Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
10. 9. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,50

1

Natisni članek

EuroBasket 2017 Goran Dragić Goran Dragić Edo Murić Kristaps Porzingis

Nedelja, 10. 9. 2017, 19.30

6 let, 6 mesecev

Usedli so se in čakali, da se zgodi pričakovano

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,50

1

Goran Dragić in Edo Murić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tako kot Slovenija je tudi Latvija v osmini finala evropskega prvenstva v košarki povozila tekmeca. Slovenija je preskočila Ukrajino, Latvijci pa so se poigrali s Črnogorci (100:68) in dali slovenskim košarkarjem misliti, a so zadnji vseeno optimistični. Pričakovali so, da se bodo v torkovem četrtfinalu pomerili z njimi. Poudarjajo, da bodo pripravljeni na veliki spopad v Istanbulu.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto: Delovni del nedeljskega dne se je za slovenske košarkarje začel v fitnesu, nato pa so se podali pred televizijske zaslone in si ogledali tekmo med Latvijo in Črno goro, medtem ko si je trenerski štab obračun v dvorani Sinan Erdem ogledal v živo.

"So dobri, a tudi mi smo pokazali, da smo"

"Ne smemo pustiti lahkih metov za tri točke." | Foto: Vid Ponikvar "Ne smemo pustiti lahkih metov za tri točke." Foto: Vid Ponikvar "Skupaj smo si ogledali tekmo. Latvija je odigrala neverjetno tekmo, eno najlepših na prvenstvu. Kar so si zamislili, jim je uspelo. Črnogorci so bili brez moči. Veliko prostora je bilo v raketi, nato so širili igro. Imeli so izjemen odstotek za tri točke. Imajo ogromno potenciala. Ekipa je zelo dobra. Na vseh položajih imajo zelo visoke košarkarje. To bo zelo težek boj. Po drugi strani smo tudi mi pokazali dobro igro. Zagotovo govorijo tako o nas. Na igrišču bo pet na pet, odločila bo dnevna forma. 'Stepli' se bomo z njimi. Ne smemo pustiti lahkih metov za tri točke," je po popoldanskem treningu v pomožni dvorani dejal Edo Murić.

Slovenski košarkarji bodo imeli za pripravo na Latvijo na voljo še ves ponedeljek in del torka. Na zadnjem evropskem prvenstvu v Lillu je Slovenijo izločila prav Latvija. Ekipi sta se pomerili v osmini finala, tokrat pa so v slovenskem taboru odločeni, da oni stopijo na naslednjo stopničko.

"Če bomo igrali kot do zdaj, se nimamo česa bati"

"Latvijci so zelo dobra ekipa. Vemo, da bo težka. Videli smo, kaj so naredili Črni gori, čeprav so Črnogorci, po pravici povedano, malce razpadli in niso igrali na vso moč. Bo zanimiva tekma. Odloča, ali gremo naprej ali domov. Upam, da bomo igrali, kot smo do zdaj. Če bomo, se nimamo česa bati," je odločen Goran Dragić.

Kristaps Porzingis je z 221 centimetri največja nevarnost pri Latvijcih. | Foto: Vid Ponikvar Kristaps Porzingis je z 221 centimetri največja nevarnost pri Latvijcih. Foto: Vid Ponikvar

Največjo nevarnost pri Latvijcih predstavlja Kristaps Porzingis, ki ga je zaradi 221 centimetrov izjemno neugodno pokrivati, saj zna zadeti tudi za tri točke. A v ekipi Latvije ni le 22-letnega člana New York Knicks in tega se v našem taboru zavedajo.

Dragić že razmišlja, kaj narediti v določenih trenutkih

"Porzingis je visok. Lahko prodre, lahko vrže z razdalje. Ni ravno fizični košarkar. Bomo videli, na katerem položaju bo igral, ali štiri ali pet. Če bo igral na položaju centra, mislim, da lahko Vidmar kar dobro fizično obračuna z njim pod košem. Je nevaren obrambni igralec. Toda saj vemo, kakšna je obramba. Če imaš priložnost, izpelješ do konca, če ne, podaš ven," je miren kapetan Dragić, ki ima s soigralci jasen cilj, da se v torek uvrsti v zanj drugi polfinale evropskega prvenstva.

Dragić verjame v uspeh Slovenije v torkovem četrtfinalu. | Foto: Vid Ponikvar Dragić verjame v uspeh Slovenije v torkovem četrtfinalu. Foto: Vid Ponikvar

Prvič je bilo to leta 2009 na Poljskem, kjer je Slovenija na koncu osvojila četrto mesto.

Ne spreglejte