Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 8. 2022,
9.50

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

2

Natisni članek

EuroBasket 2022 EuroBasket Svetislav Pešić Nikola Jokić

Četrtek, 4. 8. 2022, 9.50

1 leto, 8 mesecev

Začetek priprav srbske košarkarske reprezentance

Srbija z Jokićem po zlato? "Mi ne maramo košarke, ampak imamo radi zmage."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

2

Srbija Nikola Jokić | Ko je Nikola Jokić nazadnje igral za Srbijo, je imel kakšen kilogram več. | Foto Sportida

Ko je Nikola Jokić nazadnje igral za Srbijo, je imel kakšen kilogram več.

Foto: Sportida

Priprave na EuroBasket 2023 začenja srebrna izpred petih let Srbija. Prvič po treh letih bo zanjo igral Nikola Jokić. Kolajne ne napoveduje, a se zaveda, da je to edino, kar zanima srbske navijače.

Prijateljska tekma (Celje, košarka): Slovenija - Nizozemska
Sportal Slovenija brez najboljših tesno ugnala Nizozemsko #foto
Ante Žižić
Sportal Pravi, da Dončić ne igra obrambe, sam pa je ostal brez EuroBasketa

Slovenija se na košarkarsko evropsko prvenstvo pripravlja že deset dni, Hrvaška je začela ta teden, srbsko reprezentanco pa prvi skupni trening čaka ta četrtek. Svetislav Pešić, ki je lani prevzel krmilo Srbije, je zbral 18 košarkarjev. To so Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nikola Jokić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, Dušan Ristić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev in Alen Smailagić. Srbija bo v skupini D v Pragi igrala proti Češki, Poljski, Finski, Izraelu in Nizozemski.

Odkar je nazadnje igral za Srbijo, je Jokić postal dvakratni MVP lige NBA. | Foto: Reuters Odkar je nazadnje igral za Srbijo, je Jokić postal dvakratni MVP lige NBA. Foto: Reuters Zraven je torej tudi najkoristnejši igralec lige NBA Nikola Jokić. Tako kot Slovenijo jih najprej čakata dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2023. "Povsem drugačen občutek je priti na reprezentančni zbor kot v Denver," poudarja zvezdnik Denver Nuggets. "Glavni cilj je, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo. Na EuroBasketu pa bomo videli, do kam se bomo prebili. Vse ekipe prihajajo na prvenstvo, da bi osvojile kolajno. Ni potrebno, da imamo previsok cilj, ampak da gremo dan za dnem. Miselnost v Srbiji je taka, da ne maramo košarke, ampak imamo radi zmage. Vsi bi si želeli kolajno, a do nje je še daleč."

Za selektorja Pešića je že Jokićeva vrnitev v reprezentanco prva zmaga. "Jokić je prišel kar dobro pripravljen. Fizično je pripravljen. Vesel je, da je z reprezentanco," poudarja legendarni srbski trener. "Prvi bo prihajal na treninge in zadnji odhajal. Zanj bo igra malo drugačna. Različni so koši, dimenzije, trojke, igrišče. Že nekaj let je v NBA, zato bo potreboval nekaj časa, da se spet prilagodi na igranje v Evropi. A če imaš znanje, se hitro prilagodiš. In njemu znanja ne manjka." Jokić je za Srbijo zadnjič igral na svetovnem prvenstvu leta 2019, ko so bili peti. Srebro je osvojil na olimpijskih igrah leta 2016.

slovenska košarkarska reprezentanca, Goran Dragić
Sportal Fiba: Slovenija je prva favoritka
slovenska košarkarska reprezentanca, Goran Dragić, Zoran Dragić
Sportal Pustil bo, da bo kdo drug govoril o tem
Ne spreglejte