Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija

Petek, 1. 7. 2011, 10.18

8 let

Union Olimpija za prestižno nagrado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski evroligaš Union Olimpija je prejel nominacijo za prestižno nagrado "Devotion Marketing Award Competition", ki jo organizirata ULEB ter evroliga. Med nominarci še Prokom ter Estudiantes.

Pri Evroligi se zavedajo, da se košarka ne odvija le na parketu, pač pa imajo še kako pomembno vlogo pri gradnji klubskih uspehov tudi pogoni trženja, komunikacij in prodaje, ki se prav tako trudijo zadovoljiti navijače in kar se da doprinesti k polnjenju klubskih blagajn, kar v času ekonomske krize nikakor ni lahka naloga. Že pet let tako organizacija ULEB in Evroliga organizirata t.i. Devotion Marketing Award Competition. Trem nominirancem vsako leto pripadejo tri nagrade za posebne dosežke – zlato, srebrno in bronasto, končni vrstni red pa vodstvo tekmovanja obelodani na tradicionalnem žrebu v Barceloni.

Letos se bo to zgodilo 7. julija, med nominiranci pa je prvič tudi Union Olimpija, ki je žirijo prepričala z dvigom obiska v novi dvorani (95% zasedenost), sistemom prodajne mreže ter bogatim spremljevalnim programom v Stožicah z učinkovito implementacijo klubskih sponzorjev. Poleg Uniona Olimpije sta se v veliki finale uvrstila še predstavnik Eurocupa Asefa Esttudiantes iz Španije in poljski evroligaš Asseco Prokom. Glavni kriteriji izbora so bili tudi tokrat: obiskanost tekem, kvaliteta tržne in prodajne mreže, gledalčevo doživetje košarkarske tekme kot dogodka v dvorani in kvaliteta in zanimivost celotnega produkta.

Union Olimpija bo s predavanjem Matevža Zupančiča, ki v klubu skrbi za komunikacije, tudi odprla vsakoletno Evroligino marketinško konferenco, ki bo sledila žrebu 7. julija v Barceloni. "Tokrat ne moremo biti skromni in reči, da nas je uvrstitev med najboljše tri presenetila, saj je zadovoljstvo nad našim produktom – tekmo izrazilo vodstvo Evrolige že ob svojem obisku na tekmi z Maccabijem, številke gledanosti pa tudi niso zanemarljive. Resnično smo se ob selitvi v novo dvorano za gledalce potrudili po najboljših močeh. Vse to pa nikoli ne bi prišlo do izraza, če nas ne bi spremljal odličen športni rezultat in všečna ekipa košarkarjev na parketu! Od tega dejstva ne bežimo. Nikakor naše ideje ne bi bile izvedljive tudi, če ne bi Ljubljana dobila prekrasnega novega objekta in če nam ob strani ne bi stali zvesti pokrovitelji in poslovni partnerji. Sledilo je, da smo bili uspešni tudi pri nekaterih prodajnih in tržnih prijemih, ki morda na prvi pogled niso bili opazni, prinesli pa so več kot želen rezultat. Kljub vsemu vemo, da je bilo ob selitvi v nov objekt tudi nekaj porodnih krčev, manevrskega prostora za izboljšave pa je še veliko, zato bomo skušali tudi na tem področju v prihodnji sezoni delo še izboljšati," pravi Zupančič.

Ne spreglejte