Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 11. 2021,
9.16

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

4

Natisni članek

NBA Shaquille O’Neal

Četrtek, 4. 11. 2021, 9.16

2 leti, 5 mesecev

Shaquille O'Neal in njegovi milijoni

Svojih 400 milijonov dolarjev noče podariti svojim otrokom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

4

Shaquille O’Neal | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

"Vseskozi jim govorim: 'Nismo bogati, jaz sem bogat,'" je povedal Shaquille O’Neal, nekdaj zelo uspešen košarkar v ligi NBA. Ta želi, da si njegovi otroci zaslužijo svoj denar, in noče, da jim je vse podarjeno.

Danes 49-letni Shaquille O’Neal pravi, da bi v potomce raje vlagal, kot da jim denar polaga na račun. Shaq, kot ga tudi kličejo, je po nekaterih podatkih "vreden" okrog 400 milijonov dolarjev (345 milijonov evrov). To pomeni, da s preživljanjem sebe in družine nima težav.

A če ga vprašate, koliko denarja bo dal svojim šestim otrokom, odgovori, da si ga morajo ti zaslužiti. "Moji otroci so zdaj starejši. In presenečeni so nad mano, pravzaprav me ne razumejo. Vseskozi jim govorim: 'Nismo bogati, jaz sem bogat.'"

"Sem povsem običajen človek, ki je sledil svojim sanjam in jih uresničil." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Sem povsem običajen človek, ki je sledil svojim sanjam in jih uresničil." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ničesar jim ne bo podaril

"Imeti moraš diplomo ali magisterij, če želiš, da investiram v eno od tvojih podjetij. Moral ga boš predstaviti, pa ti bom povedal. Ničesar ti ne bom dal," je odločen nekdanji košarkar, pri katerem je na prvem mestu izobrazba, ne glede na to, s čim se ukvarjaš.

Poudarja, da ima šest otrok. Želi si, da bi kateri od njih postali zdravnik, lastnik sklada, odvetnik ali tisti, ki bo prevzel njegovo podjetje. "A govorim jim, da jim podjetja ne bom podaril. Zaslužiti si ga bodo morali," še pravi nekdanji športni zvezdnik, ki si ne želi statusa stereotipnega zvezdnika.

"To še ne pomeni, da sem pametnejši"

"Nekaterim zvezdnikom se 'odpelje'. Nočem biti v tej kategoriji. Zvezdniki so nori, zares so nori. Nočem, da me enačijo z njimi.

Sem povsem običajen človek, ki je sledil svojim sanjam in jih uresničil."

"Uspelo mi je iz nič, ampak to ne pomeni, da sem zato, ker mi je uspelo, pametnejši. Samo zato, ker imam več denarja, še ne pomeni, da sem boljši. Nikoli nisem bil takšen in tudi nikoli ne bom. Nočem, da me uvrščajo v to kategorijo ljudi," je za podkast Earn Your Leisure povedal O'Neal.

Shaquille O’Neal je v ligi NBA igral 19 sezon. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Shaquille O’Neal je v ligi NBA igral 19 sezon. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V ligi NBA je igral kar 19 let

Shaquille O'Neal je v košarkarski ligi NBA igral devetnajst sezon. Štirikrat je postal prvak lige NBA. Trikrat z LA Lakers in enkrat z ekipo Miami Heat. Sezona 2010/11 je bila njegova zadnja v najmočnejši košarkarski ligi. V košarkarski karieri je bil razglašen za najkoristnejšega košarkarja, v sezoni 1992/93 pa izbran tudi za najboljšega novinca.

Michael Jordan Scottie Pippen Chicago Bulls
Sportal Pippen nad Jordana z ostrimi kritikami
Luka Dončić
Sportal Dončićev rekord sezone zvodenel ob pogledu na semafor
Luka Dončić
Sportal Neverjetna trojka Luke Dončića, o kateri se bo še dolgo govorilo #video
Ne spreglejte