Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
21. 11. 2017,
18.18

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

1

Natisni članek

Gašper Vidmar Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić reprezentanca kvalifikacije

Torek, 21. 11. 2017, 18.18

6 let, 5 mesecev

Prvi slovenski center Gašper Vidmar

"Upam, da se bo Dragić odločil tako kot jaz"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

1

Gašper Vidmar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pred slovensko košarkarsko reprezentanco so kvalifikacije za svetovno prvenstvo na Kitajskem 2019. Selektor Rado Trifunović pred časom še ni bil povsem prepričan, ali bo lahko računal na pomoč centra Gašperja Vidmarja, saj je ta po osvojeni zlati medalji razmišljal o reprezentančnem slovesu. V prepričevanju je sodeloval tudi Goran Dragić. Gapija, ki je bil na radarju Real Madrida, je zdaj doletela tudi čast, da postane kapetan izbrane vrste. Upa, da bo stari kapetan prav tako reprezentančno knjigo pustil še odprto.

"Razmišljal sem, ali bi igral ali ne. Nato sem si rekel, da bom nadaljeval z reprezentanco. Rad vidim fante, ker smo bili res super družba. Reprezentanci bom skušal pomagati, da pridemo na svetovno prvenstvo. Pogovarjal sem se s selektorjem. Povedal je svoje mnenje, jaz svoje, zakaj sem razmišljal, da ne bi igral. Dejal mi je, naj se ne bojim ničesar, saj bomo vse prilagajali," je Gašper Vidmar povedal, zakaj se je odločil nadaljevati reprezentančno kariero.

"Tudi Goran Dragić še koleba. Upam, da ga bo moja odločitev spodbudila."

Goran je igral pomembno vlogo pri tem, da si je Vidmar premislil in se odločil nadaljevati reprezentančno pot. Slovenski center upa, da bo tudi pri Gogiju enako. | Foto: Vid Ponikvar Goran je igral pomembno vlogo pri tem, da si je Vidmar premislil in se odločil nadaljevati reprezentančno pot. Slovenski center upa, da bo tudi pri Gogiju enako. Foto: Vid Ponikvar Pomembno vlogo pri prepričevanju je odigral prvi mož naše izbrane vrste, ki je septembra osvojila zgodovinsko zlato medaljo na EuroBasketu. Goran Dragić se je vključil v pogovor in dal Vidmarju razlog, da zaigra v kvalifikacijah.

"Z Goranom sva se slišala. Pri vsem je odigral vlogo. Upam, da se bo tudi on čim prej pridružil. Tudi on še malce koleba. Upam, da se bo odločil tako kot jaz. Upam, da ga bo moja odločitev spodbudila, da bo tudi sam nadaljeval z reprezentanco," je razložil Vidmar.

Selektor Rado Trifunović mu je v kvalifikacijah namenil kapetansko vlogo, ki jo ima že pri Banvitu: "To je dodatna motivacija in velika čast. To je nekaj neverjetnega. Nikoli si ne bi mogel predstavljati česa takega."

Pripravljen je bil na odhod v Real Madrid, a ...

Z Banvitom v sezono ni vstopil najbolje, a se ekipa pod taktirko Saša Filipovskega v zadnjem obdobju dviguje in kaže dobre predstave. Tudi slovenski orjak pod obročem igra odlično. Zanj se je zaradi vseh poškodb na visokih položajih začel zanimati sloviti Real Madrid: "Ponudbo sem bil pripravljen sprejeti, vendar se na koncu kluba nista dogovorila. Vse skupaj sem prepustil agentu, a na koncu ni bilo dogovora. Slišal sem se tudi z Luko (Luko Dončićem, op. a.). Vesel bi bil, če bi prišel, jaz pa še toliko bolj."

Ni veliko manjkalo, da bi Luka Dončić in Gašper Vidmar pri Real Madridu postala soigralca. Na koncu je bila odškodnina, ki jo je zahteval Banvit, previsoka. | Foto: Vid Ponikvar Ni veliko manjkalo, da bi Luka Dončić in Gašper Vidmar pri Real Madridu postala soigralca. Na koncu je bila odškodnina, ki jo je zahteval Banvit, previsoka. Foto: Vid Ponikvar Odškodnina je bila za kraljevi klub previsoka. Pred kratkim se je govorilo o pol milijona evrov, tako da Vidmar ostaja član Banvita.

Misli ima ta teden usmerjene v reprezentančno dogajanje. V petek in nedeljo se bo naša izbrana vrsta v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomerila z Belorusijo in Španijo.

"Vsiliti naš ritem in gaziti"

"Tekmi ne bosta lahki. Igrati bomo morali z vso močjo. Nasprotniku bomo morali vsiliti našo igro in gaziti," je proti novembrskima obračunoma pogledal 211 centimetrov visoki center.

Slovenijo želi popeljati na svetovno prvenstvo. | Foto: Vid Ponikvar Slovenijo želi popeljati na svetovno prvenstvo. Foto: Vid Ponikvar

V uvodnem delu kvalifikacij je v slovenski skupini še Črna gora. V drugi del bodo napredovale tri reprezentance, ki se bodo križale s skupino B. Iz na novo nastale skupine bodo nato tri izbrane vrste odpotovale na svetovno prvenstvo na Kitajsko.

Ne spreglejte