Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
16. 1. 2020,
20.26

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

2

Natisni članek

All Star NBA Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Četrtek, 16. 1. 2020, 20.26

4 leta, 3 mesece

Predzadnji teden glasovanja za tekmo All-Star

Svet še naprej pridno glasuje za Luko Dončića

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

2

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Znani so tretji in tudi predzadnji rezultati glasovanja za nastop na prestižni tekmi NBA All-Star. Slovenski košarkar Luka Dončić, ki navdušuje v majici Dallas Mavericks, je zbral že 4.598.323 glasov. Je na drugem mestu zahodne konference in tudi drugi absolutno. Prvi ostaja zvezdnik Los Angeles Lakers LeBron James, ki je ob zadnjem štetju zbral 4.747.887 glasov.

Trenutni rezultati za zahod:

Trenutni rezultati za vzhod:

Potem ko je po prvem tednu glasovanja, ki se je začelo 25. decembra lani, Luka Dončić z nekaj več kot milijon glasovi celo zasedal sam vrh, ga je v drugem tednu za dobrih 70 tisoč glasov prehitel LeBron James. Zvezdnik Los Angeles Lakers je na vrhu tudi zdaj, naskok pred Dončićem pa je povišal na slabih 150 tisoč glasov prednosti.

Med branilci na zahodu 20-letni Ljubljančan še naprej zaseda prvo mesto. Za njim sta košarkar Houstona James Harden (2.934.614) ter Portlanda Damian Lillard (984.140).

Na vzhodu je na prvem mestu Giannis Antetokounmpo, ki je prejel dobrih 120 tisoč manj glasov kot Dončić. Štiri milijone glasov je presegel še en zvezdnik Los Angeles Lakers Anthony Davis, od preostalih košarkarjev pa nihče ni prejel več kot tri milijone glasov.

Glasovanje za tekmo zvezd se bo končalo 20. januarja, kapetana in prvi peterki pa bodo razkrili v oddaji TNT NBA Tip-Off v noči s 23. na 24. januar, teden dni pozneje pa še rezerviste, ki jih bodo izbrali zgolj trenerji v ligi NBA.

Luka Dončić
Sportal Znamka Jordan se zaveda, da bo iz tega nastalo še nekaj več #video

Blizu nastopa na tekmi zvezdnikov je bil že lani

Komaj 20-letni zvezdnik Dallas Mavericks je bil že lani povsem blizu glavnega dogodka NBA All-Star, saj je v glasovanju navijačev pristal na tretjem mestu absolutno in drugem za Jamesom na zahodu, a se je moral nazadnje zadovoljiti z nastopom na tekmi vzhajajočih zvezd.

Prvi peterki vzhoda in zahoda namreč polovično določajo glasovi navijačev, preostalo polovico pa so glasovnice košarkarjev in novinarjev, ki spremljajo ligo NBA. Preostalih sedem košarkarjev, ki zaigrajo na prestižni tekmi, določajo trenerji. Dončića je lani 15 trenerjev iz zahodne konference pri tem izboru spregledalo.

Jasno je, da se to letos, ko je svoje že tako fantastične številke iz debitantske sezone močno nadgradil in je trenutno celo eden glavnih kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca rednega dela sezone (MVP), ne bo zgodilo.

Goran Dragić, za katerega lahko glasujete tudi letos, edini Slovenec

Glasovanje, v katerem lahko Dončiću in tudi preostalima slovenskima košarkarjema v ligi NBA, Goranu Dragiću (Miami Heat) in Vlatku Čančarju (Denver Nuggets), do nastopa na tekmi zvezd pomagate tudi vi, bo končano 20. januarja. Prav danes glasovnice štejejo dvojno, zato je vas glas še toliko bolj pomemben.

Za Luko Dončića, Gorana Dragića in Vlatka Čančarja lahko glasujete tukaj.

Letošnji, že 69. NBA All-Star bo gostila dvorana United Center v Chicagu, dom šestkratnih prvakov lige NBA Chicago Bulls, pri katerih bo tekma zvezd na sporedu še tretjič, prvič po letu 1988.

Goran Dragić (desno) je leta 2018 postal prvi Slovenec, ki je nastopil na tekmi NBA All-Star. | Foto: Getty Images Goran Dragić (desno) je leta 2018 postal prvi Slovenec, ki je nastopil na tekmi NBA All-Star. Foto: Getty Images

Do zdaj edini slovenski košarkar, ki je nastopil na glavnem dogodku NBA All-Star, je Dragić, ki ga je ta čast doletela leta 2018, ko je za ekipo LeBrona Jamesa, ki je na koncu s tesnih 148:145 premagala moštvo Stephena Curryja, v 11 minutah in pol igre prispeval dve točki, zbral pa še štiri skoke in eno asistenco.

Pomembni datumi letošnjega NBA All-Star:

- 21. januarja ob 6. uri zjutraj po našem času se bo glasovanje končalo.

- 23. januarja bodo razkrili prvi peterki.

- 30. januarja bodo znani rezervisti, ki jih bodo izbrali trenerji.

- 6. februarja bosta kapetana sestavila svoji ekipi iz rezerv, ki jih bodo določili trenerji.

- 17. februarja ob 2. uri po slovenskem času bo tekma All-Star v Chicagu.

Ne spreglejte