Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
5. 12. 2017,
21.55

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Gašper Okorn Jordan Morgan Tivoli liga prvakov liga prvakov Petrol Olimpija

Torek, 5. 12. 2017, 21.55

6 let, 4 mesece

PO tekmi: Petrol Olimpija : Rosa Radom 80:72

Tivolska zmaga kot novo gorivo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Petrol Olimpija je v sedmem krogu Fibine lige prvakov v Tivoliju z rezultatom 80:72 ugnala poljskega predstavnika Rosa Radom ter se tako odlepila z dna lestvice skupine C.

Jordan Morgan je bil junak druge evropske zmage Olimpije v tej sezoni. | Foto: Sportida Jordan Morgan je bil junak druge evropske zmage Olimpije v tej sezoni. Foto: Sportida

"Za Olimpijo je ključna liga ABA. V državnem prvenstvu mora prav tako paziti na ugled in v ogenj stežka pošilja drugo ekipo. Liga prvakov. To pa je Evropa. Fante je treba razumeti, da se tam dokazujejo," je v ponedeljkovi oddaji Zicer na Planet 2 o začaranem krogu in vrtiljaku tekem razmišljal legendarni Peter Vilfan.

Prav v tej maniri so se "zmaji" še tretjič v enem tednu vrnili v Tivoli, stari in zdaj, predvsem v decembru, začasni dom ter v sedmem krogu lige prvakov ugnali Roso Radom. Pri tem niso skrivali odločnosti in želje po dokazovanju.

Zadovoljen, toda ...

"Zadovoljen sem, toda … Ostaja grenak priokus. Visoko smo vodili, a prednost prehitro zapravili. To se je videlo predvsem v zadnji četrtini. Imeli smo pravo energijo, a ponavljajo se nam stare težave. Nehamo igrati. Fantom je treba nekatere stvari stalno dopovedovati. Ni mi všeč, da brez potrebe popuščamo," je po zmagi, s katero so "zmaji" nadgradili niz iz lige ABA, komentiral trener Olimpije Gašper Okorn.

Šef "zmajev" je bil lahko tudi vesel vrnitve Jana Barbariča, ki je zaigral prvič v tej sezoni. A po drugi strani je poškodbo staknil Bojan Radulović, ki se tako seli na seznam poškodovanih, na katerem sta že Erjon Kastrati in Talor Battle. Po prvih informacijah sicer ne gre za hujšo poškodbo.

Gašper Okorn je zadovoljno zapuščal Tivoli. | Foto: Sportida Gašper Okorn je zadovoljno zapuščal Tivoli. Foto: Sportida

Dvojni dvojček (skoraj) že ob polčasu

Če je tekma na koncu vendarle postregla z nekaj všečnimi akcijami, pa je bil občutno bolj zaspan začetek. Že zgolj rezultat 10:10 ob koncu prve četrtine, v katerem so imeli Poljaki 25-odstotni met iz igre, Ljubljančani, pri katerih je igral predvsem Jordan Morgan, pa zgolj za dva odstotka boljšega, priča o tem.

Gostitelji so se nato prvi prebudili, po drugi trojki Domna Lorbka na začetku povedli s 16:12, nato pa v igro vnesli več raznolikosti. Morgan je ob tem nadaljeval vrhunsko predstavo in že v prvem polčasu skoraj vknjižil dvojnega dvojčka (12 točk, devet skokov). Olimpija je tako vodila že z desetimi točkami naskoka, na osrednji odmor pa odšla z devetimi (34:25).

Višja prestava

Na koncu je Morgan dosegel 21 točk in zbral 14 skokov. Strelsko so se mu priključili še kapetan Gregor Hrovat, Devin Oliver, Domen Lorbek in Jan Špan. Olimpija je tako z nekaj nihanji v drugem polčasu ohranjala prednost. Zmaga je bila delno ogrožena le dve minuti pred koncem, ko so Poljaki zaostanek s kar -18 zmanjšali na pet točk (65:60). A kmalu je trojko zadel Lorbek, nato pa so črno-zeleni tekmo mirno prilepljali do konca in se z drugo zmago odlepili z dna lestvice.

"Želimo tekmovati, želimo zmagovati. Tudi v tem tekmovanju. Vedeli smo, da moramo zmagati, ne glede na vse naše težave. Dobro smo odigrali – sprva v obrambi, nato še v napadu. Tudi v nekaterih segmentih igre smo pokazali moč. Bili smo močni kot ekipa. Imeli smo veliko energije," je črto pod tekmo v Tivoliju potegnil Jordan Morgan.

Ne spreglejte