Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 9. 2015,
16.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tony Parker Aleksandar Đorđević Francija SRbija bronasta medalja olimpijske igre Rio

Nedelja, 20. 9. 2015, 16.58

7 let, 12 mesecev

Tony Parker je imel po osvojenem bronu v garderobi govor

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francozi so na EuroBasketu osvojili bronasto medaljo. Izbrano vrsto Srbije so preskočili z atletsko igro, a ima ta medalja nekaj grenkega priokusa, saj so si želeli, da bi igrali v velikem finalu.

Če je bil prvi polčas dvoboja za tretje mesto med Francijo in Srbijo še izenačen (37:32 za Francijo), se je ključen trenutek zgodil v tretji četrtini, v kateri so gostitelji na krilih praktično polnega štadiona Stade Pierre Mauroya naredili ključno razliko. Pri 58:42 so pobegnili na varno razdaljo, navijači pa so takrat že začeli proslavljati bronasto medaljo.

V tekmi za tretje mesto so na koncu preskočili izbrance Aleksandra Đorđevića, ki so se sicer skušali vrniti v igro za zmago, a za preobrat niso imeli pravih rešitev. Pri Srbih se nikakor ni mogel razigrati prvi organizator igre Miloš Teodosić. Prve točke je dosegel šele v 24. minuti, ko je zadel tri proste mete, sicer pa iz igre metal 0/9.

Đorđević: Vrnili se bomo, z več srca

Pri Franciji je bil ob zmagi z 81:68 strelsko z 20 točkami najbolj učinkovit Nando De Colo, ki je bil tudi najboljši strelec galskih petelinov na EuroBasketu – v povprečju je dosegal 13,1 točke na tekmo. Ob slovesni razglasitvi je požel največji aplavz. K temu so botrovale dobre predstave in dejstvo, da je rojen približno 50 km od Lilla.

"Vsem je hudo za končni rezultat. Veliko razlogov je, da se je to zgodilo. Nekateri naši igralci niso imeli energije, da bi končali dolgo in naporno tekmovanje. To je zaradi poškodb, ki smo jih v pripravah imeli. Zdaj vemo, kaj priprave pomenijo. Morali smo igrati atletsko košarko proti košarkarjem z neverjetnimi telesnimi predispozicijami. Vrnili se bomo, z več srca. Naš cilj je, da se uvrstimo na olimpijske igre. Igralci morajo biti ponosni na to, da so se borili za medalje, kar je bil naš cilj. Verjamemo, da bomo naslednje leto še močnejši," je Đorđević razlagal sedmi sili.

Parker si želi v Riu osvojiti medaljo

Bronasta medalja je imela za Francoze tudi nekaj grenkega priokusa, saj so bili prepričani, da bodo igrali v velikem finalu in se borili za zlato odličje, a so jih v polfinalu preskočili Španci.

Čeprav so morda nekateri nekoliko glasneje govorili, da bi se lahko Tony Parker in Boris Diaw po tem prvenstvu poslovila, je selektor Vincent Collet hitro utišal govorice: "Nekaj posebnega je, ker smo po osvojenem bronu v garderobi malce dlje pogovarjali. Tony je govoril in vsi smo se strinjali, da so olimpijske igre glavni cilj. Tam bi radi osvojili medaljo. V Londonu nam ni uspelo. Čeprav vemo, da moramo opraviti še s kvalifikacijami, vemo da imamo v Riu možnost priti do medalje. To je cilj te generacije. Tony in Boris vesta, da je to njuna zadnja možnost za medaljo na olimpijskih igrah, zato bosta v ekipi tudi prihodnje leto."

Ne spreglejte