Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 5. 2014,
8.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija Krka finale košarka

Sobota, 24. 5. 2014, 8.46

8 let

V Tivoliju ne bo časa za obujanje spominov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred košarkarji Krke in Olimpije je drugo dejanje finala. Tivoli bo prizorišče, kjer bodo Ljubljančani poskušali ohraniti možnosti za osvojitev naslova, Krka pa bi si rada priigrala zaključno žogico.

Prva tekma v Novem mestu se je končala šele po podaljšku, zato lahko tudi danes pričakujemo izenačeno tekmo med Olimpijo in Krko. Zaradi zasedenosti Stožic bosta gostovala v hramu slovenske košarke Tivoliju, ki ima bogato zgodovino. A tokrat ne bo časa za obujanje spominov, saj je v igri naslov državnega prvaka.

V ljubljanskem taboru so znova poškodbe tiste, ki nagajajo pri pripravi na dvoboj, a poudarjajo, da bodo stisnili zobe. "Pred drugo tekmo smo si pogledali napake, ki smo jih naredili v Novem mestu. V obrambi bomo morali od začetka igrati bolj agresivno in pametno. Na prvi tekmi smo imeli kar nekaj težav v skoku. Kolektivno moramo na skok skozi celotno tekmo. Imamo kar nekaj igralcev, ki nimajo toliko izkušenj kot nekateri igralci Krke. Želim si, da se sprostimo v napadu in zadenemo odprte mete. Na prvi tekmi je poškodbo zadnje lože obnovil Jaka Brodnik, ki je zato vprašljiv za današnji obračun v Tivoliju. Jakov Vladović ima tudi težave s poškodbo gležnja, a vseeno upam, da bo pripravljen za igro," je o stanju in pripravi moštva povedal trener Olimpije Aleš Pipan.

Krka nima tovrstnih težav s poškodbami in ima danes lepo priložnost, da si priigra zaključno žogico, saj igrata ekipi na tri dobljene tekme. V primeru uspeha bi lahko v torek pred domačimi navijači naskakovala peto zaporedno in skupno šesto lovoriko v državnem prvenstvu.

"Zmagali smo prvo tekmo, kar je pomembno, a v Ljubljano gremo, kot da je izid v zmagah 0:0 in da igramo na dve dobljeni tekmi. Pričakujem, da se bo v postavo Olimpije vrnil tudi Vladović in bo tekmec zaigral s polno postavo, zaradi česar nam bo še težje. Veselim se gostovanja v Tivoliju, saj gre za dvorano z zgodovino, v kateri sem tudi sam doživel lepe trenutke," pa je pred drugo tekmo, ki se bo začela ob 18.30, dejal prvi mož stroke pri Dolenjcih Aleksandar Džikić.

Ne spreglejte