Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 7. 2015,
8.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Miha Lapornik Union Olimpija

Sreda, 22. 7. 2015, 8.36

8 let, 5 mesecev

Union Olimpija v svoje vrste zvabila slovenskega reprezentanta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Union Olimpija je z današnjim dnem močnejša za slovenskega reprezentanta Miho Lapornika. Enaindvajsetletni, 194 centimetrov visoki branilec se v Ljubljano seli iz Laškega.

Miha Lapornik je bil v lanski sezoni član Zlatoroga, kjer je bil med najboljšimi posamezniki Lige Telemach s povprečjem 13,5 točke, 2,3 skoka in 1,8 podaje na tekmo. Z Unionom Olimpijo je igralec sklenil triletno pogodbo. Mladi in ambiciozni branilec je bil med letošnjim poletjem del članske B-reprezentance Slovenije, hkrati pa ga je selektor Zdovc vpoklical tudi na priprave članske A-reprezentance za Eurobasket 2015.

"Menim, da je nastopil pravi trenutek, da grem stopničko višje v karieri in Union Olimpija je zagotovo pravo okolje za to. Dogovor mi je v veliko čast in hkrati pomeni velik izziv. Verjamem, da bo igranje v Ligi ABA in EuroCupu prava izkušnja. Večina mladih slovenskih igralcev si želi vsaj enkrat v karieri nastopiti v dresu Uniona Olimpije, zato sem zelo vesel, da mi bo to uspelo. Komaj čakam, da začnemo priprave na novo sezono," je povedal košarkar.

Že od samega začetka je pokazal veliko željo

S prihodom Lapornika pa je zadovoljen tudi trener Uniona Olimpije Gašper Potočnik. "Prihod Mihe Lapornika v našo ekipo pomeni, da končujemo kadrovanje na položaju branilca strelca za prihajajočo sezono. Veseli me, da smo ta položaj zapolnili s tremi različnimi domačimi igralci Mesičkom, Hrovatom in Lapornikom. Miha je izrazit strelec, ki se je v tem elementu že dokazal. Skupaj pa se zavedamo, da bo moral napredovati še v preostalih prvinah. Miha je od vsega začetka pokazal veliko željo po prihodu v Union Olimpijo, kar me zelo veseli, prepričan sem, da je pred njim svetla košarkarska prihodnost."

Ne spreglejte