Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2022,
19.07

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

KZS Mike Tobey Slovenska košarkarska reprezentanca

Sreda, 29. 6. 2022, 19.07

1 leto, 9 mesecev

Pred tekmo Slovenija - Hrvaška

Tobey pohvalil Hrvate: imajo nadarjeno ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Mike Tobey slovenska košarkarska reprezentanca trening | Mike Tobey ve, da je pred Slovenijo zelo pomembna tekma.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Mike Tobey ve, da je pred Slovenijo zelo pomembna tekma.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski košarkarski reprezentant Mike Tobey je prepričan v zmago slovenske košarkarske reprezentance v četrtek proti Hrvaški v razprodani dvorani Arene Stožice. "Pred nami je zelo pomembna tekma. Če se želimo uvrstiti v drugi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, moramo zmagati. Hrvaška ima zelo dobro in nadarjeno ekipo," je dejal.

"Lansko poletje smo pokazali, kje smo najbolj močni in naša naloga je, da nadaljujemo s takšnimi predstavami. Vztrajati moramo pri naši igri. Veliko moramo teči ter pametno igrati na obeh straneh igrišča," je pred četrtkovim obračunom dejal Tobey, v ZDA rojeni naturalizirani slovenski košarkar.

Slovenski navijači bodo preplavili Stožice

Dvorana Stožice je pripravljena na četrtkov košarkarski spektakel med Slovenijo in Hrvaško. Tudi člani reprezentance že odštevajo ure do začetka sosedskega obračuna. Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića se zavedajo pomembnosti dvoboja. Uvodni sodniški met v razprodanih Stožicah bo ob 20.15 uri. 

Dončić Bogdanović Dallas Utah
Sportal Hrvati v en glas opozarjajo: Slovenija ni samo Luka Dončić

Slovenci so po novembrskih zmagah nad Hrvaško in Švedsko februarja doživeli dva poraza proti finski izbrani vrsti. Po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C je Finska zbrala tri zmage in en poraz, Slovenija in Švedska imata po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa zmago in tri poraze. Vse štiri ekipe bodo tako v prihodnjih dneh bile hud boj za prva tri mesta na lestvici, ki vodijo v drugi del kvalifikacij. 

Za konec bodo Slovenci 3. julija gostovali še na Švedskem.

Slovenija in Hrvaška imata bogato zgodovino medsebojnih tekem. Odigrali sta jih namreč že 36, med drugim tudi svojo prvo meddržavno leta 1992. Na devetnajstih tekmah so se zmage veselili Hrvati, na sedemnajstih Slovenci. Slovenski košarkarski reprezentanti so dobili tudi zadnji medsebojni dvoboj v prvem krogu aktualnih kvalifikacij. V Zagrebu je bilo tesnih 76:74, obe reprezentanci pa sta nastopili v precej spremenjenih zasedbah, kot bosta pritekli na parket dvorane Stožice, poroča STA.

dobrodelna
Sportal Slovenski košarkarji pokazali veliko srce
novinarska 2022 Dragić Dončić
Sportal Dončić po Švedski o Gogiju na eurobasketu, ki pravi: Avgusta bom že v Miamiju #video
Ne spreglejte