Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
29. 3. 2015,
19.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Beno Udrih NBA

Nedelja, 29. 3. 2015, 19.19

7 let, 12 mesecev

Udrih spet na zmagovitih tirih, Dragića z dobro in slabo novico

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od slovenskih košarkarjev je bil v noči na torek aktiven le Beno Udrih z Memphisom, ki je prekinil niz treh zaporednih porazov. Brata Dragić sta pogledovala proti konkurentom za končnico.

Po decembru so si košarkarji Memphisa drugič v tej sezoni privoščili manjši padec, potem ko so izgubili na treh zaporednih tekmah, a so na domačem parketu spet našli recept, kako prekiniti negativen urok, in desetič zapored premagali Sacramento.

Pomemben delež k zmagi je prispeval tudi slovenski košarkar Beno Udrih, ki je na parketu prebil 16 minut. V tem času je iz igre metal 3/6, njegov strelski izkupiček pa je znašal sedem točk. V statistiko je vpisal še tri podaje, dva skoka in blokado.

Z 51. zmago se je Memphis spet povzpel na drugo mesto zahoda, medtem ko ima končnico, v katero se uvrsti po osem ekip iz obe konferenc, že zagotovljeno.

Dragića pogledujeta, kaj se dogaja na vzhodu

V njo pa bi se radi uvrstili tudi košarkarji Miami Heat, ki so trenutno na sedmem mestu vzhodnega dela lige NBA. Goran in Zoran Dragić v ponedeljek zvečer nista bila aktivna, sta pa zagotovo pogledovala, kako igrajo njuni konkurenti v boju za vstop v izločilne boje. Boston - zdaj je osmi - se je z uspehom proti Charlottu približal na eno zmago zaostanka, medtem ko deveta Brooklyn in Indiana zaostajata za dve zmagi.

Zato pa je še drugič zapored spodrsnilo Milwaukeeju, ki je bil nemočen proti vodilni ekipi vzhoda Atlanti. Na šestem mestu ima pred Miamijem še vedno dve zmagi naskoka oziroma tri, če upoštevamo, da je bil na vseh medsebojnih tekmah v tej sezoni boljši od Vročice.

Šesto mesto pa je pomembno zlasti iz vidika, ker bi se v prvem krogu končnice ognili Clevelandu na čelu z LeBronom Jamesom, ki bo najverjetneje vstopil v izločilne boje z drugega štartnega izhodišča.

Miami bo do konca rednega dela odigral še devet tekem, prvo že danes ponoči doma proti aktualnim prvakom iz San Antonia.

Ne spreglejte