SiolNET. Sportal Košarka
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Sobna košarkarska liga

V Sloveniji v času karantene vzcvetel nov šport

1,12

termometer

Slovenski navijač Košarka
Slovenski ljubitelji košarke lahko sodelujejo v novem tekmovanju. Foto: Vid Ponikvar

"Ostani doma ter iz domače sobe navduši košarkarski svet." Tako sporoča Košarkarska zveza Slovenije (KZS) ob predstavitvi sobne košarkarske lige, novega tekmovanja, ki se bo začelo v ponedeljek, 30. marca. Takrat se bo začela liga v sobni košarki, kjer bodo tekmovalci v svojih domovih na provizoričen košarkarski koš metali takšne in drugačne objekte. Ligo bo mogoče spremljati na družbenem omrežju Instagram.

Sobna košarkarska liga se bo začela v ponedeljek. Sobna košarkarska liga se bo začela v ponedeljek. Foto: KZS Uradna košarkarska tekmovanja v sezoni 2019/2020 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so zaradi vse težje situacije z epidemijo koronavirusa na žalost končana. Košarkarji in košarkarice so že več dni prikrajšani za treninge ter druženje s soigralci in žal ni znano, kdaj se bo stanje normaliziralo in bodo košarkarski klubi ponovno lahko poskrbeli za vadbo ekip.

A košarkarski duh v Sloveniji še ni zamrl. Zahvaljujoč družbenim omrežjem spremlja ljubitelje in ljubiteljice košarke na vsakem koraku. Z Nova KBM prvo sobno košarkarsko ligo se bo košarkarsko vzdušje stopnjevalo iz dneva v dan, vse do razglasitve prvega prvaka lige v sobni košarki.

Pravila igre so preprosta. Igralci se morajo najprej prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Najboljših 64 tekmovalcev se bo nato pomerilo v sistemu na izpadanje, na poti do finalnega turnirja najboljših štirih tekmovalcev pa bodo morali tekmovalci opraviti različne sobnokošarkarske izzive. Vsi udeleženci finalnega turnirja bodo prejeli praktične nagrade.

Časovnica tekmovanja:

30. marec ob 10. uri – 1. izziv (kvalifikacije)
31. marec ob 10. uri – 2. izziv (top 64)
1. april ob 10. uri – 3. izziv (top 32)
2. april ob 10. uri – 4. izziv (top 16)
3. april ob 10. uri – 5. izziv (top 8)
4. april ob 10. uri – 6. izziv (finalni turnir)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin