Phoenix Suns Devin Booker (216 točk).

Center Jokić je 15. igralec NBA z več kot eno nagrado MVP in 13., ki jo je dobil v dveh zaporednih sezonah. To je uspelo še Antetokounmpu, Kareemu Abdul-Jabbarju, Larryju Birdu, Wiltu Chamberlainu, Stephenu Curryju, Timu Duncanu, LeBronu Jamesu, Magicu Johnsonu, Michaelu Jordanu, Mosesu Malonu, Stevu Nashu in Billu Russllu.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Razočarani Dončić ni imel odgovora
Luka Dončić
Sportal Katastrofa in razpad sistema pri Dallasu
Ne spreglejte