Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
7. 12. 2012,
22.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Beno Udrih Milwaukee Bucks Los Angeles Lakers

Petek, 7. 12. 2012, 22.20

8 let

Udrih še okreva, enajsti poraz LA Lakers

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Beno Udrih je izpustil četrto zaporedno tekmo, njegovi soigralci pa so za deveto sezonsko zmago (na 18. tekmi) s 108:93 premagali Charlotte Bobcats. LA Lakers so doživeli enajsti poraz.

Derbi petkovega večera so igrali Oklahoma City Thunder in Los Angeles Lakers. Gostje so zaostajali že za 19 točk, a se ob koncu približali na vsega štiri točke zaostanka. A 35 točk najboljšega strelca sezone Kobeja Bryanta in 23 točk ter 18 skokov Dwighta Howarda na koncu vendarle ni bilo dovolj. Kevin Durant je namreč nasul kar 36 točk, Russell Westbrook pa 33 (od tega 27 v prvem polčasu). Razliko je naredil met iz igre. Če so imeli domači 48-odstotnega, so Lakers spet preveč grešili in končali s 43-odstotnim metom. Točneje: grešil je Bryant - 13 od svojih 24 metov iz igre. Rumeni so pogrešali Pauja Gasola, ki je srečanje izpustil zaradi tendinitisa, tako ali tako pa se omenja, da bo zapustil klub. Še naprej je na klopi za poškodovane Steve Nash. Tako so Lakers po 20 tekmah rednega dela sezone pri devetih zmagah in 11 porazih in šele 11. v sicer zelo izenačeni zahodni konferenci.

Vodilna ekipa zahoda Memphis Grizzlies je prišla do 14. zmage. Premagali so New Orleans Hornets. Thunder in San Antonio Spurs imajo sicer še dve zmagi več, a tudi poraz več. Na vzhodu vodilni ostajajo New York Knicks (14 zmag). Sledijo Miami Heat z 12 zmagami (oboji so v petek počivali). Brooklyn Nets so v noči na soboto zdrsnili na peto mesto, saj so jim sedmi poraz prizadejali Golden State Warriors. David Lee s 30 točkami in 15 skoki ter Stephen Curry z 28 točkami sta svojemu trenerju ob vrnitvi domov v Brooklyn priigrala zmago s 109:102. "Lepo je priti domov. In še lepše oditi z zmago," se je smejalo Marku Jacksonu. Izpostavimo še deseto zmago Chicago Bullsov. Detroit Pistons so s 108:104 premagali predvsem po zaslugi Joakima Noaha. Ta je imel svoj rekordni večer: 30 točk in 23 skokov! Detroit so premagali šestnajstič zapored.

Ne spreglejte