Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
18.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

EuroBasket

Sreda, 4. 9. 2013, 18.44

8 let, 5 mesecev

Turški zvezdnik sprovociran ali nemotiviran?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Razloge za uvodni poraz lahko Turki iščejo tudi pri svojem prvem zvezdniku, Hidayetu Türkogluju. Zdel se je nemotiviran, nezainteresiran, med drugim so ga s tribun dražili še Finci.

Turčija je na prvenstvo prišla v skorajda najmočnejši zasedbi, na čelu katere je spet Bogdan Tanjević. Vendar je selekcija, ki je leta 2010 pred domačimi navijači prišla celo do srebra na svetovnem prvenstvu, v finalu so jo premagale le ZDA z zvezdniki iz lige NBA, na uvodu prvenstva tekmo odigrala slabše od pričakovanj.

Za prvi koš so na primer Turki potrebovali skoraj sedem minut, na koncu pa so jih Finci presenetili (61:55). Med Turki je ob nekdanjem košarkarju Olimpije Enderju Arslanu največ minut na igrišču prebil Hidayet Türkoglu. Kako je morda celo najboljši turški košarkar vseh časov vstopil v prvenstvo, sta pokazala že uvodna zgrešena prosta meta. Za igralca, ki je bil nedavno celo med najbolj plačanimi v ligi NBA, je bil premalo aktiven v napadu, dosegel je le osem točk. Njegov met iz igre je bil 2/12. Videti je bil nezainteresiran in nemotiviran, precej drugače kot na primer Emir Preldžić.

Kaj je razlog tako slabe igre krilnega košarkarja, za katerega se zanima Željko Obradović pri Fenerbahčeju, ni najbolj znano. Je pa dejstvo, da Türkoglu ne glede na to, da ima 34 let, ni zavrnil igranja za izbrano vrsto. Morda je šlo za podcenjevanje Fincev ali pa so košarkarja Orlando Magic zmotile provokacije nekaterih finskih navijačev. Ti so ga skoraj vso tekmo nadležno zbadali: "Hedo, Hedo, Hedo …"

"Tekmo smo slabo začeli. Na koncu smo poskušali zmagati, vendar ni šlo. Morda je manjkalo energije, nekaj odprtih metov smo zgrešili, zato nismo zmagali. Na prihodnjih tekmah bo treba igrati bolj pametno. Finci so izkoristili našlo slabo igro in zmagali. Na prihodnjih tekmah bomo poskušali igrati bolje," je dejal Türkoglu, ki ima srbske in hrvaške korenine.

Ne spreglejte